A 13. fordulóval lezárul az „ősz”, ami ugyan naptárilag nem igaz, de a fordulót követően már minden csapat játszott minden csapattal legalább egyszer, így a következő körtől már a visszavágók jöhetnek. A listavezető Zsámbék a Nyergesújfalut fogadja majd. A Zsámbék keretében sokan szenvednek sérüléssel, de a Nyergesújfalu sem a legerősebb csapattal utazik majd. A tabellán igen nagy a különbség, hiszen amíg a Zsámbék hibátlanul első, addig a tavalyi bronz­érmes Nyergesújfalu csak a tizedik, tíz megszerzett ponttal. A Zsámbék egyébként utoljára bajnoki mérkőzésen épp a Nyergesújfalutól szenvedett vereséget az előző szezon rájátszásában. A Sárisáp és a Vértessomló mérkőzése lesz a forduló rangadója. A hazaiak a 4., a vendégek a 7. helyről várják az összecsapást. A Vértessomló igen jó formában van: a legutolsó négy meccséből hármat megnyert, míg a Sárisáp az előző körben ugyan kikapott, de előtte négy meccsből hármat is behúzott. A sereghajtó Nagyigmánd az újonc Tátot fogadja. A vendégek remek formában vannak, főleg támadójuk, Koller Tamás, aki sorban lövi a gólokat, ebből a Nagyigmánd is részesülhet a hétvégén.
A Tata és a Kecskéd randevúja is érdekes összecsapást hozhat. Mind a két gárda fiatalos, sok futással operáló játékkal szokott előállni. Ami a formát illeti, jelenleg a Tata áll jobban, hiszen a Kecskéd az utóbbi négy mérkőzéséből hármat elveszített, mindössze egy pontot sikerült a zsákba tenni. Ahogy a Vértesszőlős–Környe-összecsapás is. Jelenleg a Környe négy ponttal szerzett többet, mint a Vértesszőlős, így igazi ki-ki összecsapásra lehet számítani Vértesszőlősön. Az utolsó előtti Esztergom a dobogós Bábolnát fogadja majd. A vendégek az előző körben fontos három pontot gyűjtöttek, de a hazaiak így is megkeseríthetik a bábolnaiak dolgát. A szabadnapos a Koppánymonostor lesz.
Megyei I. osztály, 13. forduló
November 7., vasárnap, 13 óra.
Zsámbéki SK–Nyergesújfalu SE
Bodó László, a Zsámbék vezetőedzője: – Sokkal jobb csapat a vendégünk, mint amit a helyezésük mutat. Előrefelé nagyon veszélyes támadókkal rendelkeznek. Mi pedig nagyon egyben vagyunk, még úgy is, hogy sorban esnek ki a meghatározó játékosaink… Remélem, jó mérkőzést fogunk játszani.
Sárisápi BSE–Vértessomlói KSK
Csapó Károly, a Sárisáp vezetőedzője: – Tavaly Somlón vesztettük el a veretlenségünket, így van miért visszavágnunk. Remélem, hogy a betegek és a sérültek visszatérnek a hétvégére, és bízom a három pontban.
Nagyigmándi KSK–DG Tát SE
Járóka Mátyás, a Nagyigmánd vezetőedzője: – Az ellenfelünknek elég jól sikerült az őszi szezon, ellenben nekünk azért nem úgy sikerült, ahogy én azt gondoltam! Rengeteg problémával küzdünk, amit igyekszünk folyamatosan elhárítani, de sajnos vannak olyan gondok is, amelyeket nagyon nehéz a bajnokság közben megoldani. Többször tapasztaltuk már, hogy a tabellán a helyezés csak egy statisztika, és bárki képes meglepni bárkit ebben a bajnokságban. Tisztában vagyunk azzal, hogy mi állunk rosszabbul. Viszont ha a múlt heti játékunkra tudunk még egy lapáttal tenni, tudunk küzdeni egymásért, és győzelemre éhesen lépünk pályára vasárnap, akkor egy jó mérkőzést tudunk játszani, és háromesélyes lesz a találkozó. Ha ezek közül egy is hiányozni fog, akkor nagyon nagy bajba is kerülhetünk.
Wati-Kecskéd KSK–Tatai AC
Linczmaier László, a Kecskéd vezetőedzője: – Rossz passzban vagyunk, állandóan csak toldozzuk-foltozzuk a csapatot, így vasárnap is nehéz dolgunk lesz. Most megmutathatjuk, hogy milyen sportemberek vagyunk, mindenkitől maximális produkció szükséges ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Egy győzelemmel átfordulna minden, nagyon kellene a sikerélmény a fiatal csapatunknak. Ehhez kérnénk a szurkolóink biztatását is!
Vértesszőlősi SE–Környe SE
Tokaji Zsolt, a Vértesszőlős vezetőedzője: – Hetek óta nehéz helyzetben vagyunk, de nem adjuk fel. Megpróbáljuk itthon tartani a pontot, pontokat. Nem lesz egyszerű feladat, mert mentálisan nagyon mély gödörben vagyunk. Ha ebből ki tudunk mászni, akkor sikeresek lehetünk a hétvégi mérkőzésen.
FC Esztergom–Bábolnai SE
Czakó Péter, az Esztergom vezetőedzője: – Nem mi vagyunk az esélyesek, jó csapatra számítunk. Meglátjuk, hogyan tudjuk őket féken tartani.