Az első osztály 6. fordulója vár ránk a hétvégén. A forduló rangadója a Sárisáp–Zsámbék-összecsapás lesz, hiszen az előző szezonban ez a két csapat vívta a „bajnoki döntőt”, ahol az utolsó fordulóban dőlt el, hogy melyik csapat ünnepelheti a bajnoki címet. Akkor a Zsámbék meglepően simán győzött Sárisápon, ám azóta sok víz lefolyt a Dunán. Jelenleg a Sárisáp a negyedik helyen áll a tabellán, öt meccsből hármat megnyerve. A Zsámbék eddig nem hibázott, mind a négy találkozóját megnyerte, és 24 gólt szerzett eddig a Bodó-alakulat. Ettől függetlenül a két csapat biztosan háromesélyes meccset vív egymással, és egy sárisápi győzelemmel ugyanannyi pontszámmal állna a két gárda. A listavezető Koppánymonostorra is rangadó vár: a múlt heti, Bábolna elleni jól sikerült, most hazai pályán következik a Nyergesújfalu. Darabos Gábor csapata az ötödik helyen áll jelenleg, két győzelem és két vereség mellett egy döntetlen a mérleg, míg a Koppánymonostor ötből ötöt nyert. Tavaly a két csapat egymással csatázott a harmadik helyért, akkor végül a Nyergesújfalu végzett a dobogón. Lesz egy alsóházi rangadó is, hiszen az eddig egy pontot gyűjtő Nagyigmánd fogadja a még pont nélkül álló Esztergomot. Mint arról többször beszámoltunk, az Esztergomnál teljes vérátömlesztés volt, az új, fiatalokból álló csapat pedig még nem állt össze. A Nagyigmánd az előző körben nagyon nagy pofonba futott bele, így most javítani szeretne hazai pályán.
A Tát és a Környe is vereséggel hangolt a hatodik fordulóra, pedig mindkét csapatnak volt esélye legalább a pontszerzésre. A Tát újoncként jól rajtolt, négy meccs után hat ponttal áll Szabó Attila csapata, míg a Környe öt találkozón négy pontot gyűjtött eddig. Most mind a két fél számára jó javítási esély mutatkozik. A Vértessomló és a Bábolna ellentétes előjelekkel várja az egymás elleni derbit: a somlóiak két győzelem után vannak, a Bábolna pedig rangadón kapott ki az előző fordulóban, bár még így is hat pont a különbség a két csapat között a Bábolna javára. Tavaly gyakorlatilag ugyanolyan teljesítménnyel rukkolt elő a két gárda, az idei szezont viszont merőben máshogy nyitották, így a Bábolna jóval esélyesebbnek tűnik. A Kecskéd és a Vértesszőlős is élt már meg szebb napokat (nemrégiben mindkét gárda bajnoki címet ünnepelhetett), az idei szezon viszont nem úgy alakult eddig, ahogy elképzelték. A Kecskéd hat, a Vértesszőlős négy ponttal áll jelenleg, és mindkét gárda feltett célja a javítás, most egymás ellen tehetik meg. A hétvégén a Tata a szabadnapos.


Megyei I. osztály, 6. forduló
Szeptember 19., vasárnap, 16 óra
DG Tát SE–Környe SE
Szabó Attila, a Tát technikai vezetője: – A múlt heti igazságtalanság után megpróbáltuk a héten rendezni a sorokat. Vasárnap kiderül, hogy ez mennyire sikerült.
Vértessomlói KSK–Bábolnai SE
Schöffer Antal, a Vértessomló vezetőedzője: – Egy nagyon-nagyon jó csapatot fogadunk a hétvégén. Az elmúlt években sikerült legyőznünk őket többször is, bízom benne, hogy ez most hétvégén is így lesz.
Koppánymonostori SE–Nyergesújfalu SE
Pintér László, a K.monostor vezetőedzője: – Szeretnénk folytatni, amit elkezdtünk.
Sárisápi BSE–Zsámbéki SK
Csapó Károly, a Sárisáp vezetőedzője: – Azt gondolom, hogy a bajnokság legjobb csapatát látjuk vendégül. Voltunk már jobb passzban is, de mindent megteszünk a győzelemért.
Nagyigmándi KSK–FC Esztergom
Járóka Mátyás, a Nagyigmánd vezetőedzője: – Igyekszünk pozitívan hozzáállni a mérkőzéshez a múlt heti csúnya vereség után. Abban biztosak vagyunk, hogy rettentő nehéz lesz, nagyon jó és fiatalos csapat az Esztergom, plusz a jelenlegi helyezése megtévesztő lehet mások számára is, hiszen jobb csapat annál, ahogy áll jelenleg. Mindenesetre mi vasárnap a 3 pontért lépünk pályára hazai környezetben, és igyekszünk két vállra fektetni a vendég csapatot annak ellenére is, hogy tudjuk nehéz dolgunk lesz!
Wati Kecskéd KSK–Vértes­szőlősi SE
Linczmaier László, a Kecskéd vezetőedzője: – Ismerve a vendégcsapatot, kemény mérkőzésre készülünk. Fel kell vennünk a kesztyűt, és remélem, hogy a játékunk minősége elég lesz a győzelemhez. Ehhez szükség lesz néhány játékosunk jelentős formajavulására.