A hetedik fordulóval folytatódik a megyei első osztály, ráadásul egy csúcsrangadó is lesz. A Koppánymonostor hatból hat, a Zsámbék ötből öt győzelemmel kezdte a szezont, ez a két csapat áll a tabella első két helyén, és most egymás ellen csatáznak. A bajnokság előtt is ezt a két csapatot emelte ki a közvélemény, mint bajnok­esélyes csapat, és a számok is ezt támasztják alá, hiszen a címvédő fogadja a listavezetőt. Az előző szezon alapszakaszában Rába Jenő egymaga ütötte ki a Zsámbékot, azonban a rájátszásban a Zsámbék tudott diadalmaskodni. Aki győzni tud ezen a mérkőzésen, az lesz a listavezető, döntetlen esetén marad a Koppánymonostor. A harmadik helyen álló Bábolna két nyeretlen meccs után ismét hazai közönség előtt próbálkozik győzni, az ellenfele az újonc Tát lesz. A tátiak jó kezdés után kissé visszaestek, az előző fordulóban sima vereséget szenvedtek, de ettől függetlenül ez a találkozó eléggé háromesélyes. Ahogy a Környe és a Tata összecsapása is: jelenleg egy pont a különbség a két gárda között, és mindketten felfelé szeretnének lépdelni. A játékoskeret és a stílus is hasonló, így egy ki-ki mérkőzést játszhatnak majd a felek. Egy tatai győzelemmel helyet is cserélhet a két gárda.
A Nyergesújfalunak is fontos lenne megszerezni a három pontot, de a három forduló óta veretlen Vértessomlót fogadja majd a Darabos-csapat. A kezdés eltérő volt, de a tabellára pillantva most azt látjuk, hogy a két gárda azonos pontszámmal áll, ráadásul a Vértessomló egyel kevesebb meccset vívott, így vesztett pontok tekintetében még jobb is, mint a Nyergesújfalu. Az biztos, hogy ez egy hatpontos derbi lesz. A Vértes­szőlős önmagához képest nagyon rosszul kezdte a bajnokságot, hiszen öt meccs alatt mindössze négy pontot gyűjtött a Tokaji-csapat. Az előjelek most sem biztatóak a csapat számára. A Nagyigmánd jelenleg sereghajtó, mindössze egy szerzett ponttal, így a két rossz formában lévő csapat közül az egyik átmenetileg kidughatja a fejét a vízből. Az előző hétvégén az Esztergom megszerezte első győzelmét, ami lendületet adhat a Sárisáp ellen is. A Csapó Károly vezette ezüstérmes csapat jelenleg a negyedik, így mindenképpen esélyese ennek az összecsapásnak, bár az előző fordulóban hazai pályán szenvedett vereséget a Zsámbéktól, így az előjelek ellentétesek. A hétvégén a Kecskéd a szabadnapos. A találkozók mindegyike vasárnap 16 órakor kezdődik.

Megyei I. osztály, 7. forduló
Zsámbéki SK–Koppánymonostori SE
Bodó László, a Zsámbék vezetőedzője: – A bajnokság legnagyobb esélyesét látjuk vendégül. Mi úgy érzem, erőn felül teljesítünk, így azt gondolom, aki kilátogat vasárnap, az biztos jó meccset fog látni. Nagyon bízom a csapatomban, hogy megnehezítjük az éllovas dolgát.
Nyergesújfalu SE–Vértessomlói KSK
Darabos Gábor, a Nyergesújfalu vezetőedzője: – Erre a hétre csak egy pozitív gondolat jut eszembe: minden jó, ha jó a vége.
Bábolnai SE–DG Tát SE
Józsa Péter, a Bábolna vezetőedzője: – Veszélyes újonc ellen kellene begyűjtenünk a három pontot, mert szeretnénk javítani az utóbbi két találkozó után. A célunk a győzelem.
Környe SE–Tatai AC
Gulyás Tamás, a Környe vezetőedzője: – Próbáljuk szorgalmasan gyűjtögetni a pontokat tovább.
Vértesszőlősi SE–Nagyigmándi KSK
Tokaji Zsolt, a Vértesszőlős vezetőedzője: – Ha bármit is mondanék előre, az magyarázkodásnak és sírásnak tűnne. Nem akarok mentségeket keresni sem, de jelenleg nem tudom megmondani, hogyan fogunk kiállni a hétvégi mérkőzésre. Minden negatív körülmény ellenére megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni a meccsből. Természetesen szeretnénk itthon tartani mindhárom pontot, de az eredménytől függetlenül szeretnénk emelt fővel elhagyni a pályát.
FC Esztergom–Sárisápi BSE
Czakó Péter, az Esztergom vezetőedzője: – Remélem, hogy a játékosaim is ugyanannyira vágynak a győzelemre, mint én. Bízom benne, hogy egy jó meccset tudunk játszani a Sárisáppal.

Ki nyeri a forduló rangadóját?

  • Zsámbék (63%, 64 Szavazatok)
  • Koppánymonostor (27%, 27 Szavazatok)
  • Döntetlen lesz (10%, 10 Szavazatok)

Összes szavazó: 101

Betöltés ...
 Betöltés ...