A 23. fordulót rendezték a megyei első osztályban, ami azt jelenti, hogy a rájátszás előtt már csak 3 forduló lesz. A rájátszásban az első hat és a második hét „kettéválik”, és egymás ellen fogják eldönteni a helyezéseket, így minden egyes hátralévő mérkőzésnek egyre nagyobb súlya van. A listavezető Zsámbék rangadót játszott hazai pályán a Tata ellen, és ugyan gólt kapott, de a három pontot otthon tartotta. A vendégek kissé megtizedelve utaztak el Zsámbékra, hiszen az előző körben elszenvedett 8-4-es vereség alkalmával két játékos is a kiállítás sorsára jutott. A Tata ugyan nagyon szervezetten futballozott, de a Bodó-csapat végül felőrölte a vendégeket, így a címvédő tartja stabilan a pozícióját a tabellán. Igazi tündérmesébe illő, amit Esztergom mutat eddig tavasszal. Ősszel az egyik legrosszabb csapat volt, hiszen az utolsó előtti helyen teleltek, a 2022-ben szerzett pontok alapján viszont dobogós a gárda. Most egy északi rangadót húzott be Spóner József csapata a Tát ellen. A tabellán a tátiak álltak jobban, de igazi háromesélyes találkozó volt ez, amit végül egy Klátyik-gól döntött el. Ezzel az Esztergom sorozatban az ötödik meccsét nyerte meg, és hetedik párharcán maradt veretlen, utoljára a Zsámbéktól „kaptak ki” – bár azt a három pontot játék nélkül kapta meg a tavalyi év végén a zöld-fehér csapat.

Ha már sorozatok: egészen elképesztő, amit a Nyergesújfalu művel az idei naptári évben. Az előző szezon bronzérmese ősszel elég pocsék teljesítményt nyújtott, hiszen a tizedik helyen telelt a gárda, azóta viszont minden egyes mérkőzését megnyerte a Darabos-csapat. Most a Gulyás Tamás vezette Környe érkezett a Duna partjára, és bár játékban pariban voltak, Manga Zsolt villanásaival nem tudtak mit kezdeni, ráadásul a környeiek egyéni hibákat is dobtak, amit a hazai gárda kíméletlenül kihasznált. Ezzel sorozatban a hetedik győzelmét húzta be a Nyergesújfalu, így a téli tizedik pozíció helyett bőven a dobogó legalsó fokán állnak. Alsóházi rangadót rendeztek Vértesszőlősön, ahová a Vértessomló látogatott. Egyik fél sincs élete formájában, de a hazai gárda legalább nyert már meccset idén, ami a Vértessomlóról nem mondható el. Végül a rutinosabb hazaiak 4-1-re győztek, amivel négy pontra növelték a két gárda közti különbséget. A találkozó után Schöffer Antal, a Vértessomló vezetőedzője lapunknak elmondta, hogy ez volt az utolsó mérkőzése a csapat élén, így a következő mérkőzésekre és a rájátszásra már új vezetőedzővel készülhet a csapat, amely idén az összes mérkőzését elveszítette az ígéretes ősz után. A szabadnapos hivatalosan a Bábolna volt hétvégén, de a Nagyigmándi KSK-Sárisápi BSE, és a Wati-Kecskéd KSK-Koppánymonostori SE találkozókat elhalasztották a havazás miatt.

Megyei I. osztály, 23. forduló
Zsámbéki SK-Tatai AC 3-1 (1-0)
Zsámbék, vezette: Katona B. M. (Kolozsi P., Jászberényi M.)
Zsámbék: Bartos – György (Homoki, 80.), Lőrinczy, Orosházi (Mártonfi, 83.), Sugár B., Sárközi, Áprily (Bedő, 38.), Kósa Szilágyi (Ludvig, 68.), László D., Terplán (Sugár S., 85.), Marticsek. Vezetőedző: Bodó László.
Tata: Csákány – Felső, Tóth, Zuggó, Nagy (Koronczi, 87.), Mészáros, Bogár (Schaffer, 87.), Széles, Györgykovács, Hauzer (Lázár, 80.), Kisék. Vezetőedző: Wéber Roland.
Gólszerzők: Orosházi (17.), Terplán (69.), Ludvig (73.), illetve Nagy (60.)
Jók: Bartos, Sugár B., László, Orosházi, illetve mindenki.
Bodó László: – Először havat lapátoltunk a vezetőséggel, hogy tudjunk játszani… Utána pedig egy rendkívül nehéz meccset nyertünk meg egy jól, és szervezetten futballozó vendégek ellen. Gratulálok a csapatomnak. Köszönjük a közönségünk támogatását.
Wéber Roland: – Büszke vagyok a csapatra a vereség ellenére is! Fegyelmezettek voltunk, és a lehetőségeink is megvoltak a pontszerzésre. Egy-egy apró hiba volt, amit ellenfelünk ki is használt könyörtelenül. Gratulálunk a Zsámbéknak!

FC Esztergom-DG Tát SE 1-0 (0-0)
Esztergom, vezette: Kreitl T. (Udvardi K., Papp M.)
Esztergom: Órai – Várszegi, Faragó B., Tuza, Galacs (Varga, 74.), Spáth, Bereczki, Bogárdi, Heller, Ódor (Pásztor, 61.), Klátyik (Dani, 87.). Vezetőedző: Spóner József.
Tát: Iványi – Rábl, Varga (Kozma, 76.), Tirpák, Dékány, Koller T., Jámbor, Tillman, Budavári, Páldi, Chrompota. Vezetőedző: Szabó Attila.
Gólszerző: Klátyik (49.)
Kiállítva: Tirpák (92., Tát)
Jók: Órai, Klátyik, Heller, Faragó B., illetve Páldi, Jámbor.
Spóner József: – Egy nagyon nehéz mérkőzésen sikerült a három pontot begyűjteni. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez.
Szabó Attila: – Ezen a mérkőzésén mindent érdemeltünk, csak vereséget nem.  Ősszel minden hozzánk-, és bepattant. Most semmi nem jön össze.

Vértesszőlősi SE-Vértessomlói KSK 4-1 (2-0)
Vértesszőlős, vezette: Hegedüs R. (Frank V. L., Kurali Z.)
Vértessomló: Kurucz (Kovács, 6.) – Dr. Veréb, Horváth, Szőke (Ratimorszky, 81.), Dombai (Keleti, 63.), Juhász, Bencsik, Boda (Polyák, 62.), Fekete (Jónás, 68.), Kocsis, Szalczinger. Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Vértessomló: Ujszászi – Kacz (Erl, 81.), Éliás, Koller, Murányi (Varga, 81.), Plotár, Batin, Kovács K., Földi, Dobbelaere (Darabos, 69.), Petőcz. Vezetőedző: Schöffer Antal.
Gólszerzők: Szalczinger (19., 66.), Szőke (34.), Jónás (78.), illetve Darabos (85.)
Jók: Szalczinger, Dr. Veréb, Kovács, illetve Éliás, Petőcz.
Tokaji Zsolt: – A mérkőzés eleje nem úgy indult, ahogy szerettük volna, de kijöttünk a hullámvölgyből, és a végére magabiztos győzelmet arattunk. Jobbulást kívánunk a játékosunknak.
Schöffer Antal: – Hét éve dolgozom Somlón, több kevesebb sikerrel, de úgy gondolom, hogy eljött az edzőváltás ideje. Köszönöm a játékosoknak és a vezetőknek a bizalmat: Richter Tamásnak és Koller Tibornak. Köszönök mindent a szurkolóknak, hajrá Somló, csak a Somló!

Nyergesújfalu SE-Környe SE 4-0 (2-0)
Nyergesújfalu, vezette: Farkas B. (Linn K., Péntek E. R.)
Nyergesújfalu: Borsiczki – Kozák, Tóth, Guzsik, Hajnal, Vass (Molnár Á., 83.), Manga (Fábián, 89.), Mann (Vida, 80.), Balogh, Máté-Kovács (Fellegi, 58.), Molnár A. Vezetőedző: Darabos Gábor.
Környe: Ténai – Kerék, Mig (Igaz, 83.), Szerencse, Patyi (Bihari, 46.), Babai (Nádudvari Á., 58.), Szabó, Horváth, Bándi, Kósa, Nádudvari D. (Mucsi, 82.). Vezetőedző: Gulyás Tamás.
Gólszerző: Manga (22., 44., 77., 79.)
Jók: Manga, Hajnal, Mann, Balogh, illetve Bándi.
Darabos Gábor: – Nagy klasszikust idézve: „Fölsír a hat, de mire mégy? A hetedik te magad légy!” Gratulálok a csapatnak.
Gulyás Tamás: – Óriási egyéni hibákból kaptunk gólokat, amiket igazából nem is értek, hogy történhet meg… Sok sikert kívánok a Nyergesnek, mert jó passzban vannak.