Az első kört rendezték a megyei első osztályban, és a nyári átalakulások miatt nem minden párosításnál volt sejthető az eredmény. Nyergesújfalun mondjuk nem született meglepetés, hiszen amíg a hazai csapat egyben maradt, addig az Esztergomnál szinte kicserélődött a teljes kezdőcsapat. A Nyergesújfalut már Darabos Gábor irányította ezen a találkozón, de a vendégeknél is váltás volt a kispadon: Czakó Péter kezébe került a karmesteri pálca. Utóbbi örülhetett a találkozó elején, de az nevet, aki a végén nevet, hiszen a Nyergesújfalu egy Vass-duplával és egy Manga-büntetővel fordítani tudott, így otthon maradt a három pont a jól hajtó, fiatal és lelkes esztergomiak ellen. A tavalyi teljesítménye alapján nagy meglepetést okozott a nyitányon a Bábolna: a 6 új játékost is a kezdőbe nevező Józsa-csapat az első félidőben 5 gólt rúgott a Vértesszőlősnek. A szünet után aztán kissé visszább állt a hazai csapat, így több találat már nem volt, de ez az 5–0 így is meggyőző arányú győzelem. A vendégek nem lehetnek túl büszkék erre a nyitányra. Gulyás Tamás visszatért a Környe kispadjára, és egyből sikert aratott. Az ellenfél az alaposan megújuló Kecskéd volt. A hazaiak együtt maradtak a nyáron, aminek köszönhetően be tudtak kotorni egy gólt, erre a kecskédieknek nem volt már válaszuk, így a Környe megérdemelten tartotta otthon a három pontot.


A tavaly sereghajtóként végzett Nagyigmánd idén sem kezdte jól a szezont: sima vereséget szenvedett hazai pályán a Tata ellen. A nyáron jól erősítő vendégek hamar eldöntötték a három pont sorsát, hiszen 7 perc után már két gól volt a különbség. A három év után visszatérő Tát óriási győzelmet aratott hazai közönség előtt az előző szezon ezüstérmese ellen. A hazai Tát csapata egy-két változással szinte ugyanazzal a csapattal állt fel, ami a másodosztályú aranyérmet szerezte, de Sárisápon sem volt nagy változás az előző ezüstéremhez képest. A Tát jobban futballozott végig a mérkőzésen, így simán tartotta otthon a győzelmet 4–2-vel. A Sárisáp tehát a kupakudarc után a bajnokit is vereséggel kezdte, így Csapó Károlynak nem lesz egyszerű dolga a folytatásban. A legnagyobb verést a Vértessomló kapta, a bajnoki címre esélyes Koppánymonostortól. A vendégeket immár Pintér László irányítja, a korábbi vezetőedző, Vigh László feljebb lépett, így a korábbi játékosa ült le a padra. Jól sikerült a bemutatkozása, hiszen rögtön hat gólt szerzett a lila-fehér gárda. Az előző szezon ezüstcipőse, Rába Jenő mesterhármassal indította a bajnokságot, így a bábolnai Soha Mátéval karöltve vezetik már a góllövőlistát. A Zsámbék szabadnapos volt az elmúlt hétvégén.

Érkezők – távozók. Hogyan igazoltak a megyei első osztályú csapatok? Kattints a cikkért!


Megyei I. osztály, 1. forduló
Nyergesújfalu SE–FC Esztergom 3–1 (1–1)
Nyergesújfalu, vezette: Farkas B. (Katona B. M., Gabala Zs.)
Nyergesújfalu: Török – Molnár Á. (Antal, 87.), Tóth, Guzsik, Hajnal (Jakobi, 89.), Fellegi (Lakatos, 84.), Vass, Manga, Mann (Vida, 89.), Balogh, Molnár A. Vezetőedző: Darabos Gábor.
Esztergom: Iványi – Révész, Pásztor, Galacs (Krizsán, 80.), Paltineau, Bereczki (Dani, 75.), Bogárdi, Rácz, Ódór, Tar, Klátyik. Vezetőedző: Czakó Péter.
Gólszerzők: Vass (17., 49.), Manga (80.), illetve Bogárdi (11.)
Jók: Török, Vass, Hajnal, Mann, Manga, illetve Révész, Pásztor, Bogárdi.
Darabos Gábor: – Az első félidőben lomhán játszottunk, és ellenfelünk hogy bátor játékával meglepett minket. Szünetben rendeztük sorainkat, és a második félidei teljesítményünk alapján megérdemelt sikert arattunk. Győzelmünket kapusunk, Lakatos Szilárd gyógyulására ajánljuk.
Czakó Péter: – Sportszerű mérkőzésen alulmaradtunk.


Bábolnai SE–értesszőlősi SE 5–0 (5–0)
B
ábolna, vezette: Kreilt T. (Lovas A. G., Hegedüs R.)
Bábolna: Szabó B. (Molnár, 88.) – Németh Zs., Bognár, Czeglédi, Takács K., Papp (Varga B. J., 75.), Hajnal K., Lanzendorfen (Vörös, 85.), Hajnal P. (Takács B., 85.), Végh, Soha (Kalamár, 56.). Vezetőedző: Józsa Péter.
Vértesszőlős: Kurucz (Kovács B., 46.) – Szőke, Babai (Kocsis, 46.), Wágner, Fekete (Farkas, 63.), Dombai (Müller, 46.), Németh (Rigó, 82.), Nagy, Bencsik, Polyák, Mig. Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Gólszerzők: Soha (5., 9., 23.), Takács K. (26.), Lanzendorfen (36.)
Jók: Takács K., Hajnal K., Soha, Czeglédi, illetve senki.
Józsa Péter: – Mindenki ilyen kezdésről álmodik! Úgy küldtem ki a srácokat, hogy az elején döntsék el – hát sikerült…
Tokaji Zsolt: – Az első fél­időben még a nyári szüneten voltunk. Tíz perc alatt eldőlt a mérkőzés, sajnos értékelhetetlen teljesítményt nyújtottunk.


Környe SE–Wati-Kecskéd KSK 1–0 (0–0)
Környe, vezette: Drabon B. (Szabó G., Drexler D.)
Környe: Hanus – Kerék, Zelenai (Sárközi, 90.), Békefi (Semjéni, 53.), Horváth J. (Bilisánczki, 63.), Szerencse, Mucsi, Szabó K., Nádudvari Á (Bognár, 46.)., Kósa, Nádudvari D. Vezetőedző: Gulyás Tamás.
Kecskéd: Kalmár – Grósz (Simon, 46.), Vadkerti, Schmidt, Darabos (Neckernusz, 46.), Raffai, Neukunft, Berki, Tomayer, Marton (Harsányi, 46.), Dikasz. Vezetőedző: Linczmaier László.
Gólszerző: Bognár (47.)
Jók: mindenki, illetve Berki, Neukunft, Tomayer.
Gulyás Tamás: – Gratulálok az egész csapatomnak, óriási harc volt. Van még miben fejlődni, de ma ezt kikapartuk.
Linczmaier László: – Az első félidő szörnyű volt. A második elején kaptunk egy fura gólt, majd óriási ziccereket hibáztunk. Így viszont jogos a Környe győzelme, gratulálok nekik. Ennyi minőségi hiányzót nem bír el a csapatunk!


Nagyigmándi KSK–Tatai AC 1–4 (0–2)
Nagyigmánd, vezette: Miráki G. (Janovics I., Jámbor B.)
Nagyigmánd: Farkas F. – Nádolszky, Szalai J., Szalai Á., Fülöp, Trescsik, Kuti Horváth, Pados, Dávid (Glázer, 70.), Varga (Orbán, 89.), Boros. Vezetőedző: Járóka Mátyás.
Tata: Valakovics – Széles, Szűcs, Felső (Hauzer, 62.), Suhai (Lázár, 46.), Dragonya, Kalóczkai (Kisék, 64.), Martonfi (Jónási, 56.), Bogár (Koronczi, 64.), Visnyovszki M., Kiprich. Vezetőedző: Wéber Roland.
Gólszerzők: Szalai J. (60.), illetve Felső (3.), Bogár (7.), Kalóczkai (49.), Kiprich (91.)
Jók: mindenki, illetve Szűcs, Suhai, Valakovics.
Járóka Mátyás: – Sajnos az első pár percben fejben még mindenki nyaralását töltötte, és kaptunk kettő nagyon elkerülhető gólt. Ezután hiába ébredtünk fel, és időnként nagyon szép játékkal rukkoltunk elő, sajnos nem tudtunk gólokat szerezni, Nagyon büszke vagyok a csapatomra a vereség ellenére is, akaratból és küzdeni tudásból nálam jelesre vizsgáztak! Le a kalappal mindenki előtt. Köszönjük a szurkolóinknak, akik buzdítottak minket!
Wéber Roland: – Szezon eleji formát hoztunk, bár így sem forgott veszélyben a győzelmünk. Sok helyzetünkből ha a felét gólra váltjuk, gálamérkőzés lehetett volna. Gratulálok csapatunknak az első győzelemhez!


DG Tát SE–Sárisápi BSE 4–2 (2–0)
Tát, vezette: Szeibert P. (Frank V. L., Vankó D. G.)
Tát: Erős – Rábl, Tirpák, Dékány (Nagy, 86.), Koller, Jámbor, Tillman, Lamperth (Kovács, 81.), Budavári (Török, 61.), Páldi, Chrompota (Varga, 77.). Technikai vezető: Szabó Attila.
Sárisáp: Sándor G. – Válent (Grenitzer, 68.), Zicsi (Jurásek J., 81.), Izsó (Deres, 46.), Manger, Sándor P., Karcagi (Szenes, 68.), Szoboszlai (Manga, 38.), Budaházi, Kopányi, Fekete. Vezetőedző: Csapó Károly.
Gólszerzők: Koller (11., 56.), Rábl (17.), Lamperth (80.), illetve Zicsi (70.), Manger (91.)
Jók: mindenki, illetve senki.
Szabó Attila: – Nagyon egyben voltunk. Három éve csapatunk sem volt, most pedig itt vagyunk. Nem gondoltuk volna, hogy az első meccsünket így behúzzuk.
Csapó Károly: – Sokkal többet tett a hazai csapat a győzelemért.


Vértessomlói KSK–Koppánymonostor SE 0–6 (0–2)
Vértessomló, vezette: Fekete L. (Sudicky B., Barits L.)
Vértessomló: Ujszászi – Kacz (Krüpl, 79.), Koller, Murányi, Plotár, Földi, Batin, Kovács K. (Goldschmiedt, 85.), Kóródi, Kovács S., Petőcz. Vezetőedző: Schöffer Antal.
Koppánymonostor: Boros – Pekler (Csapó, 63.), Hegedüs (Egyed, 59.), Venczel (Szijj, 81.), Rába, Sinkó (Bilkó, 57.), Valkó M. (Alasztics, 75.), Tóth, Valkó G., Dávid, Korcsok. Vezetőedző: Pintér László.
Gólszerzők: Pekler (29.), Korcsok (43.), Valkó M. (65.), Rába (79., 86., 89.)
Jók: senki, illetve mindenki.
Schöffer Antal: – Nagyon jó csapattól szenvedtünk vereséget. Egy darabig tartottuk magunkat, de a végére összeestünk. Gratulálok az ellenfelünknek.
Pintér László: – Nagyon nehezen tudtuk feltörni a Vértessomló védelmét, de az első gól után megnyugodtunk. Ezt követően nagyobb arányú győzelmet sikerült aratnunk.

Hogyan néz ki a forduló álomcsapata? Kattints a cikkért!

Megyei focis pólókért kattints ide: https://shopanka.hu/focispolok