A tizedik forduló legnagyobb rangadója Tatán lesz, ahová a Zsámbék látogat. Jelenleg ez a két csapat van a legjobb formában a bajnokságban, hiszen a Tata az utóbbi négy mérkőzését egyaránt megnyerte, így az ötödik helyre kúszott fel a tabellán, ráadásul az előző körben hetet rúgott, így minden rendben van Wéber Rolandéknál. A Zsámbék jelenleg vezeti a bajnokságot, és eddig minden mérkőzését megnyerte. Ennek köszönhetően jelenleg kilenc pont a két csapat közötti különbség. Az előző szezonban mindkét egymás elleni mérkőzésüket a Zsámbék nyerte, egyiket viszont játék nélkül. Amennyiben a címvédő Zsámbék elviszi a három pontot, úgy mindenképpen a tabella éléről várhatja a folytatást. A második helyen álló Koppánymonostornak sem lesz egyszerű dolga, hiszen a jó formában lévő Kecskédet fogadja a lila-fehér gárda. Jelenleg kereken tíz pont az előnye a Monostornak a kecskédiekkel szemben, ettől függetlenül a Linczmaier-legénység bárkire veszélyes lehet ebben a szezonban. A hazaiak az elmúlt héten egy döntetlent értek el, míg a Kecskéd kikapott, de az előző fordulókban mindkét gárda biztató játékkal rukkolt elő. A Környének és a Nyergesújfalunak is egy célja van ebben a fordulóban: javítani az elmúlt hetek hibáit. Mindkét gárda az utolsó két találkozóján pont nélkül maradt, így megszakítanák ezt a szériát. A pontkülönbség csak három egység, így jó meccsre lehet kilátást. A vendégként pályára lépő Nyergesúfalu az előző körben hetet kapott, ráadásul Manga Zsoltot kiállították, így Darabos Gábor mesternek lesz gondja. Az előző héten a Környe szabadnapos volt, így két hét állt rendelkezésre, hogy felkészüljön a Gulyás-gárda a találkozóra. Ha a Környe megnyerné ezt az összecsapást, akkor a két gárda egymás mellett állna a tabellán.
Presztízscsata lesz Táton, ahová az Esztergom utazik. A két település igen közel fekszik egymáshoz, és ez a játékoskeretben is látszik: a tátiaknál a csapat fele megfordult Esztergomban, így jól ismerik egymást az ellenfelek. Az újonc Tát egyelőre jobban teljesít, már három győzelme is van, míg az Esztergomnak egyelőre csak egy, így hatpontos a differencia, de ettől függetlenül igazán háromesélyes lesz ez a derbi. Az Esztergom nincs túl jó formában, bár a játékra nem lehet panasz, de az elmúlt három mérkőzésen egyaránt nem sikerült pontot szerezni. A Vértessomló is hatpontos meccset vív a hétvégén a Vértesszőlős ellen. A hazaiak eddig egyetlen ponttal gyűjtöttek többet, mint a vendégek, így egy szőlősi sikerrel helyet is cserélne a két gárda a tabellán. Az elmúlt heti teljesítményére mindkét csapat büszke lehet, hiszen a Vértessomló idegenben győzött, míg a Vértesszőlős kapott gól nélkül hozta le a Koppánymonostor elleni meccset, így az önbizalommal nem lesz gond. Amelyik gárda győzni tud, az elkezdhet kapaszkodni az élbolyhoz. A sereghajtó Nagyigmánd Sárisápra utazik majd. A hazaiak a dobogót ostromolják, míg a vendégek eddig csak egyetlen pontot gyűjtöttek, így a papírforma eléggé a hazaiak felé húz, ráadásul a Sárisáp az elmúlt három találkozóján egyaránt veretlen maradt. Az előző szezonban mindkét alkalommal a Sárisáp tudott győzni. A hétvégén a Bábolna a szabadnapos. A találkozók ezúttal már 14:30-tól kezdődnek.


Megyei I. osztály, 10. forduló
Október 17, vasárnap, 14 óra 30.
Környe SE–Nyergesújfalu SE
Gulyás Tamás, a Környe vezetőedzője: – Ránk férne már a három pont…
Tatai AC–Zsámbéki SK
Wéber Roland, a Tata vezetőedzője: – Az élet hozza feladatokat, amiket meg kell oldani. Ez is egy feladat lesz. Csak rajtunk múlik, mit hozunk ki belőle. Csapatunk fiatal, agilis, sikerre éhes. A legfontosabb, hogy hozzuk ki magunkból a legjobbat és meglátjuk mire lesz elég!
DG Tát SE–FC Esztergom
Szabó Attila, a Tát vezetőedzője: – Egy megfiatalított, kellemetlen ellenfél fog ellátogatni hozzánk. A táblázaton elfoglalt helyük elég csalóka. Kiélezett mérkőzésre számítok. Agresszivitásban javulnunk kell, akkor pontot, pontokat tudunk itthon tartani.
Vértessomlói KSK–Vértes­szőlősi SE
Schöffer Antal, a Vértessomló vezetőedzője: – Egy nagyon jó formában lévő csapatot fogadunk a hétvégén. A szokásunkhoz híven el fogunk követni mindent, hogy itthon egy jó meccset játsszunk.
Koppánymonostor SE–Wati-Kecskéd KSK
Pintér László, a Koppánymonostor vezetőedzője: – Nem engedhetjük meg magunknak, hogy újabb pontokat veszítsünk.
Sárisápi BSE–Nagyigmándi KSK
Csapó Károly, a Sárisáp vezetőedzője: – Az otthoni szereplésünk eddig nem a várakozásoknak megfelelően alakult, viszont sikerült bravúrt aratnunk idegenben. Bízom benne, hogy a hazai mérlegünk javulni fog a hétvégi mérkőzést követően.