Csak egy csapatnak sikerült visszavágnia az első fordulóban szenvedett vereségért: a Vértesszőlős az első körben, még nyáron csúnyán kikapott a Bábolnától, most viszont három öregfiúkból „igazolt” játékossal a kezdőcsapatban nagyon fontos győzelmet aratott Tokaji Zsolt csapata a Bábolna ellen, pedig a vendégek szerezték meg a vezetést. A forduló legkorábban kezdődő mérkőzésén a Vértessomló meglepetésre pontot rabolt a második helyen álló Koppánymonostortól, bár ehhez hozzátartozik az is, hogy a hazai lila-fehérek majdnem egy félidőt játszottak emberhátrányban.
A Monostor gyorsan kétgólos előnyre tett szert, de előbb Koller szépített, majd Plotár egyenlített. Pintér László csapata ugyan még tíz emberrel is gólt szerzett, de a Vértessomlóban is volt még, így pont­osztozkodással zárult az összecsapás. A Sárisáp szeretett volna visszavágni a Tátnak az első fordulóban szenvedett vereségért, de ez nem sikerült: a tátiak korán előnybe kerültek egy hazai hiba után, majd a Sárisáp sokáig próbálkozott áttörni a szervezett táti védelmet, ez csak az utolsó percben sikerült. Így végül itt is megosztozkodtak a felek a pontokon. Jelenleg a harmadik és a hatodik között mindössze egy pont van, így a maradék két fordulóban dől el, hogy melyik csapat töltheti a dobogó legalsó fokán a téli pihenőt.
A Nyergesújfalu gyakorlatilag két hónapja nem tudott pontot szerezni, most Esztergomban próbálkozott meg ezzel. Az első fordulóban Darabos Gábor együttese már megmutatta, hogy le tudja győzni az Esztergomot és ezt most is megismételte. Ugyanúgy, mint augusztusban, most is az Esztergom került előnybe egy korai góllal, majd a Nyergesújfalu felállt, és fordított. Akkor három, most négy gólt vágott a Darabos-csapat, így hosszú idő után újra volt ok az ünneplésre Nyergesen.
A Nagyigmánd mindössze tíz emberrel tudott kiállni a Tata ellen, így nem nagyon volt kérdéses a három pont sorsa. A hazaiak sorra lőtték a gólokat, végül tizenháromnál álltak meg, még a kapus, Csákány Máté is betalált büntetőből.
Ahogy a legelső fordulóban, úgy most is 1-0-ra győzött a Környe a Kecskéd ellen, így gyakorlatilag lemásolta az akkori receptet Gulyás Tamás együttese. Az egyetlen találatot Szerencse Dániel szerezte a második játékrész derekán, így a fordulót követően a két klub ugyanannyi ponttal áll. A hétvégén a listavezető Zsámbék volt a szabadnapos.


Megyei I. osztály, 14. forduló
Koppánymonostori SE–Vértessomlói KSK 3-3 (2-1)
Koppánymonostor, vezette: Drabon B. (Csejtei Cs., Sirokmán A.)
Koppánymonostor: Boros – Egyed (Valkó M., 62.), Bilkó (Tóth, 55.), Venczel (Simonka, 67.), Rába, Csapó (Fodor, 80.), Valkó G., Dávid, Alasztics (Hegedüs, 55.), Korcsok, Tímár. Vezetőedző: Pintér László.
Vértessomló: Ujszászi – Somodi, Éliás, Eigner (Eck, 46. (Kovács K., 90.)), Erdei, Koller, Plotár (Murányi, 86.), Földi, Batin, Kóródi, Kovács S. Vezetőedző: Schöffer Antal.
Gólszerzők: Tímár (8.), Rába (14.), Fodor (81.), illetve Koller (37.), Plotár (53., 84. – mindkettőt büntetőből)
Kiállítva: Korcsok (52., Koppánymonostor)
Jók: Tímár, Dávid, illetve mindenki.
Pintér László: – Saját magunkat hoztuk nehéz helyzetbe. 2-0 után le kellett volna zárnunk a mérkőzést.
Schöffer Antal: – Nagyon sokat dolgoztak a mai mérkőzésen is a srácok. Nem mindennapos, hogy a Koppánymonostor otthonából pontot hoznak el a csapatok, de egy pici szerencsével a győzelem is meglehetett volna.


FC Esztergom–Nyergesújfalu SE 1-4 (1-1)
Esztergom, vezette: Linn K. (Farkas B., Urbanics Á.)
Esztergom: Iványi – Vincze (Molnár, 46.), Révész (Bereczki, 66.), Várszegi, Fülöp, Galacs, Varga (Rácz, 60.), Ludvig, Tanárki (Bogárdi, 56.), Glück, Ódor (Krizsán, 73.). Vezetőedző: Czakó Péter.
Nyergesújfalu: Borsiczki – Molnár Á., Tóth (Jakobi, 80.), Hajnal, Vass, Manga (Fábián, 87.), Antal, Mann (Vida, 82.), Balogh, Molnár A., Takács. Vezetőedző: Darabos Gábor.
Gólszerzők: Ludvig (10., büntetőből), illetve Molnár A. (36.), Takács (51., 61.), Mann (59.)
Kiállítva: Galacs (84., Esztergom)
Jók: senki, illetve mindenki.
Czakó Péter: – Gratulálok az ellenfélnek.
Darabos Gábor: – Rendkívül büszke vagyok a csapatomra, mert öt vereség és 1-0 után is hitt a rossz sorozat megszakításában. Végül ezt ma egy nagyon sportszerű ellenféllel szemben sikerült elérnünk.


Vértesszőlősi SE–Bábolnai SE 3-1 (0-0)
Vértesszőlős, vezette: Miráki G. (Lovas A. G., Marosi M.)
Vértesszőlős: Kurucz – Dr. Veréb, Horváth Z. (Bogdár, 90.), Wágner, Szőke (Rigó, 90.), Dombai, Boda, Bencsik, Pankotai Z. (Vaczula, 62.), Polyák (Kocsis, 67.), Szalczinger (Babai, 79.). Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Bábolna: Molnár – Varga B. J., Takács K., Kalamár (Szabó, 79.), Papp, Soha, Czeglédi, Németh Zs., Hajnal K., Lanzendorfen, Végh (Takács B., 85.). Vezetőedző: Józsa Péter.
Gólszerzők: Bencsik (53., büntetőből), Dombai (62.), Szalczinger (73.), illetve Végh (50.)
Jók: mindenki, illetve Soha, Végh.
Tokaji Zsolt: – A mai mérkőzésen a csapat megmutatta, hogy sokkal többre képes, mint amit a bajnokságban eddig mutatott. Ehhez ugyanakkor kellettek az „öregek”, akik példát mutattak alázatból, akaratból és futballtudásból egyaránt.
Józsa Péter: – Ezúton is köszönjük az új felszerelést. Sajnos a játékunk is ugyanolyan volt, mint annak a színe: szürke…


Wati Kecskéd KSK–Környe SE 0-1 (0-0)
Kecskéd, vezette: Hartdégen Zs. (Frank V. L., Hegedüs P.)
Kecskéd: Grósz – Neckernusz (Schmidt, 46.), Gyenes (Simon, 46.), Vadkerti, Greskó, Czékmány (Neukunft, 72.), Kese, Berki, Tomayer (Darabos, 72.), Raffai, Szabó. Vezetőedző: Linczmaier László.
Környe: Hanus – Takács K., Zelenai, Békefi, Horváth J. (Semjéni, 72.), Patyi, Szerencse, Mucsi, Szabó K., Kósa, Nádudvari D. (Nádudvari Á., 81.). Vezetőedző: Gulyás Tamás.
Gólszerző: Szerencse (66.)
Jók: senki, illetve mindenki.
Linczmaier László: – Kilencven perc szenvedés. Gratulálok a Környének.
Gulyás Tamás: – Mindenki tette a dolgát egytől egyig, úgy, ahogy kell és teljesen megérdemelten nyertünk.


Tatai AC–Nagyigmándi KSK 13-0 (6-0)
Tata, vezette: Büki G. (Jámbor M., Spiák I. D.)
Tata: Csákány – Szűcs, Felső, Suhai, Zuggó, Lázár (Kalóczkai, 46.), Mészáros, Nagy (Koronczi, 46.), Visnyovszki (Bogár, 46.), Jónási, Martonfi (Kovács, 46.). Vezetőedző: Wéber Roland.
Nagyigmánd: Kuti-Horváth – Trescsik, Nádolszky, Járóka M., Szalai Á., Németh, Fülöp, Pálmási, Boros, Orbán. Játékos-edző: Járóka Mátyás.
Gólszerzők: Mészáros (4., 63., 82., büntetőből), Nagy (5., 29.), Martonfi (9.), Csákány (34., büntetőből), Szűcs (37.), Bogár (51.), Koronczi (53.), Zuggó (61., 88.), Kovács (67.)
Jók: mindenki, illetve senki.
Wéber Roland: – Úgy álltunk a mérkőzéshez, ahogy kell. Semmit nem von le az érdemeinkből az ellenfél létszámhiányos kiállása! Tisztességesen végigjátszották a mérkőzést. Győzelmünket Zahovay Gábor törzsszurkolónk születésnapjára ajánljuk!
Járóka Mátyás: – Köszönöm annak a kilenc embernek, aki eljött, és végigcsinálta! Gratulálok a Tatának.


Sárisápi BSE–DG Tát SE 1-1 (0-1)
Sárisáp, vezette: Kreitl T. (Lovas G., Áy J. H.)
Sárisáp: Sándor G. – Válent, Zicsi, Manger, Manga, Szoboszlai (Csapó, 65.), Budaházi, Jurásek (Janetka, 83.), Sándor P., Karcagi (Fekete, 59.), Kopányi (Grenitzer, 59.). Vezetőedző: Csapó Károly.
Tát: Koller F. – Varga, Török, Tirpák, Dékány, Koller T., Jámbor, Szabó, Tillman, Páldi, Chrompota. Vezetőedző: Szabó Attila.
Gólszerzők: Manger (89.), illetve Török (6.)
Jók: Válent, Zicsi, Manger, illetve Páldi, Tillman.
Csapó Károly: – Bohózatba illő gólt kaptunk a találkozó elején. Végig uraltuk a meccset, de csak a végén tudtunk egyenlíteni. Több volt ebben a mérkőzésben…
Szabó Attila: – Egy jó, agresszív csapat ellen játszottunk. Fájó, hogy a végén sikerült elbukni a három pontot, de úgy vélem, teljesen reális a döntetlen.