Labdarúgás Hosszú ideig az utolsó beharangozót olvashatják kedves olvasóink, hiszen a csapatok pihenőre vonulnak február végéig, kivéve a Zsámbékot és az Esztergomot, hiszen a két csapat előző fordulóból elmaradt mérkőzését majd december ötödikén rendezik. A 16. körben a forduló rangadóját Tatán rendezik, hiszen Wéber Roland csapata szépen csendben fellépett a dobogó legalsó fokára, míg a Koppánymonostor a második helyről várja ezt a csatát. Az egy hely azért csalóka, hiszen a két klub között így is 10 pont a különbség. Az őszi meccsük nagyon szoros volt, a Koppánymonostor mindössze egy 85. percben szerzett Rába-góllal múlta felül a Tatát. Ha a Tata győzni tud, mindenképpen a dobogón tölti a pihenőt, vereség esetén viszont szinte biztos, hogy nem. Az elmúlt két hétvégén „pihenő” Zsámbéknak újra fel kell vennie a kesztyűt, hiszen kissé kiesett a ritmusból. Az előző fordulóban elmaradt az Esztergom elleni meccsük a zöld-fehéreknek, előtte pedig hivatalból voltak szabadnaposak. Most Vértesszőlősre utaznak, itt azért kötelező a három pont megszerzése, bár Tokaji Zsolt csapata mindig jobban szerepel az erősebb ellenfelek ellen, ráadásul otthon mindössze egy vereséget szenvedett a csapat. Az ősszel rendezett összecsapásukat a Zsámbék 7-2-re nyerte. Szomszédvári rangadó lesz Nagyigmándon, ahová a Bábolna látogat. Egyik csapat sincs túl jó formában, hiszen a Nagyigmánd mindössze egy pontot szerzett, a Bábolna pedig az elmúlt négy mérkőzését egyaránt elveszítette. Mindent összevetve azért a Bábolna jóval esélyesebb, ráadásul egy győzelemmel akár a dobogón is telelhetne a gárda, ha minden úgy alakul, de az első hatosban mindenképpen ott lesznek Józsa Péter fiai. Ősszel 7-0-ra győzött a Bábolna.

Nagyon fontos a Kecskéd és a Nyergesújfalu számára is, hogy jó passzban zárja az őszt, hiszen mindkét csapat belefutott már egy-két pofonba. Az előző fordulóban mindkét csapat győzni tudott, amiből erőt lehet meríteni. Jelenleg csak három pont választja el egymsától a két gárdát, így adott esetben pontazonossággal is telelhetnek. Amikor legutóbb találkozott egymással a két gárda, akkor a Kecskéd fontos, 3-2-es győzelmet aratott. A Sárisáp szeretné visszaszerezni a dobogós pozícióját a szünetre, ehhez pedig mindenképpen győzni kellen a Környe ellen. Csapó Károly csapatából többen is hiányozni fognak sérülések és eltiltások miatt. A Környe két győzelmen van túl, szóval jó formában van a csapat, és egy mostani sikerrel még akár előzhet is. Az augusztus végi randevújukon a Sárisáp 2-0-ra győzött. A Vértessomló és a Tát is szépen szeretné zárni az idényt, bár talán mindkét gárda felülteljesítette a saját elvárásait is erre az őszre, így egy vereséggel sem lennének rossz pozícióba. Csak négy pont a különbség a két gárda között, de egy táti győzelemmel a vendégek a dobobóra ugorhatnának fel, a Vértessomló egy vereséggel pedig visszacsúszhat a tizedik helyre, ennyire szoros a középmezőny.

Megyei I. osztály, 16. forduló
November 28, vasárnap, 13 óra
Vértesszőlősi SE-Zsámbéki SK
Tokaji Zsolt, a Vértesszőlős vezetőedzője: – Túl kell élnünk a megye legjobb csapata elleni vasárnapi mérkőzést, mert már mindenki nagyon várja, hogy vége legyen. Jól fog jönni a szünet, és a pihenés is…
Wati-Kecskéd KSK-Nyergesújfalu SE
Linczmaier László, a Kecskéd vezetőedzője: – Szeretnénk szépen búcsúzni a szezontól és volt elnökünktől, barátunktól Wéber Imitől!
Nagyigmándi KSK-Bábolnai SE
Járóka Mátyás, a Nagyigmánd vezetőedzője: – Hát ez is eljött, az utolsó forduló idén és szünet. Talán mondhatom, hogy mi vártuk a legjobban és nekünk fog a legjobban esni. De még mielőtt elmennénk szünetre, a csapatnak van egy nagyon fontos dolga. Mégpedig az, hogyha már a bajnokság összeségében nagyon rosszul sikerült az utolsó fordulóban vért, verejtéket izzadva is de legalább 1 pontot itthon kell tartanunk! Az előző mérkőzés a Bábolna ellen elég rosszul sikerült, és a játékosaimnak van azzal a mérkőzéssel kapcsolatban restanciája felém, és az egyesület felé. Úgyhogy nagyon remélem, hogy ezt az utolsó meccsen kiegyenlítik a srácok, így az ő lelkük is kicsit nyugodtabb lehet. A héten rengetek beteg és sérült játékosom volt, nagyon remélem, hogy mindenki felépül, sajnos ez egy nehéz időszak, de én még mindig bízom a legjobbakban és abban. De egy valamit meg kell tanulnia mindenkinek, beletett munka nélkül nincs dicsőség!
Sárisápi BSE-Környe SE
Csapó Károly, a Sárisáp vezetőedzője: – Egy nagyon szervezett csapatot látunk vendégül, de hazai pályán győznünk kell a céljaink eléréséhez.
Tatai AC-Koppánymonostori SE
Wéber Roland, a Tata vezetőedzője: – Fantasztikus győzelem után vagyunk, és nagyon komoly helyen állunk egy olyan csapattal, ahol a 80%-a saját nevelésű játékos, ami elég egyedi ebben a megyében! Ellenfelünk komoly erőt képvisel, tele jó játékosokkal. Ezt a különbséget csapategységgel, küzdenitudással és megfelelő összpontosítással lehet kiegyenlíteni. Célunk minél stabilabb játékkal megnehezíteni a dolgukat!
Vértessomlói KSK-DG Tát SE
Schöffer Antal, a Vértessomló vezetőedzője: – Sajnos egy kicsit megfogyatkoztunk, de remélem, hogy akik a csapat rendelkezésére állni, mindent meg fogunk tenni, és egy jó mérkőzést fogunk játszani hazai pályán.