Labdarúgó NB II., 5. forduló
Budafoki MTE – Dorogi FC
Budafoki Sporttelep, vasárnap, 17.30.
A héten már a második mérkőzésüket játsszák a dorogiak, méghozzá a tavaly még az élvonalban szereplő budafokiak otthonában. A legutóbbi fővárosi kirándulásuk jól sikerült a dorogiaknak, hiszen a III. kerület otthonából három ponttal térhettek haza, és Szedlárék nyilvánvalóan most sem szeretnének ponttalanul visszatérni.
A Budafok tavaly ugyan nagyot küzdött a bennmaradásért, de végül nem tudta azt kiharcolni, így most a másodosztályban szerepel, Boér Gábor irányításával. A XXII. kerületiek keretében nagy változások történtek a nyáron, 14 labdarúgó távozott és 13 érkezett – többek között jött a tavaly még Dorogon futballozó Zuigeber Ákos, valamint Mervó Bence, Fótyik Dominik és Szalai Dániel. A vendégek azonban nem esélytelenek, ha az első fordulókban mutatott játékukat nyújtják. Ami a formát illeti: a Dorog a szerdán a Szeged ellen megnyert mérkőzésből táplálkozhat, a Budafok pedig a hétközi fordulóban a Vasastól szenvedett vereséget. A Fenyvesi-csapat átmenetileg a második helyen áll a tabellán, amit szeretne megőrizni.
NB III., Nyugati-csoport, 4. forduló
Tatabányai SC-Komárom VSE
Tatabánya, vasárnap, 19 óra
Villanyfényes mérkőzést vív egymással a két megyei csapatunk az NB III. Nyugati-csoportjának 4. fordulójában. Jó formának egyik fél sem örvendhet: a Tatabánya az elmúlt két fordulóban gólképtelen maradt, összesen eddig egyszer mattolta az ellenfelét, így két ponttal áll a kiesőhelyek egyikén. A Komárom jobban áll a góllövéssel, hiszen már hatszor ünnepelhetett gólt, győzelmet azonban csak egyszer, így gyakorlatilag csak egy pont van a két csapat között. A két csapatot nem kell bemutatni egymásnak, sok az átfedés a játékoskeretben és a vezetésben is. A legutóbbi átigazoló Módi Viktor volt, aki kilenc évig volt a Komárom játékosa, mielőtt most nyáron visszatért Tatabányára.