A második fordulóra már mindenki egy meccsel a lábában érkezik. A győzelemmel kezdő újonc, a Lábatlan a vereséggel kezdő Piliscsévet fogadja. Lesz bakony­aljai rangadó is, ahol a Kisbér az Etét fogadja. Mindkét csapat kapott gól nélkül nyert az első fordulóban, szóval ez lesz a hétvége rangadója. Szintén jó meccsnek ígérkezik a Csolnok-Almásfüzitő: a hazaiak hét rúgott góllal kezdték a szezont, a vendégeknek pedig még szokniuk kell a másodosztályt, de a keret alapján élcsapat lehetnek, de első körben még kétgólos előnyből kaptak ki.
A Pilismarót Ácsról szeretné elvinni a három pontot, itt a hazaiak vereséggel, a vendégek sikerrel kezdték meg a bajnokságot. A Gyermely és a Bana egymás ellen szerezné meg az első sikerét a bajnokságban. A Császár egy ötöst kapott az első körben, a Süttő pedig egy négyest, így a hétvégén az egymás elleni derbijükön valamelyik csapat javíthat, viszont a vereséget szenvedő csapat kellemetlen helyzetbe kerül. A Bajót–Tokod-összecsapás is jónak ígérkezik, a hazaiak győzelemmel, a vendégek vereséggel abszolválták az első kört. A Mocsa és az Ászár majd szerdán csap össze, itt is két olyan gárda játszik majd, amelyik nyerni tudott az első fordulóban.
Megyei II. osztály, 2. forduló
Augusztus 22., vasárnap, 17 óra
Lábatlani ESE-Piliscsévi SE, Kisbéri SSE-Etei SE, Ácsi Kinizsi SC-Pilismarót SC, Csolnoki SZSE-Almásfüzitői SC, Gyermely-Banai KSK, Császári SE-Süttői SC, Bajóti Szikra-Tokod SE. A Mocsa KSE-Ászár KSE találkozót augusztus 25-én, 17.30 órától rendezik.