A 15. forduló vár ránk a megyei másodosztályban, ami az idei évre az utolsó előtti lesz. Igen izgalmas hétvége lehet, hiszen több előzés is előfordulhat. A múlt héten óriási rangadót nyerő Mocsa újabb nagyon nehéz feladat előtt áll, hiszen a listavezető Pilismarót után most a harmadik helyen álló (és csak két ponttal kevesebbet gyűjtő) Csolnok lesz az ellenfél. Ez a három klub viaskodik a bajnoki címért jelenleg, de az Almásfüzitő és az Ete is lőtávolon belül van. A Csolnok az utolsó öt találkozóját egyaránt megnyerte, legutóbb épp a Pilismarót ellen szenvedett vereséget. A listavezető Pilismarót számára sem lesz egyszerű feledtetni a múltheti fiaskót, hiszen a Gyermely lesz az ellenfél idegenben. A gyermelyiek a hetedik helyen állnak jelenleg, de a csapat bárkire veszélyes. A forma is jól mutatja a gyermelyi gárda hektikusságát, hiszen minden vereséget egy győzelem követett az elmúlt hetekben. A múlt héten kikaptak…
Óriási rangadó lesz az Almásfüzitő–Ete összecsapás is, hiszen a két gárda fej fej mellett áll, egyaránt harminc pontot gyűjtve vannak a negyedik és ötödik helyen az előbb említett trió mögött. Mindkét gárda odaérhet még bőven a bajnoki címhez, viszont ehhez most csak egyik csapat léphet közelebb. Az Almásfüzitő az utóbbi hét mérkőzését egyaránt megnyerte, az Ete viszont két hete vereséget szenvedett. Ne felejtsük, hogy az Almásfüzitő újonc ebben a szezonban… Lesz alsóházi derbi is, ami a maga nemében szintén izgalmas: a sereghajtó Bana utazik az egy ponttal többet gyűjtő, így utolsó előtti Császár csapatához. Mindkét gárda eddig egy győzelmet aratott, most egymás ellen dupláznák ezt meg. Az elmúlt fordulókban mindkét gárda kikapott. A Süttő–Ászár is egy olyan derbi lesz, mint a korábban említett, hiszen itt is csontra ugyanannyi ponttal áll a két klub. Ezen az összecsapáson nüanszok dönthetik el, hogy melyik gárda indul el felfelé. Legutóbb a Süttő győzni tudott, míg az Ászár kikapott, ha most hétvégén is ez történik, akkor a Süttő előzheti az Ászárt. A Kisbér számára kötelező lenne a három pont megszerzése Tokodon ahhoz, hogy megőrizze a hatodik helyét a téli pihenőre. A két klub között tizenhárom egységnyi a különbség. Az Ács jelenleg egy ponttal szerzett többet, mint soros ellenfele, a Piliscsév, ráadásul az utolsó két fordulóban mindkét gárda vereséggel zárt, így itt is bármi megtörténhet, akár előzés is. Pontosan ugyanez a helyzet a Bajót–Lábatlan összecsapáson: a Bajót húsz, a Lábatlan huszonegy pontot gyűjtött eddig, így teljesen kiszámíthatatlanan, hogy mi is történik majd ezen a párharcon. Túl jó formával egyik fél sem vádolható, hiszen a Lábatlan három, a Bajót hat pontot szerzett az utóbbi öt forduló alatt. A találkozók 13 órakor kezdődnek, és a most otthon játszók idén már nem fognak hazai közönség előtt pályára lépni.
Megyei II. osztály, 15. forduló
November 21, vasárnap, 13 óra
Süttői SC-Ászár KSE, Kisbéri SSE-Tokod SE, Ácsi Kinizsi SC-Piliscsévi SE, Almásfüzitői SC-Etei SE, Gyermely-Pilismarót SC, Mocsa KSE-Csolnoki SZSE, Császári SE-Banai KSK, Bajóti Szikra SE-Lábatlani ESE.