Labdarúgás A 19. fordulóban több nagyon fontos rangadót is rendeztek. A Tát például egy hatpontos derbit tudott megnyerni egy góllal, így tovább küzdhet a dobogóért, míg a Környe most kissé messze került a felsőháztól. A Bábolna és a Vértessomló is nyeretlen volt eddig idén, így kettőjük csatájának az volt a tétje, hogy melyik rossz sorozat szakad meg. Végül a Bábolna magabiztosan tartotta otthon a három pontot, így megvan az első idei siker Józsa Péteréknek, ezzel pedig tovább harcolhatnak a felsőházért. A forduló meglepetését a Nyergesújfalu okozta, hiszen legyőzte a Koppánymonostort. Mindkét csapat remek formában kezdte a szezont, de csak Darabos Gáboréké folytatódott. A találkozó sokáig 0-0-nak nézett ki, ám a 89. percben Tóth Dániel meglőtte a mindent eldöntő gólt. Ennek a győzelemnek a hazaiakon kívül a Zsámbék örült legjobban, hiszen egy nehézkes Sárisáp elleni győzelemnek köszönhetően növelte az előnyét a két csapat egymás elleni meccse előtt. A Zsámbék emberelőnybe került, amelyet gyorsan ki is használt, majd a kitámadó Sárisápot a csere cseréje, Bedő lohasztotta le góljával. A vendégeknél záporoztak a kiállítások, két játékos mellett Csapó Károly és Párkányi Norbert másodedző is pirosat kapott.

Az utolsó előtti Esztergom fogadta a sereghajtó Nagyigmándot. Az első játékrész kiegyenlítetten zajlott, majd Spóner József sikeresen nyúlt bele a meccsbe, hiszen az első esztergomi mezben lejátszott meccsén a 18 éves Krausz Áron duplázni tudott a padról beszállva, így az Esztergom értékes három pontot tartott otthon. A Vértesszőlős sokáig úgy volt, hogy pontot szerez a remek formában lévő Kecskéd ellen, ám ez egy öngólnak „köszönhetően” nem sikerült. A Kecskéd idén még veretlen, és ezzel a negyedik helyre fel is jött a tabellán, ilyen előkelő pozícióban még nem volt a gárda az elmúlt szezonokban.

Megyei I. osztály, 19. forduló
Környe SE-DG Tát SE 0-1 (0-0)
Környe, vezette: Hartdégen Zs. (Sándor T., Udvardi K.)
Környe: Ténai – Kerék, Nádudvari Á. (Mucsi, 61.), Zelenai (Sárközi, 78.), Babai, Igaz (Bilisánczki, 46.), Szabó K., Szerencse, Bándi, Kósa, Nádudvari D. Vezetőedző: Gulyás Tamás.
Tát: Koller F. – Rábl, Füzes (Török, 57.), Varga, Tirpák, Dékány, Koller T., Jámbor, Nagy (Kozma, 67.), Páldi, Chrompota. Vezetőedző: Szabó Attila.
Gólszerző: Koller T. (68.)
Jók: Zelenai, Szerencse, Szabó K., Bándi, illetve mindenki.
Gulyás Tamás: – Tipikus 0-0-s meccsen nekik volt szerencséjük.
Szabó Attila: – Ez a mérkőzés sem volt túl látványos, mint ahogy az előző heti sem, viszont taktikailag, akaratban nagyon rendben voltunk. Előrejátékban mindenképp fejlődnünk kell! Külön öröm, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést.

Bábolnai SE-Vértessomlói KSK 5-1 (2-1)
Bábolna, vezette: Hegedüs R. (Marosi M., Jámbor B.)
Bábolna: Szabó B. – Nagy M., Németh Zs., Bognár, Kiss Z., Czeglédi (Hajnal P., 89.), Takács K., Papp (Hajnal K., 64.), Lanzendorfen (Szendi, 85.), Végh (Varga B. J., 88.), Soha (Kalóczkai, 81.). Vezetőedző: Józsa Péter.
Vértessomló: Ujszászi – Somodi, Éliás (Varga, 85.), Erdei, Murányi (Kacz, 55.), Plotár, Kovács K., Földi, Darabos (Dobbelaere, 62.), Kovács S., Petőcz. Vezetőedző: Schöffer Antal.
Gólszerzők: Czeglédi (5.), Soha (30.), Lanzendorfen (57.), Végh (74.), Kalóczkai (84.), illetve Plotár (43.)
Jók: Németh Zs., Kiss Z., Czeglédi, illetve Kovács S., Erdei.
Józsa Péter: – Rosszul kezdtük a mérkőzést, de aztán sikerült feléjük kerekednünk. Volt egy kis megingásunk, de a szünet után egyértelművé tettük a mérkőzést.
Schöffer Antal: – Saját magunkat vertük meg ezen a mérkőzésen. Rengeteg helyzetet hagytunk ki, és sok hibával játszottunk.

Nyergesújfalu SE-Koppánymonostori SE 1-0 (0-0)
Nyergesújfalu, vezette: Kreitl T. (Hegedüs P., Derecskei B.)
Nyergesújfalu: Borsiczki – Kozák, Tóth, Hajnal (Hamza, 73.), Fellegi, Vass (Molnár Á., 87.), Manga (Vida, 92.), Mann, Antal, Máté-Kovács, Molnár A. Vezetőedző: Darabos Gábor.
Koppánymonostor: Boros – Pekler, Kalla, Hegedüs (Egyed, 61.), Bilkó, Venczel (Alasztics, 80.), Fodor, Valkó M., Valkó G., Korcsok (Dombi, 83.), Tímár. Vezetőedző: Pintér László.
Gólszerző: Tóth (89.)
Jók: mindenki, illetve Pekler, Bilkó, Hegedüs.
Darabos Gábor: – Tipikus egygólos mérkőzésen a lehető legjobbkor szereztük meg a vezetést, melyre az ellenfelünknek már nem volt válasza. Hatalmas gratuláció a csapatomnak.
Pintér László: – Mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, de sajnos mi egyet sem tudtunk gólra váltani. Gratulálok a Nyergesnek.

Zsámbéki SK-Sárisápi BSE 2-0 (0-0)
Zsámbék, vezette: Büki G. (Erdélyi D., Frank V. L.)
Zsámbék: Tugyi – György, Orosházi, Sugár B. (Szlovák, 79.), Sárközi, Áprily (László D., 60.), Kósa Szilágyi, Kállay (Mártonfi, 54. (Bedő, 83.)), Terplán, Haupt (Ludvig, 42.), Marticsek. Vezetőedző: Bodó László.
Sárisáp: Sándor G. – Kopányi, Válent, Deres, Zicsi, Manga, Szoboszlai (Szenes, 71.), Karcagi, Budaházi, Bojtor, Fekete (Manger, 79.). Vezetőedző: Csapó Károly.
Gólszerzők: Sárközi (67.), Bedő (90.)
Kiállítva: Kopányi (67.), Manga (92.), Csapó Károly (92., vezetőedző, kispadról)
Jók: Sárközi, Orosházi, Sugár B., Kósa Szilágyi, illetve Bojtor, Válent, Zicsi, Manga.
Bodó László: – Nagyon fontos meccset nyertünk meg az alázatunkkal és a szívünkkel egy rendkívül szervezett Sárisáp ellen. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, hogy kitették a lelkület a pályára.
Csapó Károly: – A kiállításig nagyon jól tartottuk magunkat, az ellenfelünknek nem volt helyzete. A kiállítás után egyből gólt kaptunk, majd mindent egy lapra feltéve támadtunk. Nem sikerült az egyenlítés. Amit viszont a játékvezető az utolsó tíz percben művelt, az felháborító…

FC Esztergom-Nagyigmándi KSK 3-1 (1-1)
Esztergom, vezette: Katona B. M. (Jászberényi M., Áy J. H.)
Esztergom: Órai – Várszegi, Tuza, Varga (Krausz, 58.), Spáth, Bereczki, Bogárdi, Heller, Ódor (Galacs, 65.), Klátyik (Dani, 83.), Pásztor (Molnár, 58.). Vezetőedző: Spóner József.
Nagyigmánd: Kuti Horváth – Trescsik, Nádolszky (Sándor, 82.), Szalai J., Szalai Á., Fülöp (Varga, 18.), Torma (Andrej, 60.), Glázer (Pálmási, 75.), Boros, Novotni, Veres. Vezetőedző: Járóka Mátyás.
Gólszerzők: Varga (16.), Krausz (69., 87.), illetve Szalai Á. (21.)
Kiállítva: Novotni (90.)
Jók: Krausz, Galacs, Spáth, Várszegi, illetve Szalai J., Szalai Á., Kuti Horváth, Varga.
Spóner József: – Nagyon kellemetlen ellenfél ellen sikerült begyűjtenünk a három pontot.
Járóka Mátyás: – A magyar nyelvtan nem teszi lehetővé, hogy kulturáltan kifejezzem azt, ami jelenleg gondolok a mai mérkőzésen történtekről… Gratulálok az Esztergomnak.

Vértesszőlősi SE-Wati-Kecskéd KSK 1-2 (1-1)
Vértesszőlős, vezette: Linn K. (Kun P. A., Mihályi M.)
Vértesszőlős: Kovács – Horváth (Juhász, 68.), Polyák (Ratimorszky, 83.), Dombai, Jónás (Müller, 75.), Dr. Veréb, Wágner, Fekete (Kocsis, 46.), Szalczinger, Bencsik, Boda. Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Kecskéd: Grósz – Gyenes, Vadkerti, Greskó, Szabó (Harsányi 89.), Czékmány (Kese, 67.), Neukunft, Berki, Tomayer, Raffai, Dikasz. Vezetőedző: Linczmaier László.
Gólszerzők: Szalczinger (34.), illetve Szabó (22.), Dr. Veréb (85., öngól)
Jók: Szalczinger, Bencsik, illetve mindenki.
Tokaji Zsolt: – Nem érdemeltünk vereséget. A csapat mindent megtett a siker érdekébe, de sajnos nem tudjuk a saját árnyékunkat átlépni. Ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni.
Linczmaier László: – Nem volt szép meccs, de szerencsére jól jöttünk ki a generációk párharcából. Fiatal játékosaink komoly tapasztalatokra tettek szert, megismerkedtek ma több küzdősport alapelemeivel is. A csapatunk mindent megtett a győzelemért, de azt el kell ismerni, hogy a hazaiak forgatókönyve szerint zajlott a meccs. A végén a sors igazságot szolgáltatott, mivel a hazai védő a játékosaim kiütése után ezt a csapatával is megtette.

Kiemelt kép: Novotni Ákos