Labdarúgás A 18. forduló ezúttal vasárnap délelőtt kezdődött, hiszen a Koppánymonostor és a Bábolna összecsapásának kezdő sípszava 11 órakor harsant fel. A vezetést ugyan a Bábolna szerezte meg a rangadón, de a bajnoki címért hajtó hazaiak gyorsan fordítani tudtak, és a szünetre már kétgólos előnnyel mentek. A térfélcserét követően növelte előnyét a Koppánymonostor, így végül 4-1 lett a végeredmény. A listavezető Zsámbék a sereghajtó Nagyigmándra utazott, és egy jó első félidő után egy visszafogott másodikat mutatott, így „csak” négy gól lett a különbség, szemben az őszi tizennéggyel. A címvédő Bodó-alakulat így is maradt a listavezető pozícióban, egy ponttal a Koppánymonostor előtt. Összecsapott az előző bajnok ezüst-, és bronzérmese is, bár a két csapat idei teljesítménye egyelőre elmaradt a tavalyitól. Most a Nyergesújfalu tudott diadalmaskodni, főleg a második félidőben mutatott teljesítmény miatt. A találkozó érdekessége, hogy a Manga-testvérpár mindkét tagja betalált, ám Milán a Sárisáp, Zsolt a Nyergesújfalu mezét viselte.

Dobogós derbit rendeztek Táton, ahová a Tata utazott. A vendégcsapat lendületben maradt az előző fordulót követően, és gyorsan bevette a Tát kapuját is, azonban a 23. percben emberhátrányba került a Wéber-csapat. Emberelőnyben a Tát gyorsan kiegyenlített, azonban a Tata így sem adta fel, sőt: a 67. percben Kiprich Dániel eldöntötte a három pont sorsát, így végül a hetven percet emberhátrányban játszó Tata nyert, és növelte előnyét a dobogón. Szintén elég volt tíz ember a győzelem a Környének is. Vértessomlón a Környe szerezte meg a vezetést, de egy Plotár-duplával a hazaiak fordítani tudtak. A második gólt már emberelőnyben szerezte a Vértessomló, hiszen a szünetben csereként beállt Patyi az 55. percben pirosat kapott. A Környe aztán öt percen belül háromszor is mattolta Ujszászi-kapust, majd a Vértessomló a meccs végén szépített, és az egyenlítésre is megvolt a lehetőség, de Ténai kivédte a meccs végén a somlói büntetőt. Az előző körben a listavezető hibátlan mérlegét elrontó Kecskéd ezúttal nem tudott nyerni, az Esztergom ellen egy unalmas 0-0 lett a vége.

Megyei I. osztály, 18. forduló
Koppánymonostori SE-Bábolnai SE 4-1 (3-1)
Koppánymonostor, vezette: Katona B. M. (Jászberényi M., Kis G. B.)
Koppánymonostor: Boros – Egyed (Alasztics, 62.), Pekler, Kalla, Fodor (Bilkó, 70.), Valkó M., Tóth (Csapó, 85.), Valkó G., Simonka (Venczel, 70.), Korcsok, Tímár (Dombi, 56.). Vezetőedző: Pintér László.
Bábolna: Szabó B. – Varga B. J., Takács K., Kalóczkai (Kalamár, 70.), Nagy M., Soha (Takács B., 87.), Czeglédi (Szendi, 83.), Németh Zs., Kiss Z., Hajnal K., Lanzendorfen. Vezetőedző: Józsa Péter.
Gólszerzők: Tímár (25.), Valkó G. (30.), Fodor (44., 55.), illetve Soha (22.)
Jók: mindenki, illetve Nagy M.
Pintér László: – Büszke vagyok a játékosaimra. Nem zavarodtunk meg, miután hátrányba kerültünk, és sikerült megfordítanunk a mérkőzést. Ezután fölényben játszva, fölényes győzelmet arattunk. Jobbulást kívánunk Rózsika néninek.
Józsa Péter: – Voltak a mérkőzésnek fordulópontjai, amiből jobban is kijöhettünk volna… Vitathatlan, hogy a jobb csapat nyert, de szorosabbá tehettük volna.

Nagyigmándi KSK-Zsámbéki SK 0-4 (0-3)
Nagyigmánd, vezette: Linn K. (Farkas B., Patócs D.)
Nagyigmánd: Kuti-Horváth – Torma (Bacsó, 77.), Sándor (Boros, 74.), Szalai Á., Fülöp, Kovács, Glázer, Varga, Pálmási (László, 79.), Novotni, Németh. Vezetőedző: Járóka Mátyás.
Zsámbék: Tugyi – György, Orosházi (László D., 46.), Sugár B. (Kállay, 67.), Sárközi, Áprily (Pál, 67.), Kósa Szilágyi, Szlovák, Terplán, Mártonfi (Haupt, 57.), Bedő (Ludvig, 57.). Vezetőedző: Bodó László.
Gólszerzők: Sárközi (7.), Kósa Szilágyi (20.), Sugár B. (40.), Terplán (60.)
Jók: Szalai Á., Németh, Novotni, Varga, illetve Kósa Szilágyi, Sárközi.
Járóka Mátyás: – Féltem a meccsről, mert összesen nyolc hiányzóm volt, viszont ezzel ellentétben nagyon büszke vagyok azokra a srácokra, akik pályára léptek. Fegyelmezett, alázatos, és küzdeni tudó csapat voltunk ma. Amit sajnálok, hogy négy gólból kettő elkerülhető pontrúgásból született. Nehéz kilencven perc volt, jó csapat a Zsámbék. Remélem, ezt az alázatot át tudjuk menteni a következő mérkőzésekre is!
Bodó László: – Győztünk, és ma ez volt a legfontosabb.

Sárisápi BSE-Nyergesújfalu SE 2-5 (1-2)
Sárisáp, vezette: Büki G. (Sirokmán A., Kun P. A.)
Sárisáp: Sándor G. – Deres (Csapó, 78.), Zicsi, Válent (Manger, 62.), Manga, Jurásek J. (Bojtor, 86.), Fekete, Karcagi (Varga, 88.), Szoboszlai (Jónás, 84.), Budaházi, Kopányi. Vezetőedző: Csapó Károly.
Nyergesújfalu: Borsiczki – Molnár Á., Tóth (Hamza, 84.), Hajnal (Fellegi, 65.), Vass, Manga (Fábián, 88.), Mann, Balogh, Antal, Máté-Kovács, Molnár A. Vezetőedző: Darabos Gábor.
Gólszerzők: Manga (12.), Szoboszlai (49.), illetve Hajnal (8.), Manga (33.), Máté-Kovács (65.), Mann (71., büntetőből), Vass (81.)
Jók: senki, illetve mindenki.
Csapó Károly: – Álmosan kezdtük a mérkőzést, aztán felébredtünk, és egyenlíteni tudtunk. Sajnos olyan hibákat követtünk el védekezésben, amit megbosszult az ellenfelünk, így megérdemelten nyert a Nyergesújfalu.
Darabos Gábor: – Gratulálok csapatomnak, minden tekintetben felülmúltuk ellenfelünket, és megérdemelten hoztuk el Sárisápról a három pontot.

Vértessomlói KSK-Környei SE 3-4 (1-1)
Vértessomló, vezette: Drabon B. (Frank V. L., Mihályi M.)
Vértessomló: Ujszászi – Somodi, Éliás, Erdei, Koller, Murányi, Plotár, Batin, Kovács K., Földi (Dobbelaere, 70.), Kovács S. Vezetőedző: Schöffer Antal.
Környe: Ténai – Kerék (Sárközi, 89.), Zelenai, Míg, Babai (Mucsi, 62.), Szabó K., Szerencse, Horváth (Nádudvari Á., 78.), Bándi, Kósa (Patyi, 46.), Nádudvari D. (Igaz, 85.). Vezetőedző: Gulyás Tamás.
Gólszerzők: Plotár (33., 59.), Kovács S. (90.), illetve Horváth J. (31., 70.), Kerék (68.), Bándi (71.)
Kiállítva: Batin (93.), illetve Patyi (55.), Mig (95.)
Jók: senki, illetve mindenki.
Schöffer Antal: – Öt perc rövidzárlat, és a végén egy büntető is kimaradt a részünkről, így vereség lett a vége ismételten…
Gulyás Tamás: – Úgy nézett ki a mérkőzés, hogy a kiállítás nekünk tett jót. Utána sokkal bátrabban és koncentráltabban fociztunk. Sajnálom a kiállításokat, sok sikert a Somlónak!

DG Tát SE-Tatai AC 1-2 (1-1)
Tát, vezette: Szeibert P. (Udvardi K., Paulovics B.)
Tát: Koller F. – Rábl, Varga, Török (Füzes, 46.), Tirpák, Dékány, Koller T., Jámbor, Tillman, Budavári (Nagy, 79.), Páldi. Vezetőedző: Szabó Attila.
Tata: Csákány – Szűcs, Felső, Suhai (Lázár, 80.), Zuggó, Dragonya (Nagy, 62.), Mészáros, Kiprich, Mészáros, Széles, Martonfi (Bogár, 75.). Vezetőedző: Wéber Roland.
Gólszerzők: Tillman (27.), illetve Szűcs (16.), Kiprich (67.)
Kiállítva: Mészáros (23., Tata)
Jók: senki, illetve mindenki.
Szabó Attila: – Tudtuk, hogy mire kell odafigyelni,  készültünk is rá, de ha nem koncentrálunk a rögzített helyzeteknél, akkor nehéz lesz mérkőzést nyerni. Egyébként teljesen megérdemelt a Tata győzelme.
Wéber Roland: – Múlt heti repülőrajtunk után jól folytattuk a tavaszt. Hetven percet játszottunk emberhátrányban egy érthetetlen kiállítás után! Volt erőnk, tartásunk, szívünk! Óriási gratuláció illeti meg a csapatot!

Wati-Kecskéd KSK-FC Esztergom 0-0
Kecskéd, vezette: Kreitl T. (Lovas G., Marosi M.)
Kecskéd: Grósz – Gyenes (Neckernusz, 67.), Vadkerti, Schmidt (Szabó, 46.), Greskó, Czékmány (Harsányi, 78.), Neukunft, Berki, Tomayer, Raffai, Dikasz (Kese, 67.). Vezetőedző: Linczmaier László.
Esztergom: Órai – Várszegi, Juhász (Faragó, 67.), Faragó, Tuza, Galacs (Varga, 61.), Németh (Bereczki, 25.), Heller, Bogárdi, Ódor (Dani, 88.), Pásztor. Vezetőedző: Spóner József.
Jók: illetve Órai, Faragó, Heller, Bogárdi, Várszegi.
Linczmaier László: – Sajnálom a nézőket, a 0-0 nem egy közönségbarát eredmény. Rég láttam ennyire deffenzív Esztergomot, de a céljukat elérték, elvittek egy pontot. A csapatomra sem lehetek mérges, mentünk, akartunk, de a minőség és a szerencse ma hiányfaktor volt. Visszaütött az is, hogy hét műfüves meccs után ma nagyon rossz pályán játszottunk és ez mindig a védekező csapatot segíti.
Spóner József: – Gratulálok minden játékosomnak. Küzdelmes mérkőzésen sokat tettek bele a játékosaim, és ez lehetőséget ad a későbbi fejlődésre. A mérkőzés képe alapján igazságos a döntetlen.