Ezen a hétvégén is jó mérkőzések várnak ránk a megyei első osztályban. A győzelemmel kezdő csapatok közül kettő egymás ellen lép majd pályára. A Koppánymonostor a bajnoki cím egyik legfőbb várományosaként nagyon simán, 6-0-ra verte az első fordulóban a Vértessomló csapatát idegenben, így az „edzőváltáson” átesett gárda önbizalommal telve várja a Tát csapatát. A tátiak újoncként tértek vissza pár év kihagyás után az első osztály vérkeringésébe, de nem megszeppent macskaként, hanem éhes tigrisként, hiszen az első fordulóban magabiztos játékkal verték az előző szezon ezüstérmesét, a Sárisápot 4-2-re. Most egy újabb „nagyvad” lesz az ellenfél. A már előbb említett Sárisáp hazai pályán lép színre a hétvégén, méghozzá a jól erősítő, és sikerrel kezdő Tata ellen. A vendégek a Nagyigmánd otthonából vitték el a három pontot, és most újra idegenben próbálkoznak ugyanezzel. A Sárisáp a nyáron erősödött, de az első fordulós vereség miatt most kettőzött erővel fog pályára lépni a tataiak ellen. A Nagyigmánd és a Környe az előző bajnokság két leggyengébb csapata volt, viszont jó meccseket játszottak egymással. Azóta Környén Gulyás Tamás lett a vezetőedző, és az új trénerrel már meg is szerezte a klub az első győzelmét. Most a másodikra hajtanak idegenben a Nagyigmánd ellen.


A Kecskédnek nem indult jól a szezon, hiszen nem sikerült gólt szerezni a Környe ellen, amiért pont sem járt. A gólszerzéssel nem volt gond a Bábolnánál, hiszen az első körben rögtön ötöt vágtak, méghozzá egy félidő alatt. Egy meccsből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, az biztos, hogy háromesélyesnek indul a mérkőzés. Mindkét csapatnál sok változás volt. A Vértesszőlős a Nyergesújfalut fogadja majd. Itt a két csapat ellentétes előjelekkel várja ezt a derbit, hiszen a hazaiak egy jó nagy verésbe futottak bele az előző fordulóban, míg a vendégek hátrányból fordítva tudtak diadalmaskodni az Esztergom felett. Az előző szezonban a két csapat élvezetes párharcokat vívott, de nagyban fogja befolyásolni ezt az, hogy a két csapat milyen kezdővel tud kiállni a találkozóra. A címvédő Zsámbék is bemutatkozik, hiszen az előző fordulóban szabadnapos volt. Az ellenfél a hazai pályán játszó Esztergom lesz. Ha volt az előző szezonban „kedvenc” ellenfele a Zsámbéknak, az pont az Esztergom volt, hiszen mindhárom egymás elleni meccset Bodó László csapata nyerte. Az alaposan átalakult Esztergom az első fordulóban vereséget szenvedett. A Zsámbék egy-két játékosa a harmad­osztályú második csapatban játszott az előző fordulóban. A hétvégén a Vértessomló lesz a szabadnapos.
Megyei I. osztály, 2. forduló
Augusztus 22., vasárnap, 17 óra
Koppánymonostori SE-DG Tát SE
Pintér László, a Koppánymonostor vezetőedzője: – Izgatottan várjuk első hazai fellépésünket. Az előző forduló eredményei alapján nehéz mérkőzésre számítunk, de csakis a győzelem lehet a célunk.
Sárisápi BSE-Tatai AC
Csapó Károly, a Sárisáp vezetőedzője: – Volt gondunk az első mérkőzésen, a héten igyekeztük rendezni a sorokat. Szeretnénk javítani, így elsődleges célunk hazai pályán a győzelem.
Nagyigmándi KSK-Környe SE
Járóka Mátyás, a Nagyigmánd vezetőedzője: – Remélem az első fordulóból a jó dolgokat sikerül átmenteni erre a hétvégére is. A kupában már találkoztunk a Környével, elég speciális időjárási körülmények között, akkor az a mérkőzés az ő győzelmüket hozta, bízom abban, hogy sikerül pontot, pontokat itthon tartani, viszont ehhez végig koncentráltan kell futballoznunk. Úgy látom, a nyári szünet nagyon jót tett a környeieknek, ugyanakkor bízom abban, hogy mi jövünk ki győztesen ebből a párharcból.
Wati-Kecskéd KSK-Bábolnai SE
Linczmaier László, a Kecskéd vezetőedzője: – Szeretnénk nyerni, de tudjuk, hogy számunkra 2-3 hét múlva kezdődik az igazi rész. Addig toldozgatunk-foltozgatunk, de igyekszünk nem Mekk Elek módjára tenni. Sajnos most vasárnap is közel annyi hiányzó lesz, ahányan leszünk…
Vértesszőlősi SE-Nyergesújfalu SE
Tokaji Zsolt, a Vértesszőlős vezetőedzője: – Nem a legjobb előjelekkel várjuk a hétvégi mérkőzést. A múlt heti szezonkezdet fájdalmas nyomokat hagyott, és továbbra is sok hiányzót kell pótolnunk. Tudjuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, de szeretnénk egy jó mérkőzést játszani.
FC Esztergom-Zsámbéki SK
Czakó Péter, az Esztergom vezetőedzője: – Ebben a bajnokságban nem ugyanazok a céljaink, mint a Zsámbéknak. A vendégek egy többéves munka csúcsára értek, mi pedig most kezdtük el a munkát, de mindent megteszünk a helytállásért.