A 24. forduló következik a hétvégén a megyei első osztályban. Az előző körben csak négy mérkőzést játszottak le a hétvégén, a Nagyigmánd-Sárisáp összecsapást pedig csütörtökön pótolták. Itt a Sárisáp 9-2-re tudott diadalmaskodni. Vasárnap délben a sereghajtó Nagyigmánd újra pályán lesz, és valami hasonló végeredményre számítunk, hiszen a második helyen álló Koppánymonostor lesz a házigazda. Az esélyeket kár is ecsetelni, ősszel Nagyigmándon 12-0-ra nyert a lila-fehér gárda. 13 órakor ennél jóval szorosabb meccsre van kilátás, hiszen a nem túl jó formában lévő Tát fogadja a fontos meccset nyerő Vértesszőlőst. A pontkülönbség ugyan nagy a két alakulat között, de a Tát az utolsó négy meccsén csak egy pontot szerzett, míg a Vértesszőlős hatot, így már csak hét egység a differencia. Ősszel jó meccset vívott egymással a két gárda, akkor Tát 5-2-vel vitte haza a három pontot Szőlősről. 15 órától több nagy rangadót is rendeznek. A naptári év legjobb csapata, a Nyergesújfalu a felsőházért és dobogóért harcoló Bábolna otthonába utazik. Darabos Gábor csapata idén az összes meccsét megnyerte, de a Bábolna is négy meccse veretlen, így pedig négy pont a különbség. A legutóbbi randevújukon 3-2-es bábolnai siker született.

A Tata és az Esztergom összecsapása is igazán háromesélyes. Ugyan a két csapat egészen más célokért küzd, hiszen nemrég a tatai gárda még a harmadik helyen állt, és ennek megszerzését azóta sem adta fel, az Esztergom pedig pár fordulóval ezelőtt még az utolsó előtti helyen állt, de azóta sokat fordult a világ. A Tata az utóbbi három meccsét egyaránt elbukta, míg az Esztergom ötmeccses győzelmi sorozatban van, és idén még nem kapott ki. Még így is tíz pont a két csapat közti különbség, de Spóner József csapata már csak nagyon nagy csodával érhetne oda a felsőházba. Ettől függetlenül a Tata helye sem biztosított az első hatban. Nem nagyon lehet kiiundulni a két csapat októberi meccséből, akkor 3-3 lett a vége. A Vértessomló és a Kecskéd jó kapcsolata régóta ismert, de most egymás ellen lép pályára a két csapat. A hazaiaknál a Kovács Sándor-Erdei Marcell edzőpáros készíti fel a csapatot a hátralévő mérkőzéseken, miután Schöffer Antal lemondott az előző mérkőzést követően. A két csapat közül inkább a Kecskédnek van tétje az összecsapásnak, hiszen a Linczmaier-legénység jó eséllyel pályázik a felsőházra, ehhez viszont nyerni kellene Vértessomlón. A listavezető Zsámbék Környére látogat majd. A hazaiak a jó ősz után tavasszal nem találják a formájukat, az utóbbi négy mérkőzésen csak egy pontot gyűjtöttek, a Zsámbék pedig halad a bajnoki cím felé, így itt is inkább a vendégek tűnnek esélyesnek. A hétvégén a Sárisáp lesz a szabadnapos.

Megyei I. osztály, 24. forduló
Április 10, vasárnap, 12 óra
Koppánymonostori SE-Nagyigmándi KSK
Pintér László, a Koppánymonostor vezetőedzője: – Három mérkőzésünk van még hátra az alapszakaszból, szeretnénk mindegyikből a maximumot kihozni.
Április 10, vasárnap, 13 óra
DG Tát SE-Vértesszőlősi SE
Szabó Attila, a Tát vezetőedzője: – Nem vagyunk jó passzban mostanában, de a kudarcokat is épp úgy tudnunk kell kezelni, ahogy a sikert. Sajnos vannak gondjaink, mostanában nem kevés. Jót tenne a lelkeknek a győzelem.
Április 10, vasárnap, 15 óra
Környe SE-Zsámbéki SK
Gulyás Tamás, a Környe vezetőedzője: – Remélem, jó idő lesz…
Bábolnai SE-Nyergesújfalu SE
Józsa Péter, a Bábolna vezetőedzője: – Azon leszünk, hogy megállítsuk a Nyergesújfalu tavaszi hadjáratát.
Vértessomlói KSK-Wati Kecskéd KSK
Kovács Sándor, a Vértessomló játékos-edzője: – Nehéz, de tiszteletre méltó feladatot kaptunk a vezetőségtől. Minden áron azon vagyunk, hogy kimásszunk a csapattal ebből a nagyon mély gödörből, de a Kecskéd sem fogja megkönnyíteni a dolgunkat.
Tatai AC-FC Esztergom
Wéber Roland, a Tata vezetőedzője: – Az elmúlt héten visszatértünk a jó útra! Az Esztergom jó formában van, nehéz mérkőzésre számítok! Viszont más célokért küzdünk. Otthon kell tartanunk a három pontot, és ezért ha kell, meghalunk a pályán!