Az utolsó előtti fordulót rendezték a megyei első osztályban 2021-ben. A forduló rangadóját Táton rendezték, hiszen a negyedik helyen álló házigazda fogadta a második Koppánymonostort. Az agresszívebben játszó vendégek végül haza is vitték a három pontot, Fodor Martin az első félidőben duplázott, majd a helyére beálló Rába Jenő is betalált. A Monostor ezzel a győzelemmel megerősítette a második helyét a tabellán, míg a Tát visszacsúszott az ötödik pozícióba. Szintén nagy volt a tét Tatán, ahová a Sárisáp látogatott. A sárisápi Válent Krisztián súlyos sérülése kissé beárnyékolta a találkozót, de a Tata ezzel a győzelemmel fellépett a harmadik helyre, megelőzve a Sárisápot. A két csapat augusztusi összecsapását még a Sárisáp nyerte 8-1-re… Kötelező győzelmet aratott a Környe, miután otthon 4-0-ra győzött a Nagyigmánd ellen. Emlékezhetünk, augusztusban a Nagyigmánd az eddigi egyetlen pontját éppen a Környe ellen szerezte, így Gulyás Tamás csapata most a maga javára billentette a mérleg nyelvét. A nemrégiben még a dobogón álló Bábolna tovább folytatta negatív szériáját: sorozatban negyedik mérkőzésén kapott ki Józsa Péter csapata. A Kecskéd jó játékkal már az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát, bő tíz perc alatt négy gólt is rúgott a Linczmaier-legénység, a szünet után pedig már nem esett újabb találat. Igazi thriller volt Nyergesújfalun, ami a hazaiak szempontjából happy enddel zárult. A Vértesszőlős húsz percnyi játék után már 3-0-ra vezetett, a 35. percben pedig 4-1-re, a szünetre mégis 4-4-es állással mentek a felek. A térfélcserét követően mindössze egy gól esett, ezt pedig a Nyergesújfalu szerezte, így végül háromgólos hátrányból fordítva győzött a Darabos-csapat, ezzel pedig helyet is cserélt a két csapat a tabellán. A Zsámbék–Esztergom összecsapás elmaradt, miután a vendégek betegségekre hivatkozva kérték a találkozó elhalasztását. Ezt a mérkőzést december 5-én, 13 órától pótolják. A szabadnapos ezúttal a Vértessomló volt.


Megyei I. osztály, 15. forduló
DG Tát SE–Koppánymonostori SE 0-3 (0-2)
Tát, vezette: Farkas B. (Jászberényi M., Áy J. H.).
Tát: Koller F. – Török, Tirpák, Dékány, Koller T., Jámbor, Szabó Á. (Nagy, 82.), Tillman, Budavári (Varga, 58.), Páldi, Chrompota. Vezetőedző: Szabó Attila.
Koppánymonostor: Boros – Egyed (Venczel, 74.), Pekler, Hegedüs, Csapó, Fodor (Rába, 74.), Sinkó (Egyed, 88.), Valkó M. (Bilkó, 69.), Tóth (Tímár, 65.), Valkó G., Simonka. Vezetőedző: Pintér László.
Gólszerzők: Fodor (30., 41.), Rába (88.).
Jók: Páldi, Koller F., illetve mindenki.
Szabó Attila: – Két csapat kiemelkedik ebből a bajnokságból, mi most az egyikükkel játszottunk. El kell ismerni, hogy ez a realitás, viszont a szívünk és a lelkünk ezen a mérkőzésen is a helyén volt. A játékvezetéssel ezúttal sem szeretnék foglalkozni, a Koppánymonostornak pedig gratulálok.
Pintér László: – Nagyon fontos volt, hogy a múlt heti mérkőzésünk után nyerni tudjunk. Összességében jól játszva sikerült elhoznunk a három pontot egy szimpatikus csapat otthonából.


Tatai AC–Sárisápi BSE 2-1 (2-0)
Tata, vezette: Vojvoda M. (Csejtei Cs., Miráki G.).
Tata: Csákány – Szűcs, Felső, Lázár, Zuggó, Mészáros (Bogár, 84.), Nagy (Koronczi, 90.), Martonfi, Széles, Visnyovszki (Dragonya, 67.), Jónási. Vezetőedző: Wéber Roland.
Sárisáp: Sándor G. – Válent (Bojtor, 21.), Szenes, Zicsi (Varga, 83.), Manger, Szoboszlai, Manga, Jurásek J. (Deres, 66.), Grenitzer, Sándor P., Fekete. Vezetőedző: Csapó Károly.
Gólszerzők: Zuggó (12. – tizenegyesből), Nagy (15.), illetve Sándor G. (60. – tizenegyesből).
Kiállítva: Grenitzer (73.), Manger (93.) – mindketten Sárisáp.
Jók: mindenki, illetve Sándor G., Zicsi, Fekete.
Wéber Roland: – Türelmesen és elszántan játszottunk, ahogy azt kértem a csapatomtól. Kiélezett mérkőzésen megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Nagy gratuláció illeti a csapatomat!
Csapó Károly: – Volt két büntető is a mérkőzésen, azt gondolom, mindkettő véleményes volt. Viszont a második hazai gól előtt két játékos összefejelt, de úgy, hogy a kispadon is hallani lehetett a csattanást! A csapatunk megállt, a játékvezető viszont nem látott okot a mérkőzés megszakítására, a Tata pedig gólt lőtt. A játékosomat le kellett cserélni, mentő vitte a kórházba, a CT-vizsgálat eredménye pedig azt mutatja, hogy koponyaalapi törést szenvedett. Ezenkívül a lerántás nem ért sárga lapot, a párharc igen. Legalábbis nálunk az összes! Ezek után megkérdőjelezem a játékvezető-küldő hozzáértését is. Két rutinos, sok csatát megélt asszisztens volt jelen, de nem valamelyikük vezette a mérkőzést, hanem egy olyan „kollégájuk”, aki finoman fogalmazva sem érti ezt a játékot. A kollégájukat azért tettem idézőjelbe, mert nem akartam megsérteni az asszisztenseket.


Környe SE–Nagyigmándi KSK 4-0 (2-0)
Környe, vezette: Szeibert P. (Jámbor B., Kurali Z.).
Környe: Hanus – Takács K., Zelenai, Békefi (Takács B., 60.), Szerencse, Igaz (Semjéni, 52.), Mucsi (Sárközi, 61.), Szabó K., Nádudvari Á. (Bilisánczki, 52.), Kósa, Nádudvari D. (Kerék, 52.). Vezetőedző: Gulyás Tamás.
Nagyigmánd: Kuti Horváth – Trescsik, Szalai J., Szalai Á., Kovács, Pados, Varga (Orbán, 74.), Fülöp (László, 66.), Pálmási, Boros, Nádolszky. Vezetőedző: Járóka Mátyás.
Gólszerzők: Igaz (5.), Mucsi (27.), Szerencse (65. – tizenegyesből), Szabó K. (70.).
Jók: mindenki, illetve Szalai Á.
Gulyás Tamás: – Szépen, kényelmesen hoztuk a kötelezőt…
Járóka Mátyás: – Az elején belealudtunk a mérkőzésbe, két orbitális hibánkat használta ki a Környe, 2-0-nál pedig kihagytunk egy tizenegyest. Helyenként szépen hoztuk ki a labdát, de összességében ez kevés volt, és megérdemelten nyert a Környe, amihez gratulálok nekik. Egykori sporttársunk, Wéber Imre családjának pedig szeretnénk kifejezni őszinte részvétünket!


Bábolnai SE–Wati-Kecskéd KSK 0-4 (0-4)
Bábolna, vezette: Büki G. (Sirokmán A., Hegedüs P.).
Bábolna: Szabó B. – Németh Zs., Bognár, Karvaj, Czeglédi (Takács B., 63.), Takács K., Papp, Hajnal K. (Szendi, 68.), Lanzendorfen, Végh, Soha (Varga B. J., 46.). Vezetőedző: Józsa Péter.
Kecskéd: Kalmár – Vadkerti (Simon, 75.), Schmidt, Greskó (Gyenes, 66.), Czékmány (Neckernusz, 82.), Kese, Harsányi (Darabos, 74.), Berki, Tomayer, Raffai, Szabó M. Vezetőedző: Linczmaier László.
Gólszerzők: Szabó M. (34.), Tomayer (37.), Greskó (39.), Raffai (43.).
Jók: Varga B. J., Takács B., illetve mindenki.
Józsa Péter: – A második félidőt szeretném kiemelni: becsülettel, jó hozzáállással lehozta a csapat, holott a meccs már eldőlt… Ezt szeretnénk átmenteni a jövő hétre.
Linczmaier László: – Akárcsak az életben, a sportban is igaz, hogy a siker eléréséhez melózni kell és kell egy kis szerencse is. És általában annak van szerencséje, aki többet tesz érte. Ma mi voltunk ezek, ezért gratulálok a csapatnak. Ezt kell továbbvinni!


Nyergesújfalu SE–Vértesszőlősi SE 5-4 (4-4)
Nyergesújfalu, vezette: Erdélyi D. (Hartdégen Zs., Frank V. L.).
Nyergesújfalu: Borsiczki – Molnár Á., Tóth (Jakobi, 90.), Hajnal, Vass, Manga (Fellegi, 84.), Mann, Balogh, Antal, Molnár A. (Vida, 31.), Takács. Vezetőedző: Darabos Gábor.
Vértesszőlős: Kurucz (Kovács B., 46.) – Vaczula (Fekete, 63.), Horváth Z. (Babai, 46.), Wágner, Szőke, Dombai, Jónás, Boda, Bencsik, Kocsis, Szalczinger. Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Gólszerzők: Manga (32., 40., 44.), Hajnal (38., 62.), illetve Szőke (2.), Boda (11., 20.), Wágner (35.).
Jók: mindenki, illetve Boda.
Darabos Gábor: – Őrült mérkőzésen őrült eredmény született. Maximális gratuláció jár a csapatomnak.
Tokaji Zsolt: – Ami 4-1-ig jól működött, az pillanatok alatt darabokra hullott, és végül sikerült saját magunkat megverni.