A megyei első osztály első októberi fordulójában két hazai siker született csak. A Bábolna például a dobogóról várta a Tatát. Pénteken még úgy volt, hogy a két csapat Tatán randevúzik, de aztán a két csapat megállapodott abban, hogy pályaválasztói jogot cserélnek, így Bábolnán harsant fel a kezdő sípszó. A találkozót a hazaiak kezdték jobban, Soha góljával megszerezték a vezetést, azonban a szünet után mindkét csapat tíz-tíz emberre fogyatkozott. Ebben a műfajban már a tataiak voltak jobbak, Zuggó János duplázott, így végül a Tata vitte haza a három pontot. A Tát elég rossz formában volt, hiszen az elmúlt mérkőzéseken sorozatban jöttek a vereségek, de most a Nyergesújfalu ellen nagyon jó játékkal rukkoltak elő, aminek meg is lett az eredménye: négy gólt is lőttek a Nyergesújfalunak. A fordulót megelőzően négy pont volt a különbség, így már csak egy. A listavezető Zsámbék igencsak megszenvedett a szervezetten játszó Vértessomló ellen, a 85. percig 0-0 volt az állás. Bodó-mester jól cserélt, hiszen a padról beszálló György Bence szerezte meg az első gólt, majd Sugár Soma állította be a végeredményt.

A Koppánymonostor hazai pályán érvényesítette a papírformát az Esztergom ellen, Valkó Miklós duplájával győzött a hazai csapat. Sárisápon egy élvezetes, pulzáló meccset játszott a hazai csapat a Vértesszőlőssel. Előbb a hazaiak vezettek, majd a vendégekhez került az előny, aztán húsz perccel később már újra a Sárisápnál volt a fór, de az utolsó tíz percre újra döntetlennel fordultak. Ott bármelyik gárda eldönthette volna a három pont sorsát, de végül maradt a pontosztozkodás, amellyel egyik fél sem lehet maradéktalanul elégedett. A Kecskéd vérengzést rendezett Nagyigmándon, mindkét félidőben 5-5 gólt szerzett a Linczmaier-csapat, így sima lett a vége. Szabó Márk ötször volt eredményes.

Megyei I. osztály, 8. forduló
Bábolnai SE-Tatai AC 1-2 (1-0)
Bábolna, vezette: Farkas B. (Balázs K., Kolozsi P.)
Bábolna: Szabó B. – Kalamár (Varga, B.J., 71.), Bognár, Czeglédi, Takács K., Papp, Hajnal K., Lanzendorfen, Karvaj, Végh, Soha. Vezetőedző: Józsa Péter.
Tata: Valakovics – Szűcs, Felső, Zuggó, Dragonya, Lázár, Mészáros (Kalóczkai, 66.), Kiprich, Széles, Martonfi (Bogár, 87.), Hauzer (Suhai, 19.). Vezetőedző: Wéber Roland.
Gólszerzők: Soha (12.), illetve Zuggó (64., 70.)
Jók: senki, illetve mindenki.
Kiállítva: Papp (55.), illetve Szűcs (53.)
Józsa Péter: – Sok hibával játszottunk elől-hátul. Ettől függetlenül kezünkben volt a lehetőség.
Wéber Roland: – Magabiztos, jó játékkal tudtunk nyerni egy jó Bábolna ellen, és hátrányból tudtunk fordítani, ami nagy tartásra utal!

DG Tát SE-Nyergesújfalu SE 4-1 (2-1)
Tát, vezette: Miráki G. (Sirokmán A., Kun P. A.)
Tát: Koller F. – Rábl, Varga (Domak, 82.), Tirpák, Dékány, Koller T., Jámbor, Szabó (Kozma, 77.), Tillman, Budavári, Chrompota. Technikai vezető: Szabó Attila.
Nyergesújfalu: Török – Molnár Á., Tóth (Fábián, 87.), Hajnal (Pálfi, 62.), Fellegi (Gyarmati, 82.), Vass (Simon, 70.), Vida (Jakobi, 55.), Mann, Balogh, Antal, Takács. Vezetőedző: Darabos Gábor.
Gólszerzők: Koller T. (29., 78.), Varga (44.), Dékány (56.), illetve Tóth (43.)
Jók: mindenki, illetve senki.
Szabó Attila: – Rossz előjelekkel indultunk neki a mérkőzésnek, mert több hiányzónk volt. A csapat megugrotta az akadályt, gratulálok nekik. Márk családjának ajánljuk ezt a győzelmet.
Darabos Gábor: – A sok sérültünk és betegünk miatt a hétre tervezett feladatokból semmit sem sikerült megvalósítanunk. A mai mérkőzésünket gyenge egyéni és csapatteljesítmény jellemezte.

Vértessomlói KSK-Zsámbéki SK 0-2 (0-0)
Vértessomló, vezette: Lovas A. G. (Hartdégen Zs., Frank V. L.)
Vértessomló: Ujszászi – Somodi, Eigner, Erdei, Murányi, Plotár (Éliás, 62.), Batin, Kóródi, Kovács S., Dobbelaere, Petőcz (Koller, 46.). Vezetőedző: Schöffer Antal.
Zsámbék: Bartos – Lőrinczy, Orosházi (Sugár S., 49.), Sugár B., Sárközi, Kállay (László M., 60.), Kósa Szilágyi, László D., Terplán (György, 81.), Mártonfi (Bíró, 60.), Marticsek. Vezetőedző: Bodó László.
Gólszerzők: György (85.), Sugár S. (90.)
Jók: Dobbelaere, illetve Marticsek, Lőrinczy, Sugár S.
Schöffer Antal: – Méltó ellenfele voltunk a Zsámbék csapatának. Nagyon akartunk, ennyire futotta. Az előrejátékunkon mindenképpen javítani kell.
Bodó László: – Egész meccsen fölényben játszottunk, de nem találtuk a fogást a nagyon szervezett hazaiak ellen. Végén a Fortuna segítsége és a mi alázatunk is kellett a győzelemhez. További sok sikert a Vértessomlónak.

Koppánymonostori SE-FC Esztergom 2-0 (2-0)
Koppánymonostor, vezette: Linn K. (Jászberényi M., Szeibert P.)
Koppánymonostor: Boros – Egyed, Csapó, Fodor (Bilkó, 63.), Sinkó, Valkó M. (Rába, 63.), Valkó G. (Tóth, 54.), Dávid, Simonka (Venczel, 68.), Alasztics (Korcsok, 54.), Tímár. Vezetőedző: Pintér László.
Esztergom: Órai – Glück, Révész, Pásztor, Varga (Krizsán, 59.), Galacs (Rácz, 48.), Bogárdi, Molnár (Ódor, 70.), Bereczki, Végh, Tanárki. Vezetőedző: Czakó Péter.
Gólszerzők: Valkó M. (21., 40.)
Jók: mindenki, illetve Pásztor, Révész.
Pintér László: – A múltheti mérkőzésünk után az volt a legfontosabb, hogy a mai napon győztesen hagyjuk el a pályát.
Czakó Péter: – Jó csapattal találkoztunk, azt gondolom, hogy ennyivel jobbak voltak. Gratulálunk az ellenfélnek.

Sárisápi BSE-Vértesszőlősi SE 3-3 (1-2)
Sárisáp, vezette: Büki G. (Kreitl T., Áy J. H.)
Sárisáp: Sándor G. – Válent, Szenes, Zicsi, Manger, Szoboszlai, Manga, Jurásek J., Sándor P., Karcagi, Budaházi (Grenitzer, 64.). Vezetőedző: Csapó Károly.
Vértesszőlős: Kurucz – Polyák, Wágner, Fekete, Szőke, Dombai, Babai, Jónás, Farkas (Wieszt, 62.), Barkóczi (Németh, 59.), Vaczula. Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Gólszerzők: Manger (11.), Manga (57.), Szoboszlai (60.), illetve Szőke (17.), Barkóczi (40.), Dombai (77.)
Jók: Karcagi, Jurásek J., Szoboszlai, Zicsi, illetve Szőke, Dombai, Wágner, Polyák.
Csapó Károly: – Jól kezdtük a mérkőzést, elég hamar előnybe kerültünk, aztán pár perccel később óriási kezezés után tudott egyenlíteni a Vértesszőlős. Ez megzavart minket, 2-1-el fordultunk. A szünet után hamar tudtunk fordítani, lezárhattuk volna a mérkőzést. Az utolsó tíz percben mind a két csapat nyerhetett volna. Összességében nyerhettünk volna, de igazságosnak gondolom a döntetlent.
Tokaji Zsolt: – Nem tudom eldönteni, hogy örüljek az egy pontnak, vagy szomorkodjak az elvesztett kettő miatt. Egy biztos: akik ma pályára léptek, azok büszkék lehetnek a teljesítményükre.

Nagyigmándi KSK-Wati Kecskéd KSK 0-10 (0-5)
Nagyigmánd, vezette: Vojvoda M. (Erdélyi D., Jámbor B.)
Nagyigmánd: Farkas F. – Nádolszky, Szalai J., Szalai Á. (Járóka, 86.), Rózsás, Kovács K., Trescsik, Varga (Pálmási, 64.), Kuti Horváth, Takács M., Fülöp (Orbán, 84.). Vezetőedző: Járóka Mátyás.
Kecskéd: Kalmár – Vadkerti, Greskó (Schmidt, 62.), Darabos (Dikasz, 46.), Czékmány (Neckernusz, 65.), Raffai, Neukunft (Farkas, 65.), Berki, Simon (Gyenes, 46.), Tomayer, Szabó. Vezetőedző: Linczmaier László.
Gólszerzők: Szabó (12., 29., 72., 83., 86.), Berki (37.), Dikasz (56.), Neckernusz (66.), Kalmár (70.), Schmidt (90.)
Jók: senki, illetve Kalmár, Berki, Szabó, Dikasz, Neckernusz.
Járóka Mátyás: – Attól mert nem megy egy bordélyház, nem biztos, hogy a „Mádámmal” van a probléma.. Átlag 4 emberrel edzésen állhatna a pálya szélén Alex Ferguson is, lehetetlen minőségi munkát végezni! Gratulálok a Kecskédnek!
Linczmaier László: – Mondhatni, hogy kötelező volt a győzelem, de ilyenkor nehéz jól kijönni belőle. Ha nyersz az természetes, ha nem, akkor nehéz megmagyarázni. Mi megpróbáltuk a játékunk minőségének a javítására fordítani a meccset, és mivel sok szép dolgot bemutattak a fiúk, így ma teli van a pohár. A cseréinknek külön gratulálok a mai produkciójukhoz!