Jelenleg három csapat hibátlan, ebből kettő idegenben fog pályára lépni. Egyedül a Koppánymonostor játszik majd otthon, méghozzá a jól szervezett, de az előző fordulóban vereséget szenvedő Környét fogadja a lila-fehér csapat. A monostoriaknál nincs ok a panaszra, hiszen három győzelemmel kezdett Pintér László csapata, ráadásul csak egy gólt kapott a tíz rúgott mellé. A Környe négy ponttal áll, de Gulyás Tamás alakulata bárkire veszélyes lehet, így a hazaiaknak oda kell figyelniük erre a találkozóra. A listavezető Bábolna a forduló rangadóját vívja majd a Sárisáp ellen. Józsa Péter csapata 3 meccs alatt 16 gólt szerzett, ami elég masszív gólarány, de a rossz kezdés után a Sárisáp is felvette a fonalat, és az utóbbi két mérkőzését már megnyerte az előző szezon ezüstérmese, így a harmadik helyen áll jelenleg. A Zsámbék is minden mérkőzését megnyerte eddig. Az előző szezonban a két fél háromszor találkozott, mind a háromszor a Bodó-legénység ünnepelhetett, és a papírforma most is ezt vetíti előre. A Kecskéd az előző hétvégén megszerezte első győzelmét, előtte viszont két vereséggel startolt.
A Vértessomlónak még nem sikerült a pontszerzés, a hétvégén hazai közönség előtt próbálhatja ezt meg a Tata ellen. A tataiak két vereség után vannak, de két teljesen másmilyen vereség után: két héttel ezelőtt kiütötte őket a Sárisáp, az előző fordulóban viszont a Koppánymonostor csak a 85. percben szerzett góllal verte őket. A hazaiak még csak két alkalommal léptek pályára, de az egy lőtt, és kilenc kapott gól nem túl sok jót vetít előre, azonban a két csapat jó meccseket szokott vívni egymással. Nagy jelentőséggel bír majd a Vértes­szőlős–Esztergom összecsapás. Egyik fél sem úgy kezdte a szezont, ahogy szerette volna: a Vértesszőlős eddig egy ponttal áll, míg az Esztergom nullával. Tokaji Zsolt csapata legutóbb másfél hete 7-2-es vereséget szenvedett a Zsámbéktól, míg az Esztergom csak 1-0-ra kapott ki a címvédőtől. Czakó Péter csapata eddig csak kétszer volt pályán. A múlt héten meglepetésre vereséget szenvedő Nyergesújfalu Nagyigmándra utazik majd. Itt a papírforma alapján a vendégek az esélyesek, hiszen az előző körben a Nagyigmánd egy nagy pofonba szaladt bele a Bábolna ellen.


Megyei első osztály, 4. forduló
Szept. 5, vasárnap, 16 óra
Vértessomlói KSK–Tatai AC
Schöffer Antal, a Vértessomló vezetőedzője: – Nagyon rosszul kezdtük a szezont, remélem, hogy hazai pályán ezt a rossz sorozatot meg tudjuk szakítani.
Koppánymonostori SE–Környe SE
Pintér László, a Koppánymonostor vezetőedzője: – Zsinórban harmadik mérkőzésünket játsszuk otthon, szurkolónk csodálatos hangulatot varázsolnak hétről hétre számunkra. Igyekszünk győzelemmel meghálálni.
Sárisápi BSE–Bábolnai SE
Csapó Károly, a Sárisáp vezetőedzője: – A Bábolna már tavaly is egy stílusosan játszó csapat volt, nagyon megerősödtek idén. Az eredményekből látszik, hogy jó formában vannak, szeretnénk egy nagyon jó mérkőzést játszani velük.
Nagyigmándi KSK–Nyerges­újfalu SE
Járóka Mátyás, a Nagyigmánd vezetőedzője: – Tudom, hogy a csapatnak a múlt heti játék csak egy botlás volt, és minden erejükkel azon lesznek a srácok, hogy ezt bebizonyítsák saját maguknak és a szurkolóinknak… Könnyű dolgunk nem lesz, hiszen a Nyergesújfalu jön hozzánk, de ebben a bajnokságban bárki meg tud verni bárkit, ha jó napot fog ki a csapat, és igazán elszánt! Továbbra is bízom a fiúkban, hogy ők erre képesek, és remélem a szurkolóinkkal karöltve sikerül itthon tartani pontot, pontokat!
Wati-Kecskéd KSK–Zsámbéki SK
Linczmaier László, a Kecskéd vezetőedzője: – A mumusunkkal fogunk találkozni, régóta nem nyertünk ellenük. Most is ők az esélyesek, ha tisztességesen helyt tudunk állni a bajnokság legjobb csapata ellen, az már dicséretes lenne. Persze mindent meg fogunk próbálni, és egy kis szerencsével ponto(ka)t is tud szerezni a lelkes csapatom.
Vértesszőlősi SE–FC Esztergom
Tokaji Zsolt, a Vértesszőlős vezetőedzője: – Mind a két csapatnak égetően szüksége lenne a pontra, pontokra. Nagyon nehéz mérkőzés várható, mert fiatal és egységes csapat ellen kell bizonyítanunk, de bízom a csapatban, hogy átérzi a mérkőzés fontosságát, és mindent elkövet a pokolból kivezető győzelem érdekében.