Nem fukarkodtak a gólokkal a csapatok tegnap. A listavezető Zsámbék a megtizedelt Nyergesújfalut fogadta. Az első gólra két percet kellett várni – aztán jött még további tíz. A hazaiaknál Terplán Zoltán mesterhármast szerzett, de még a kapus Tugyi Dávid is betalált büntetőből, így óriási pofonba szaladt bele a Nyergesújfalu. A forduló rangadóját Sárisápon rendezték, ahová a Vértessomló látogatott. A találkozó szoros és fordulatos volt, végül némi szerencsével tartotta otthon a három pontot a hazai csapat. Pedig a Vértessomló emberhátrányban is ziccereket dolgozott ki, de nem sikerült túljárniuk a hazai kapus, Sándor Gábor eszén. Ezzel a győzelemmel a Sárisáp a dobogó legalsó fokára ugrott fel. Ott eddig az a Bábolna állt, amely óriási meglepetésre 2–1-es vereséget szenvedett Esztergomban. Pedig a vendégek korán előnybe kerültek, de az eddig mindössze egy győzelmet felmutató Esztergom két pontrúgást követően megfordította a meccset.
A Kecskéd egy fordulatos összecsapáson tartotta otthon a három pontot a Tata ellen. A győzelem ízét elég régen érezhette meg a Linczmaier-legénység, ehhez ezúttal kellett az is, hogy a Tata majdnem egy órát emberhátrányban játsszon. Az alsóházi rangadót a Vértesszőlős nyerte a Környe ellen. A találkozó nem a kapusokról szólt, az adandó lehetőségeket végül a hazai alakulat használta ki jobban és aratott 2–1-es győzelmet. A sereghajtó Nagyigmánd az első félidőben még féken tudta tartani a mostanában szárnyaló Tátot, de az újonc a szünet után másik arcát mutatva végül bedarálta a házigazdát. A remek formában lévő Koller Tamás most is duplázott, így átvette a vezetést a góllövőlistán. A szabadnapos ezúttal a Koppánymonostor volt.
Megyei I. osztály, 13. forduló


Zsámbéki SK–Nyergesújfalu SE 11–0 (5–0)
Zsámbék, vezette: Farkas B. (Szeibert P., Jászberényi M.).
Zsámbék: Tugyi – György, Lőrinczy (Áprily, 78.), Orosházi, Sárközi, Kósa Szilágyi, Bíró (Mártonfi, 64.), László D. (Sugár S., 70.), Terplán (Bedő, 76.), Karai (László M., 46.), Marticsek. Vezetőedző: Bodó László.
Nyergesújfalu: Török – Molnár Á., Tóth, Fellegi, Vass, Manga (Fábián Nagy, 78.), Vida (Jakobi, 46.), Mann, Balogh, Antal, Takács. Vezetőedző: Darabos Gábor.
Gólszerzők: Orosházi (2.), Terplán (12., 17., 29.), László D. (37.), László M. (71.), Marticsek (75. – tizenegyesből), Mártonfi (82., 84.), Tugyi (86. – tizenegyesből), Bedő (89.).
Jók: mindenki, illetve senki.
Bodó László: – Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. Az ellenfelünk szinte minden hibáját kihasználtuk, élesek, agresszívak voltunk végig, amiért óriási dicséret illeti a csapatot. Az edzőkollégámnak és a nyergesi csapatnak további sok sikert kívánok.
Darabos Gábor: – Amikor már teljesen elfogysz, és az első helyezettel játszol, akkor az a legfontosabb, hogy kilencven percig tartásod legyen. Ez nekünk ma csak az utolsó tizenöt percig sikerült.


Sárisápi BSE–Vértessomlói KSK 2–1 (1–1)
Sárisáp, vezette: Lovas A. G. (Miráki G., Balázs K.).
Sárisáp: Sándor G. – Válent, Szenes, Zicsi, Manga, Budaházi, Jurásek J., Sándor P., Manger (Janetka, 81.), Kopányi, Szoboszlai (Grenitzer, 76.). Vezetőedző: Csapó Károly.
Vértessomló: Ujszászi – Somodi, Éliás (Kacz, 53.), Erdei, Murányi (Koller, 53.), Plotár (Dobbelaere, 86.), Földi, Batin, Kóródi, Kovács S., Petőcz. Vezetőedző: Schöffer Antal.
Gólszerzők: Sándor P. (42.), Válent (65.), illetve Batin (30.).
Kiállítva: Kacz (60., Vértessomló).
Jók: Zicsi, Válent, Szenes, Sándor P., illetve mindenki.
Csapó Károly: – Jól kezdtük a mérkőzést, helyzeteket dolgoztunk és hagytunk ki, ellenfelünk viszont az első lehetőségét gólra váltotta. A szünet után a kiállításig jól mentünk, az egy kissé inkább minket zavart meg. Szerencsénk, hogy a Vértessomló kihagyta a helyzeteit.
Schöffer Antal: – A kiállításunk az ellenfelet zavarta meg. Annyi helyzetet hagytunk ki, amivel három mérkőzést is megnyerhettünk volna. Gratulálunk a Sárisápnak.


Nagyigmándi KSK–DG Tát SE 0–5 (0–1)
Nagyigmánd, vezette: Erdélyi D. (Drexler D., Jámbor B.).
Nagyigmánd: Kuti-Horváth – Szalai Á., Fülöp (Pados, 66.), Kovács K. (Sándor, 61.), Trescsik, Glázer, Boros, Nádolszky, Szalai J., Dávid, Németh M. (Pálmási, 79.). Vezetőedző: Járóka Mátyás.
Tát: Szél – Rábl, Török, Tirpák (Kovács, 82.), Dékány (Nagy, 84.), Koller, Jámbor, Tillman, Budavári (Varga, 61.), Páldi (Szabó Á., 80.), Chrompota. Vezetőedző: Szabó Attila.
Gólszerzők: Török (18.), Páldi (50.), Koller (68., 83.), Chrompota (86.).
Kiállítva: Dávid, illetve Rábl (egyaránt 90.).
Jók: mindenki, illetve Páldi, Chrompota
Járóka Mátyás: – Amit akaratban és játékban beletettünk a mérkőzésbe, azért le a kalappal minden játékosom előtt, emellett ha még a helyzeteinket is berúgjuk, nagyon simán itthon tarthattuk volna a három pontot. Ennek ellenére megint van közte öt… A végére sajnos szétesett a mérkőzés és a csapatom is fejben. Arról, hogy mit neveznek játékvezetésnek ebben a megyében, arról inkább ne is beszéljünk, tisztelet a kivételnek. Megfogják a játékosom torkát és őt állítják ki?! Szánalmas… Az eredményt lehet, hogy ez nem befolyásolta, de a következő fordulóban ismét nélkülöznöm kell egy játékosom…
Szabó Attila: – Az első félidőben úgy gondoltuk, hogy elég kivinni a mezt a pályára, viszont a szünetben sikerült rendezni a sorokat és szélesebben játszottunk. A kiállítást sajnálom, a csapatomnak pedig gratulálok, mert erőn felül teljesítünk. A Nagyigmándnak sok sikert kívánok a folytatásra.


Wati-Kecskéd KSK–Tatai AC 3–2 (2–0)
Kecskéd, vezette: Linn K. (Lovas G., Udvardi K.).
Kecskéd: Grósz – Neckernusz, Gyenes, Vadkerti, Raffai, Greskó (Harsányi, 88.), Czékmány (Darabos, 72.), Kese, Berki, Tomayer, Szabó. Vezetőedző: Linczmaier László.
Tata: Valakovics – Felső, Zuggó, Dragonya, Lázár, Mészáros, Bogár (Nagy, 46.), Kiprich (Kisék, 38.), Visnyovszki (Koronczi, 79.), Széles (Jónási, 46.), Martonfi. Vezetőedző: Wéber Roland.
Gólszerzők: Raffai (14.), Neckernusz (18.), Szabó (78.), illetve Zuggó (50.), Nagy (69.)
Kiállítva: Dragonya (37., Tata).
Jók: mindenki, illetve Zuggó.
Linczmaier László: – Végre! Fordulatos, eseménydús meccsen nyernünk kellett, és bár hibázgattunk, de a jó hozzáállásnak köszönhetően végül győztünk.
Wéber Roland: – Sajnos ma megvertük saját magunkat. A második félidőben nagyot mentünk emberhátrányban, de ez kevésnek bizonyult.


Vértesszőlősi SE–Környe SE 2–1 (0–0)
Vértesszőlős, vezette: Vojvoda M. (Sirokmán A., Hegedüs P.).
Vértesszőlős: Kurucz – Dr. Veréb, Horváth Z., Babai (Rigó, 90.), Szőke, Dombai, Jónás (Bogdár, 93.), Keleti (Németh, 66.), Bencsik, Kocsis, Polyák. Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Környe: Hanus – Takács K., Zelenai, Békefi, Horváth J. (Tóth, 85.), Szerencse, Szabó K., Nádudvari Á. (Mucsi, 64.), Kósa, Nádudvari D., Sárközi (Patyi, 58.). Vezetőedző: Gulyás Tamás.
Gólszerzők: Dombai (71.), Babai (86.), illetve Szabó K. (91.).
Jók: mindenki, illetve senki.
Tokaji Zsolt: – Küzdelmes mérkőzésen a helyzetek alapján megérdemelt győzelmet arattunk egy jól összerakott csapat ellen.
Gulyás Tamás: – Elöl a kevés lehetőségünkből egyet sem tudtunk kihasználni, hátul pedig bohózatba illő gólokat engedtünk.


FC Eszterom–Bábolnai SE 2–1 (1–1)
Esztergom, vezette: Hegedüs R. (Frank V. L., Áy J. H.).
Esztergom: Iványi – Glück, Révész, Fülöp, Galacs, Varga (Vincze, 90.), Ludvig (Tanárki, 71.), Bogárdi, Molnár, Várszegi, Ódor (Rácz, 46.). Vezetőedző: Czakó Péter.
Bábolna: Molnár – Németh Zs., Bognár, Karvaj (Kalamár, 71.), Czeglédi, Takács K., Papp, Hajnal K. (Varga B. J., 81.), Lanzendorfen, Végh, Soha. Vezetőedző: Józsa Péter.
Gólszerzők: Galacs (46.), Tanárki (77.), illetve Soha (5.).
Jók: Fülöp, Galacs, Molnár, Várszegi, illetve Lanzendorfen.
Czakó Péter: – Mi jöttünk ki jobban a jó iramú mérkőzésből. Büszke vagyok a csapatomra, mert végig nagy akarattal és megfelelő hőfokon játszottunk.
Józsa Péter: – Korai vezetésünk után túlságosan megnyugodtunk, és további rúgott gólok helyett inkább kaptunk…