Egyértelműen a Bábolna-Koppánymonostor lesz a forduló rangadója a hétvégén. Tavaly ennek az összecsapásnak nem lett volna különösebb tétje, hiszen a Bábolna kilenc szerzett ponttal ment a téli szünetre (13 meccset követően), most viszont mind a négy mérkőzését megnyerte, így már hárommal több pontja van négy kört követően, mint tavaly egész ősszel. A Koppánymonostortól kevésbé meglepő, hogy mind a négy mérkőzését megnyerte, hiszen a bajnokság előtt a bajnoki címre esélyesek közé soroltuk a gárdát. Most egymás ellen lépnek majd pályára. Józsa Péter csapata már 19 gólt szerzett, míg a Pintér-tanítványok mindössze egy gólt kaptak, így a négymeccses minta alapján a legjobb támadósor rohamozza a legjobb védelmet. Ezen a találkozón kívül is lesz rangadó, hiszen a tavalyi szezon bronzérmese fogadja az ezüstérmes Sárisápot. A két csapat most is a tabella elején helyezkedik el, a Nyergesújfalu a negyedik, a Sárisáp az ötödik, de egy vendégsikerrel helyet is cserélne a két gárda, hiszen csak egy pont a különbség. A Sárisáp a nyáron több játékost is leigazolt Nyergesújfaluról, így nem lesz ismeretlen egymásnak a két csapat. A harmadik veretlenül álló gárda, a Zsámbék ezúttal hazai közönség előtt lép pályára, méghozzá a Nagyigmánd ellen. A két csapat között elég nagy a különbség, így nem lepődnénk meg, ha a hazaiak kiütéses győzelmet aratnának.
A Tata–Tát összecsapás régóta várat magára, az elmúlt években ez a két csapat rendre elkerülte egymást, de most újra összecsapnak. Az újonc Tát három mérkőzésen két győzelmet aratott, a Tata pedig négyből egyet, így a vendégek állnak jobban. Ettől függetlenül az egymás ellen vívott csatájuk igazán háromesélyes lehet. A Tata az utóbbi két mérkőzését egyaránt elveszítette, míg a Tát az előző körből kimaradt, szabadnapos volt. A Környe négy ponttal a középmezőnyben tanyázik, de az előző fordulóban nagy vereségbe futott bele a csapat. A Vértessomló az előző hétvégén szerezte meg első győzelmét, így egy egység a két gárda közti különbség. A hatpontos derbin akár helyet is cserélhet a két csapat. Már csak egy csapat van, amely pont nélkül áll, és ez az Esztergom, bár hozzátartozik a képlethez, hogy Czakó Péter csapata csak háromszor volt eddig pályán. Most negyedjére is megpróbálkoznak az esztergomiak, hogy megszerezzék az első sikerüket. Ehhez viszont a Kecskéd csapatát kellene legyűrni. Az biztos, hogy fiatalos, sokat futós mindkét csapat, így megjósolhatatlan a végeredmény.


Megyei I. osztály, 5. forduló
Zsámbéki SK–Nagyigmándi KSK
Bodó László, a Zsámbék vezetőedzője: – Óva intettem játékosaimat, nehogy azt gondolják, hogy a hétvégén a szerelést kiküldjük, és mást nem kell tenni a győzelemért. Idén minden egyes pontért meg kell majd szenvedjünk. Tiszteljük az ellenfelet, ezért nagyon komolyan fogjuk venni a mérkőzést.
Nyergesújfalu SE–Sárisápi BSE
Darabos Gábor, a Nyerges­újfalu vezetőedzője: – Nyáron több játékossal „sikerült” megerősítenünk ellenfelünket, ezért sok szempontból érdekes mérkőzésre számítok, de mindig győzni szeretnénk.
Bábolnai SE–Koppánymonostori SE
Józsa Péter, a Bábolna vezetőedzője: – Az a cél, hogy minél tovább húzzuk a veretlenségi sorozatunkat. Amit eddig terveztünk, azt túlteljesítettük. Mindennemű teher nélkül kell játszanunk, ebből kell a legjobbat kihoznunk.
Környe SE–Vértessomlói KSK
Gulyás Tamás, a Környe vezetőedzője: – Két vereség után most már ránk fér a siker. Megteszünk mindent, hogy otthon tartsuk a három pontot.
Tatai AC–DG Tát SE
Wéber Roland, a Tata vezetőedzője: – Végre hazai meccset játszhatunk! A Tát csapata látogat hozzánk, aki az újonc lendületével kezdte a bajnokságot. Ők múlt héten pihentek egyet, mi nagy pofonba szaladtunk bele. Egy lendületes, harcos csapatra számítunk, aki nem fogja könnyen adni magát. Nekünk viszont csak egy célunk lehet, itthon tartani a három pontot. Biztosan nehéz meccs lesz, de hinnünk kell magunkban és betartani a taktikát. Szerencsére vannak visszatérőink, ami jól jöhet vasárnap!
FC Esztergom–Wati Kecskéd KSK
Czakó Péter, az Esztergom vezetőedzője: – Nagyon szeretnénk megszerezni az első győzelmünket, és ezért meg is fogunk tenni mindent.