Labdarúgás A 11. fordulóval folytatódik a megyei első osztály hétvégén. Cikkünket ezúttal a szokásosnál egy nappal korábban hozzuk le. A listavezető Zsámbék hazai pályán fog majd szerepelni, méghozzá a Környe lesz az ellenfél. Gulyás Tamás csapata egy hosszabb nyeretlenségi sorozatot zárt le az előző hétvégén, miután hazai pályán emberhátrányban nyert 2-1-re a Nyergesújfalu ellen. A Környe jelenleg tíz ponttal a tizedik helyen áll tíz fordulót követően. A Zsámbék eddig mind a kilenc mérkőzését megnyerte, és a tizedikre pályázik. Jelenleg tizenhét pont a különbség a két csapat között, ettől függetlenül a Zsámbéknak nem szabad félvállról vennie a vendégeket. A Nyergesújfalu igen rossz formát mutat az elmúlt hetekben, bár ennek szerves része az, hogy rendkívül sok sérült van Darabos Gábor keretében. A Nyerges az utóbbi három mérkőzését egyaránt elvesztette, ráadásul ezeken tizenhárom gólt kapott összesen, így a kilencedik helyen áll a csapat. A Bábolna az előző hétvégén szabadnapos volt, így újult erővel indulhat el a Duna mellé. A vendégek egy remek rajtot követően a harmadik helyen állnak, két héttel ezelőtt épp azt a Környét verték, amely legyőzte a Nyergesújfalut. Józsa Péter csapata mindenképpen a győzelemre hajt, hogy megőrizhesse a dobogós pozícióját. Igen nagy különbség mutatkozik a Nagyigmánd és a Koppánymonostor között. Míg a hazaiak a sereghajtó pozícióban tanyáznak, addig a Koppánymonostor a második. Az előző hétvégén a hazaiak nyolcat kaptak, a vendégek tizenegyet rúgtak, így nehéz elképzelni más végeredményt, mint egy kiütéses lila-fehér sikert.

Ennél jóval szorosabb lehet a svábrangadó, ahol a Kecskéd fogadja a Vértessomlót. A két csapat régóta baráti viszonyt ápol egymással, akár a játékosok, akár a szurkolótábor, de mindig komolyan veszik az egymás elleni találkozót. Ez most sem lesz másképp, ráadásul az elmúlt évektől eltérően jelenleg a Vértessomló áll előrébb a tabellán, bár csak egy ponttal. A Kecskéd emlékezetes módon az előző körben 11-0-ra kapott ki, ami miatt biztosan ég a bizonyítási vágy a játékosokban, míg a Vértessomló nem panaszkodhat: az utóbbi két héten két nagyon fontos győzelmet aratott a csapat, így egy teljesen háromesélyes derbi vár ránk. Amennyiben a Kecskéd diadalmaskodna, a két gárda helyet is cserélne a tabellán. Hasonlóan háromesélyes mérkőzésre van kilátás Vértesszőlősön is, ahová a Tát látogat. A két alakulat között mindössze három pont a differencia, ráadásul közös pont az is, hogy mindketten megmutatták már, hogy tudnak jól is játszani, de azt is sikerült bebizonyítani, hogy rosszul is. Most a tét a javítás. Az Esztergom és a Tata is ezt szeretné egymás ellen, hiszen mindkét gárda vereséget szenvedett az előző körben. A pontkülönbség így is jelentős a vendégek javára, tizenkét egységgel szerzett többet eddig Wéber Roland alakulata. A hétvégén a Sárisáp a szabadnapos.

Megyei I. osztály, 11. forduló
Október 24, vasárnap, 14:30
Zsámbéki SK-Környe SE
Bodó László, a Zsámbék vezetőedzője: – Remélem, hogy a játékosaim nem teherként élik meg szereplésünket, hanem feldobja őket. Minden mérkőzésre koncentrálnunk kell maximálisan, mert csak így fogunk sikert elérni. A környei csapat erősebb, és erősebb lett Gulyás Tamás érkezésével, így nagyon vigyázni kell velük.
Nyergesújfalu SE-Bábolnai SE
Darabos Gábor, a Nyergesújfalu vezetőedzője: – Bízom a játékosaimban, hiszek a csapatomban. Remélem, hogy vasárnap győzni fogunk.
Nagyigmándi KSK-Koppánymonostor SE
Járóka Mátyás, a Nagyigmánd vezetőedzője: – Hétvégén a Monostort várjuk hazai pályán. Dávid és Góliát csatája, mint a mesében, viszont, hogy olyan legyen a kimenetele, mint abban a bizonyos történelmi drámában, ahhoz tényleg mesebeli dolgoknak kellene történnie a pályán. Abban biztos lehet mindneki, hogy mindent megteszünk azért, hogy a Monostornak ne legyen könnyű dolga, de ehhez is erőnk felett kell majd teljesíteniük a srácoknak!
Wati-Kecskéd KSK-Vértessomlói KSK
Linczmaier László, a Kecskéd vezetőedzője: – Nem volt előjele a múlt vasárnapi gyalázatnak, ezért nem is tudjuk hová tenni, hogy ennyi ember hogy mondhat egyszerre csődöt. Remélem, hogy rájöttek a fiúk, hogy nem elég, ha kiküldik a mezt a pályára, de nem töltik meg tartalommal! Bár így nem mi leszünk az esélyesek, de ha lesz vasárnapra kapusunk is, akkor valahogy nyernünk kell és nyerni is fogunk.
Vértesszőlősi SE-DG Tát SE
Tokaji Zsolt, a Vértesszőlős vezetőedzője: – Először is saját magunkat kellene legyőzni ahhoz, hogy sikeresek legyünk a hétvégén. Óriási hullámvasúton ülünk, kíváncsiak várom én is, hogy melyik irányba mozdulunk el.
FC Esztergom-Tatai AC
Czakó Péter, az Esztergom vezetőedzője: – Sajnos az elmúlt héten a szezon leggyengébb játékát produkáltuk, mindenképpen szeretnénk ezen javítani.