A kilencedik fordulóval folytatódik a megyei másodosztály. A listavezető, és eddig minden meccsét megnyerő Pilismarótra nem vár egyszerű feladat, hiszen a Csolnok otthonában lép pályára. A csolnokiak a harmadik helyen állnak, a nyolcból hat meccset megnyerve. A két csapat között áll a tabellán a Mocsa, de számára is nehéz lesz a hétvége, hiszen a Kisbér érkezik majd. A kisbéri gárda jelenleg hatodik, és utolsó öt meccséből négyet megnyert, így ez is háromesélyes derbi lesz.
A sereghajtó Bana az Etét látja vendégül, itt a vendégeknek azért jóval több esélyük lesz, de hasonló a helyzet a Császár–Lábatlan összecsapáson is. Előbbi összecsapásnál tizenhat, utóbbinál tizenhárom egységnyi a differencia a tabellán. Ami viszont még igazán háromesélyes lesz a hétvégén, az a Bajót–Almásfüzitő párharc, hiszen a két alakulat között csak két pont a különbség. Amennyiben a vendég füzitői gárda diadalmaskodna, a két csapat helyet is cserélhetne. A Süttő a Tokod ellen szeretné megtartani a három pontot, a Gyermely pedig szintén hazai sikerre számít az Ács ellen. Az Ászár és a Piliscsév sem rajtolt a legfényesebben, előbbinek hat, utóbbinak négy pontja van, most egymás ellen szeretnének javítani.
Megyei II. osztály, 9. forduló
Október 10, vasárnap, 15 óra
Süttői SC–Tokod SE, Ászár KSE–Piliscsévi SE, Banai KSK–Etei SE, Csolnoki SZSE–Pilismarót SC, Gyermely–Ácsi Kinizsi SC, Mocsa KSE–Kisbéri SSE, Császári SE–Lábatlani ESE, Bajóti Szikra SE–Almásfüzizői SC.