A megérdemelt téli pihenőre mehetnek a csapatok, hiszen idén már nem játszanak többet. Kivételt képez ezalól a Zsámbék és az Esztergom, hiszen egy pótolt meccset játszanak még december 5-én. Most hétvégén is pályán volt a listavezető Zsámbék, és eléggé megizzadt Vértesszőlősön, de végül hozta a kötelezőt. Az első félidő végén törte meg a jeget a csapat, majd emberelőnyben végül öttel győzött, így természetesen maradt az élen. A Vértesszőlős egy cserével állt ki, így a kiállítás és egy sérülés után kilenc emberrel fejezte be a találkozót. Ahogy augusztus végén, úgy november végén is (majdnem napra pontosan 3 hónappal később) 3-2-re verte a Kecskéd a Nyergesújfalut. Előbb a hazaiak rúgtak három gólt, majd egy Hajnal-duplával elkezdett zárkózni a Nyergesújfalu, ám végül nem sikerült az egyenlítés. A sereghajtó Nagyigmánd az első félidőben alaposan ráijesztett a Bábolnára, hiszen egy büntetővel (amit a kapusként szereplő mezőnyjátékos, Kuti-Horváth szerzett) megszerezte a vezetést, így a szünetben az igmándiaknál volt a fór, de aztán a szünetet követően a Bábolna felébredt, és végül öt gólt is szerzett, így hozta a kötelezőt. Hogy a lehető legszorosabb legyen a középmezőny, a Környe is meglepetésgyőzelmet aratott Sárisápon. A hazaiak messze nem a legerősebb kezdőjükkel álltak ki a találkozóra, de kétszer így is vezettek: az első gólt Csapó Erik a középkezdést követően szerezte, de a Környe kétszer egyenlíteni tudott, ráadásul Horváth lábában a győztes gól is benne volt, így a Környe is három pontra van a dobogótól. A forduló rangadóját végül meggyőzően nyerte a második helyen álló Koppánymonostor Tatán. Ősszel csak egy kései gól döntött, most viszont nem akarta sokáig húzni a lila-fehér csapat, így az első játékidőben egy Fodor-duplával már kettővel ment. A helyére beálló Bilkó állította be a 3-0-s végeredményt. Az újonc Tát végül a dobogón tölti a téli pihenőt, hiszen 2-0-ra győzött Vértessomlón. Szabó Attila csapata mindkét félidőben betalált, így megérdemelten tért haza a három ponttal.


Megyei I. osztály, 16. forduló
Vértesszőlősi SE–Zsámbéki SK 0-5 (0-2)
Vértesszőlős, vezette: Drabon B. (Udvardi K., Patócs D.)
Vértesszőlős: Kovács B. – Wágner, Szőke, Dombai, Jónás, Boda (Keleti, 28.), Bencsik, Kocsis, Pankotai Z., Polyák, Szalczinger. Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Zsámbék: Tugyi – György (Szlovák, 59.), Lőrinczy, Orosházi (Áprily, 74.), Sárközi, Kósa Szilágyi, Bíró (Terplán, 58.), László D., Bedő (Sugár S., 62.), Mártonfi (Kállay, 73.), Marticsek. Vezetőedző: Bodó László.
Gólszerzők: László D. (45. + 1.), Marticsek (45. + 4., büntetőből), Sugár S. (68., 87.), Szlovák (90.)
Kiállítva: Kovács B. (68., Vértessomló)
Jók: mindenki, illetve Marticsek, László D., Sárközi, Sugár.
Tokaji Zsolt: – Ameddig bírtuk, addig jól helytálltunk, megnehezítettük a megye legjobb csapatának a dolgát, de a végére megmutatkozott a különbség. Mindenkinek jó pihenést kívánok.
Bodó László: – Látszott a csapaton a két hét kihagyás, nagyon nehezen vettük fel a meccs ritmusát. De ehhez kellett a hazai csapat szervezett, agresszív játéka. A legjobb ütemben szereztük az első két gólunkat, ez meghatározta a mérkőzés további kimenetelét. A folytatásban rengeteg helyzetet puskáztunk el, amit nem tehetünk meg a jövőben.


Wati-Kecskéd KSK–Nyerges­újfalu SE 3-2 (2-0)
Kecskéd, vezette: Katona B. M. (Kolozsi P., Somogyi L.)
Kecskéd: Kalmár (Grósz, 46.) – Vadkerti, Schmidt (Simon, 86.), Greskó, Czékmány (Neckernusz, 89.), Kese, Harsányi (Gyenes, 80.), Berki, Tomayer, Raffai, Szabó (Darabos, 88.). Vezetőedző: Linczmaier László.
Nyergesújfalu: Keck – Pál­fi, Molnár Á., Hajnal, Fellegi, Vass, Vida, Mann, Balogh, Antal, Takács. Vezetőedző: Darabos Gábor.
Gólszerzők: Raffai (2.), Szabó (19., 49.), illetve Hajnal (55., 65.)
Jók: Berki, Kese, Raffai, Szabó, Harsányi, illetve Hajnal, Balogh.
Linczmaier László: – Gratulálok a csapatnak, méltóképpen emlékeztünk meg a volt elnökünkről, Wéber Imiről. Nyugodjék békében. A találkozóról annyit, hogy az „agyon­nyert” meccsen a végén majdnem kicsúszott a markunkból a három pont.
Darabos Gábor: – Büszke vagyok a csapatomra, mert csere nélkül végigküzdötték a mérkőzést, de ha mindkét félidő első öt percében gólt kapunk, úgy nehéz meccseket nyerni… Minden labdarúgást szeretőnek kellemes ünnepeket és sportsikerekben gazdag új évet kívánok.


Nagyigmándi KSK–Bábolnai SE 1-5 (1-0)
Nagyigmánd, vezette: Csejtei Cs. (Miráki G., Lovas A. G.)
Nagyigmánd: Kuti Horváth – Trescsik, Nádolszky, Szalai J., Szalai Á., Fülöp, Kovács, Varga (Németh, 63.), Pados, Veres, Pálmási. Vezetőedző: Járóka Mátyás.
Bábolna: Szabó B. – Varga B. J. (Papp, 63.), Takács K. (Szendi, 85.), Kalamár (Karvaj, 63.), Soha, Czeglédi, Németh Zs., Hajnal K., Bognár, Lanzendorfen (Takács B., 85.), Végh. Vezetőedző: Józsa Péter.
Gólszerzők: Kuti Horváth (24., büntetőből), illetve Hajnal K. (51.), Kalamár (59.), Soha (62.), Czeglédi (83.), Papp (84.).
Jók: Kuti Horváth, Szalai Á., Szalai J., Nádolszky, illetve Kalamár, Hajnal K., Lanzendorfen.
Járóka Mátyás: – Az első fél­időben még minden úgy alakult, ahogy megbeszéltük az öltözőben, sikerült keményen, agresszívan játszanunk. Helyzet itt is, ott is kimaradt, de sikerült megszereznünk a vezetést. A második félidőben pedig bent maradtunk az öltözőben, ráadásul még iszonyatosan el is fáradtunk fejben és kondiban is, pedig nagyon jól indult nekünk a meccs. Talán ez okozta a vesztünket. Csejtei úrnak sok sikert kívánunk a továbbiakban a futballpályán kívül is.
Józsa Péter: – Nagyon vastag volt a jég, amit át kellett törnünk, és a jégtörők csak a második félidőben érkeztek…


Sárisápi BSE–Környei SE 2-3 (1-1)
Sárisáp, vezette: Farkas B. (Jászberényi M., Kurali Z.)
Sárisáp: Sándor G. – Szenes, Zicsi, Csapó, Jurásek J. (Jónás, 78.), Fekete, Sándor P. (Deres, 46.), Karcagi, Bojtor, Budaházi, Szoboszlai (Janetka, 68.). Vezetőedző: Csapó Károly.
Környe: Alapi – Kerék (Igaz, 73.), Takács K., Zelenai, Békefi (Sárközi, 80.), Horváth J. (Semjéni, 75.), Szerencse, Mucsi, Szabó K., Kósa, Nádudvari D. (Nádudvari Á., 90.) Vezetőedző: Gulyás Tamás.
Gólszerzők: Csapó (1., 48.), illetve Nádudvari D. (10.), Zelenai (63.), Horváth J. (69.).
Jók: Zicsi, Csapó, illetve mindenki.
Csapó Károly: – Gratulálok a Környének a megérdemelt győzelemhez. Éppen itt volt az ideje, hogy véget érjen a szezon…
Gulyás Tamás: – Ha a „tavaszi” fordulókat nézzük, akkor százszázalékosak vagyunk eddig. Jobban indultunk, mint a nyáron, és ma is megérdemelten nyertünk. Gratulálok a csapatomnak a teljesítményéhez és hozzáállásához. Jó pihenést kívánok minden gárdának.


Tatai AC–Koppánymonostori SE 0-3 (0-2)
Tata, vezette: Kreitl T. (Frank V. L., Sirokmán A.)
Tata: Csákány – Suhai, Felső, Nagy (Bogár, 83.), Dragonya, Jónási (Kovács, 87.), Mészáros (Kalóczkai, 72.), Visnyovszki (Széles, 46.), Szűcs, Lázár (Kisék, 83.), Martonfi. Vezetőedző: Wéber Roland.
Koppánymonostor: Boros – Egyed (Venczel, 68.), Pekler, Csapó (Sinkó, 60.), Fodor (Bilkó, 57.), Valkó M. (Rába, 81.), Tóth, Valkó G., Simonka, Korcsok (Alasztics, 77.), Tímár. Vezetőedző: Pintér László.
Gólszerzők: Fodor (40., 45.), Bilkó (79., büntetőből).
Jók: Szűcs, Mészáros, Martonfi, Nagy, illetve mindenki.
Wéber Roland: – Két hiba, és oda a várva várt siker! De egy pillanatig sem lehet hiányérzetünk, szépen teljesítettünk az ősszel, és van miért dolgoznunk. A sikert csak munkával lehet elérni, kemény munkával! Köszönöm, köszönjük mindenkinek, aki valamilyen formában támogatott és segített minket. Jó pihenést mindenkinek!
Pintér László: – Nehéz mérkőzésen megérdemelt győzelmet arattunk. Köszönjük szépen szurkolóinknak a támogatást, amit az egész őszi szezon során nyújtottak nekünk. Várjuk őket tavasszal is.


Vértessomlói KSK–DG Tát SE 0-2 (0-1)
Vértessomló, vezette: Linn K. (Lovas G., Hegedüs P.)
Vértessomló: Ujszászi – Kacz, Éliás (Dobbelaere, 27.), Erdei, Koller, Plotár, Földi, Batin, Kovács K., Kovács S., Pe­tőcz. Vezetőedző: Schöffer Antal.
Tát: Koller F. – Rábl, Varga, Török (Szabó, 80.), Dékány, Koller T., Jámbor, Tillman, Budavári (Nagy, 90.), Páldi, Chrompota. Vezetőedző: Szabó Attila.
Gólszerzők: Koller T. (24.), Dékány (73.).
Kiállítva: Petőcz (91., Vértessomló).
Jók: Ujszászi, Batin, Dobbelaere, illetve Koller T., Tillman.
Schöffer Antal: – Sajnos nem sikerült ma pontot szereznünk, de az őszi szezonban mutatott játék alapján nagyon büszke vagyok a csapatomra és a játékosaimra. Mindenkinek áldott, boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánok.
Szabó Attila: – Játékosunknak, Zolikának szeretnénk ajánlani ezt a győzelmet.