Több fontos mérkőzést játszottak a megyei első osztály hétvégéjén. A Zsámbék tizennégy gólt rúgott a szét­eső Nagyigmándnak. Kállay Benedek négy, a csereként beállt Bíró Richárd három gólt szerzett egymaga, így a Zsámbék továbbra is hibátlan mérleggel áll, a Nagyigmánd pedig egy szerzett ponttal az utolsó előtti. A Nyergesújfalu hazai pályán egy ideig vezetett a Sárisáp ellen, azonban a korábbi nyergesi játékosokkal megerősített Csapó-csapat előbb egyenlíteni tudott, majd emberhátrányban egy büntetővel meg is nyerte a mérkőzést. A büntetőt ismét Sándor Gábor, a Sárisáp hálóőre értékesítette, aki így már kétgólos. A forduló rangadója a vártnál simább koppánymonostori győzelmet hozott. A Bábolnával fej fej mellett várták ezt az összecsapást, hiszen mind a két alakulat négy győzelmen volt túl. Az ötödiket azonban a Koppánymonostor húzta be: Korcsok egy félpályás góllal szerezte meg a vezetést, majd Rába Jenő csereként mesterhármast szerzett, míg a Bábolna csak egyszer tudott eredményes lenni, így Pintér László csapata vette át a vezetést a tabellán, és ötből ötös mérleggel áll. A Környe hazai pályán lépett színre, de nem sikerült otthon tartani egy pontot sem. Pedig közel állt hozzá a csapat, Ujszászi kapusnak több nagy bravúrja is volt, majd végül a másik hálóőr, Hanus öngóljával a Vértessomló elvitte mind a három pontot. A Tát kétszer is vezetett Tatán, de mégsem sikerült pontot szerezni. Wéber Roland csapata az utolsó tíz percben két gólt is szerzett, a három pontot jelentő találat a hosszabbításban esett, így Kiprich Dániel mesterhármasa a Tatának jelentette a három pontot. Az Esztergom nem kezdte túl jól a bajnokságot, és hazai pályán sem sikerült pontot szereznie most. A Kecskéd már az első félidőben megszerezte a vezetést, majd a szünet után még kettőt rárúgott, így Linczmaier László csapata végül magabiztosan vitte el a három pontot. A tabellán a Bábolna és a Zsámbék helyet cserélt, az utolsó helyen pedig továbbra is az Esztergom áll, egyedüli pontot még nem szerző csapatként. A hétvégén a Vértesszőlős csapata volt szabadnapos.


Megyei I. osztály, 5. forduló
Zsámbéki SK-Nagyigmándi KSK 14-0 (5-0)
Zsámbék, vezette: Linn K. (Miráki G., Jászberényi M.)
Zsámbék: Bartos – Lőrinczy (László M., 60.), Orosházi, Sárközi, Kállay (Sugár S., 65.), Kósa Szilágyi, László D., Terplán, Karai (Bíró, 65.), Mártonfi (Bedő, 60.), Marticsek. Vezetőedző: Bodó László.
Nagyigmánd: Farkas F. – Nádolszky, Rózsás, Szalai Á., Fülöp (Mesterházi, 29.), Kovács K., Varga, Glázer, Boros, Kuti Horváth, Dávid (Orbán, 69.). Vezetőedző: Járóka Mátyás.
Gólszerzők: Kállay (3., 8., 42., 49.), Marticsek (15.), Sárközi (39.), Szalai Á. (öngól, 59.), László M. (62.), Bíró (68., 77., 80.), Sugár S. (71., 85.), Bedő (81.).
Jók: mindenki, illetve senki.
Bodó László: – Végig komolyan vettük a mérkőzést. Látványos támadófocit játszottunk. Azt gondolom, teljesen megérdemelt a győzelmünk. További sok sikert és kitartást a Nagyigmándnak.
Járóka Mátyás: – Ennél talán már csak jobb lehet, legalábbis remélem! Gratulálok a Zsámbéknak, kívánom, hogy sikerüljön duplázniuk!


Nyergesújfalu SE-Sárisápi BSE 1-2 (1-0)
Nyergesújfalu, v.: Drabon B. (Katona B. M., Hegedüs P.)
Nyergesújfalu: Borsiczki – Molnár Á., Hajnal, Fellegi (Mann, 55.), Vass, Manga, Balogh, Antal, Máté-Kovács, Molnár A., Takács. Vezetőedző: Darabos Gábor.
Sárisáp: Sándor G. – Kopányi, Szenes (Csapó, 46.), Zicsi, Izsó (Deres, 20.), Manga, Manger, Grenitzer (Jurásek J., 83.), Karcagi (Sándor P., 90.), Budaházi, Fekete. Vezetőedző: Csapó Károly.
Gólszerzők: Hajnal (20.), illetve Csapó (52.), Sándor G. (92., büntetőből)
Kiállítva: Takács (93.), illetve Budaházi (71.)
Jók: Hajnal, Balogh, illetve Fekete, Zicsi, Csapó, Manga, Koppányi.
Darabos Gábor: – Mi hagytuk ki a mérkőzés legnagyobb helyzetét, de ennek ellenére nem a mi játékosainknak kell ma szégyellnie magukat…
Csapó Károly: – Az első fél­idő kritikán aluli volt. A szünetben szerkezetet váltottunk, sokkal több helyzetünk volt a második félidőben. Óriási les előzte meg a tizenegyest és a kiállítást. Emberhátrányban sem adtuk fel a támadást, és sikerült megszerezni a három pontot. Nagyon sok energiát tettünk bele, gratulálok a játékosaimnak a második félidőben nyújtott teljesítményéért.


Bábolnai SE-Koppánymonostori SE 1-4 (0-1)
Bábolna, vezette: Büki G. (Frank V. L., Jámbor B.)
Bábolna: Szabó B. – Németh Zs. (Karvaj, 79.), Bognár, Czeglédi, Takács K., Papp (Kalamár, 65.), Hajnal K., Lanzendorfen (Takács B., 90.), Hajnal P. (Varga B. J., 65.), Végh, Soha. Vezetőedző: Józsa Péter.
Koppánymonostor: Boros – Venczel (Egyed, 86.), Csapó, Sinkó (Rába, 55.), Valkó M. (Alasztics, 74.), Tóth, Valkó G. (Hegedüs, 67.), Dávid, Simonka, Korcsok, Tímár (Bilkó, 55.). Vezetőedző: Pintér László.
Gólszerzők: Czeglédi (69.), illetve Korcsok (11.), Rába (57., 67., 91.)
Jók: Kalamár, illetve Tóth, Korcsok, Rába, Simonka.
Józsa Péter: – Nem tudtunk rangadót csinálni a rangadónak kikiáltott mérkőzésből. Rába Jenővel nem tudtunk mit kezdeni…
Pintér László: – Hangulatos mérkőzésen sikerült nyernünk. A vége izgalmasabb is lehetett volna…


Környe SE-Vértessomlói KSK 1-2 (0-1)
Környe, vezette: Balázs K. (Sirokmán A., Kolozsi P.)
Környe: Hanus – Kerék, Takács K., Zelenai, Békefi (Igaz, 74.), Szerencse, Mucsi (Patyi, 46.), Szabó K. (Horváth J., 68.), Kósa, Nádudvari D., Duka. Vezetőedző: Gulyás Tamás.
Vértessomló: Ujszászi – Somodi, Koller (Bátorfi, 91.), Murányi (Petőcz, 70.), Plotár (Burai, 90.), Földi, Batin (Eigner, 87.), Kovács K., Kóródi, Kovács S., Dobbelaere (Éliás, 66.). Vezetőedző: Schöffer Antal.
Gólszerzők: Zelenai (54.), illetve Kovács S. (29.), Hanus (84., öngól)
Jók: mindenki, illetve Ujszászi, Kóródi, Kovács S., Kovács K., Földi.
Gulyás Tamás: – Ha a jó kapuba rúgjuk a gólt, nyerünk…
Schöffer Antal: – A mai győzelemmel kicsit feledtetni tudtuk a rossz kezdést. Gratulálok a játékosaimnak.


Tatai AC-DG Tát SE 3-2 (1-1)
Tata, vezette: Kreitl T. (Erdélyi D., Kun P. A.)
Tata: Csákány – Szűcs, Felső (Suhai, 72.), Dragonya, Martonfi, Bogár (Kisék, 64.), Széles, Mészáros (Zuggó, 64.), Visnyovszki, Hauzer (Lázár, 61.), Kiprich. Vezetőedző: Wéber Roland.
Tát: Erős – Rábl, Török (Tirpák, 66.), Dékány, Koller, Jámbor, Szabó, Tillman, Budavári (Lamperth, 56.), Páldi, Chrompota. Technikai vezető: Szabó Attila.
Gólszerzők: Kipirch (39., 84., 93.), illetve Koller (36.), Dékány (58.)
Kiállítva: Koller (93., Tát)
Jók: Kiprich, Visnyovszki, Dragonya, illetve Dékány, Páldi.
Wéber Roland: – Boldog vagyok, hogy győztünk! Nagyon nehéz meccs volt. Most az a legfontosabb, hogy a következő meccsre is átmentsük ezt az akarást, ami a második félidőben volt ránk jellemző.
Szabó Attila: – A mai napon mi nem szerezhettünk pontot. Gratulálok a Tatának.


FC Esztergom-Wati Kecskéd KSK 0-3 (0-1)
Esztergom, vezette: Török Zs. (Nyekita B. L., Czene-Joó Á.)
Esztergom: Iványi – Révész, Pásztor (Végh, 66.), Vincze (Galacs, 46.), Ódor (Varga, 71.), Bogárdi, Molnár, Rácz (Krizsán, 74.), Tanárki, Tar (Bereczki, 75.), Glück. Vezetőedző: Czakó Péter.
Kecskéd: Kalmár – Neckernusz (Schmidt, 46.), Vadkerti, Raffai, Czékmány (Marton, 80.), Kese, Neukunft, Berki (Darabos, 75.), Tomayer, Dikasz, Szabó. Vezetőedző: Linczmaier László.
Gólszerzők: Raffai (36., 72.), Szabó (64., büntetőből)
Jók: senki, illetve Kalmár, Berki, Raffai, Schmidt.
Czakó Péter: – Gratulálunk az ellenfélnek.
Linczmaier László: – Szenvedtünk, de ezek a győzelmek is értékesek. Játékosaim kvalitása miatt biztos vagyok benne, hogy alakul a játékunk is.