A 14. forduló, és gyakorlatilag az egész ősz legnagyobb rangadóját rendezik meg Pilismaróton. A listavezető Pilismarót eddig egy találkozót veszített el, míg a második helyen álló Mocsa kettőt, így összesen három pont a két csapat közti különbség. Amennyiben a hazaiak győznek, szinte biztosan megvan az őszi bajnok kiléte, minden más kimenet esetén még kérdéses. A harmadik helyen lévő Csolnok mindenesetre készen áll az előzésre, hiszen a Császárt fogadják majd. Itt elég nagy a különbség a két klub között, és adott esetben a Csolnok egy győzelemmel feljöhetne a második helyre. Jó meccs lesz a Lábatlan-Kisbér is, a két klub között csak egy pont a különbség, egy hazai győzelemmel helyet is cserélne a két klub.
Az Ászár a Bajót ellen szeretne javítani, itt is mindössze két pont a klubok közti differencia a vendégek javára, a sereghajtó Bana pedig a Süttőt fogadja. Az ötödik helyen álló Ete is nehéz meccs előtt áll, hiszen a bárkire veszélyes Gyermely érkezik majd, ez teljesen háromesélyes összecsapás. A bajnokság legjobb formájában lévő (az elmúlt öt meccset egyaránt megnyerte a gárda). Almásfüzitő a kiesés elől menekülő Piliscsévhez látogat, itt nem lepődnénk meg, ha sok gól esne. Lesz alsóházi derbi is, a 9 egységgel álló Tokod fogadja a 11 pontos Ácsot, itt is bármi megtörténhet.
Megyei II. osztály, 14. forduló
November 14., vasárnap, 13 óra
Ászár KSE-Bajóti Szikra SE, Banai KSK-Süttői SC, Csolnoki SZSE-Császári SE, Pilismarót SC-Mocsa KSE, Etei SE-Gyermely, Piliscsévi SE-Almásfüzitői SC, Tokod SE-Ácsi Kinizsi SC, Lábatlani ESE-Kisbéri SSE.