A 8. fordulóban a Tata a Bábolnát fogadja majd. A bábolnaiak remekül kezdték a bajnokságot, és az elmúlt fordulóban újra nyerni tudtak, így a dobogó harmadik foka az övéké. A Tata eddig igazán kétarcú csapat: olykor remekül játszva győznek, olykor pedig vereséget szenvednek, ennek megfelelően a hetedik helyről várják ezt a fordulót és a Bábolnát. Jelenleg hét pont a két csapat közötti különbség, ettől függetlenül igazi háromesélyes derbire van kilátás. (Frissítés: időközben a két csapat megállapodott a pályaválasztási jog felcserélésében, így a találkozó Bábolnán lesz)

Csakúgy, mint Táton: a hazaiak két győzelemmel kezdték a bajnokságot, azóta viszont nem sikerült nyerni. A Nyergesújfalu jelenleg az ötödik helyen áll, négy ponttal a Tát előtt. A két csapat nincs messze egymástól földrajzilag sem, így biztosan remek csatára van kilátás. A Nyergesújfalu az előző körben kilenc gólt lőtt, így biztosan önbizalommal telve lépnek pályára. A listavezető Zsámbék még egyedüliként hibátlan, így utazik Vértessomlóra. Bodó László csapata nyilvánvalóan esélyese a párharcnak, azonban az elmúlt években már okozott meglepetést a Vértessomló a Zsámbék ellen. A somlóiak az előző körben 9-2-es vereségbe futottak bele, így az önbizalom nem a legnagyobb, viszont a Zsámbék az ősz rangadóját húzta be az előző körben a Koppánymonostor ellen.
Az előző körben az első vereségét elszenvedő, de így is második helyen álló Koppánymonostor hazai pályán javíthat az Esztergom ellen. A teljesen átalakuló esztergomi gárda egyelőre nem szerepel túl jól, már ami a pontokat illeti, hiszen eddig csak egy győzelmet sikerült felmutatni az öt vereség mellé, habár játékban ennél jobban néz ki a csapat. Ettől függetlenül természetesen Pintér László csapata az esélyes, de a fiatalos Esztergom játéka előbb-utóbb meglepést vetít elő. A Sárisáp és a Vértes­szőlős egyaránt javítani szeretne, bár a hazaiak a negyedik, a vendégek a nyolcadik helyről várják az egymás elleni összecsapást. A pontkülönbség jelenleg öt, így egy hazai győzelemmel alaposan elhúzna a Csapó-csapat a Tokaji-alakulattól. Az előző héten szabadnapos Kecskéd a sereghajtó Nagyigmándhoz utazik. A hazaiak eddig egy pontot szereztek, és az előző körben hetet kaptak, így van vágy a javításra. A Kecskéd háromszor győzött, és ugyanennyiszer kapott ki, így mindenképpen esélyesként utazik majd Nagyigmándra. A hétvégén a Környe lesz a szabadnapos. A találkozók immáron 15 órakor kezdődnek.


Megyei I. osztály, 8. forduló
Tatai AC-Bábolnai SE (A találkozó Bábolnán lesz, de a cikkünk írásának pillanatakor még nem született meg a megállapodás)
Wéber Roland, a Tata vezetőedzője: – Nagyon nehéz meccs­re számítunk! Látjuk a Bábolna jó formáját, de nekünk csak egy célunk lehet. Itthon kell tartani a három pontot, és ezért mindent meg is fogunk tenni.
DG Tát SE-Nyergesújfalu SE
Szabó Attila, a Tát technikai vezetője: – A Nyergesújfalu a megyei első osztály élcsapata évek óta. Szeretnénk megnehezíteni a dolgukat. Reméljük, hogy a Fortuna is mellénk áll.
Vértessomlói KSK-Zsámbéki SK
Schöffer Antal, a Vértessomló vezetőedzője: – A megye egyik legjobb csapatát fogadjuk, ha nem a legjobbat… Mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy a múltheti második félidőt felejtetni tudjuk. Remélem, hogy méltó ellenfele tudunk lenni a Zsámbéknak.
Koppánymonostor SE-FC Esztergom
Pintér László, a Koppánymonostor vezetőedzője: – Szeretnénk javítani a múlt héten elszenvedett vereség után.
Sárisápi BSE-Vértesszőlősi SE
Csapó Károly, a Sárisáp vezetőedzője: – Egy olyan csapatot látunk vendégül, amely megmutatta mindkét arcát. Múlt héten kiütéssel győztek. Bízom benne, hogy otthon tudjuk tartani mindhárom pontot.
Nagyigmándi KSK-Wati Kecskéd KSK
Járóka Mátyás, a Nagyigmánd vezetőedzője: – Megtippelni sem tudom, hogy a csapatom melyik arcát veszi elő hétvégén, remélem, hogy a sok néző majd a jobbik arcunkat készteti elővenni, és akkor egy nagyon jó mérkőzésen akar pontokat is tarthatunk itthon, ha a rosszabbik felünk vesszük elő, akkor nagy bajban leszünk! Én még bizakodó vagyok!