A másodosztály ötödik fordulójában több jó találkozó is vár ránk. A négy ponttal rajtoló Süttő fogadja majd az elmúlt két mérkőzését megnyerő Almásfüzitőt, itt elég fontos, melyik csapat indulhat meg felfelé. A mind a négy mérkőzését megnyerő Bajót a három diadallal álló Mocsát fogadja majd a forduló rangadóján, ez igazán háromesélyes meccs. Ahogy a Csolnok–Lábatlan északi derbi is az lesz, itt mindkét csapat igen jól kezdte a szezont, ráadásul nemrégiben már találkoztak a felek a Megyei Kupában, akkor a Csolnok jutott tovább.
A múlt héten az első győzelmét megszerző Ács Ászárra utazik majd, itt a hazaiak is csak egy győzelmet gyűjtöttek eddig, így mind a két fél javítani szeretne. A Bana eddig egyedüliként nem szerzett még pontot, és kevés az esély arra, hogy épp a hétvégén, a Kisbér ellen szakítja meg ezt a rossz sorozatot. A listavezető Pilismarót számára is kötelezőnek tűnik a három pont begyűjtése, hiszen az eddig egy egységgel álló Tokod csapatát fogadják majd vasárnap. Ugyanez lesz a leosztás Etén: a négy győzelemmel álló hazaiak fogadják az egy pontos Piliscsévet, itt is a hazaiaknak áll a zászló, de bármi megtörténhet. A Gyermely idegenben folytatná jó sorozatát, ehhez a szintén egy pontot gyűjtő Császárról kellene elvinni a három pontot.
Megyei II. osztáy, 5. forduló
Szeptember 12, vasárnap, 16 óra
Süttői SC–Almásfüzitői SC, Ászár KSE–Ácsi Kinizsi SC, Banai KSK–Kisbéri SSE, Csolnoki SZSE–Lábatlani ESE, Pilismarót SC–Tokod SE, Etei SE–Piliscsévi SE, Császári SE–Gyermely, Bajóti Szikra SE–Mocsa KSE.