Labdarúgás Ha minden kérdés még nem is, de a felsőház mezőnye mindenképpen eldőlt a hétvégén. A Tatai AC szomszédvári rangadót vívott Vértesszőlősön, és a mérkőzés második félidejében egy darabig úgy tűnt, hogy meglepetés születik, hiszen a Vértesszőlős 3-1-re vezetett a dobogóra hajtó Tata ellen, ám végül Wéber Roland csapata nagyot mentett, és 4-3-ra győzött. Ezzel a tataiak is a felsőházban szerepelnek majd. Így fog tenni a Kecskéd is, hiszen a Linczmaier-legénység 3-1-re győzött a Tát ellen, így bebiztosította a szereplését. A Kecskéd egyébként zseniális formában van, nem véletlenül áll a gárda a tabella harmadik helyén. A Tát ezzel újoncként az alsóházban szerepel majd. Nagy bravúrt bemutatva a Sárisáp is ott lesz a legjobb hatban, ehhez a második helyen álló Koppánymonostort kellett legyőzni. Pintér László csapata szétesett tavaszra, a Zsámbék elleni vereség óta alig nyert meccset, így még az ezüstérem is meleg lehet számukra.

A bajnoki cím lényegében a hétvégén eldőlt, hiszen amíg a Koppánymonostor újabb vereséget szenvedett, addig a Zsámbék hazai pályán 2-0-ra nyert a Bábolna ellen. Ez azt jelenti, hogy Bodó Lászlóéknak a hátralévő hat (az alapszakaszból egy, a rájátszásban még öt) mérkőzésen egy pontot kellene gyűjteni az ünnepléshez. Talán sikerülni fog… A Környe az előző körben egy bravúrpontot szerzett, most pedig egy újabb nagy skalpot gyűjtött, hiszen Esztergomból hozta haza a három pontot Gulyás Tamás csapata. Az már korábban eldőlt, hogy ez a két gárda az alsóházban szerepel majd, így idén még egyszer találkozni fognak. Csak úgy, mint a Nagyigmánd és a Vértessomló. Most a Vértessomló tudott győzni 7-0-ra, ez volt a kék-fehérek első győzelme 2022-ben.

Megyei I. osztály, 25. forduló
Vértesszőlősi SE-Tatai AC 3-4 (1-1)
Vértesszőlős, vezette: Szeibert P. (Jámbor B., Derencskei B.)
Vértesszőlős: Kovács – Keleti, Wieszt, Polyák, Szőke, Dombai, Németh, Wágner, Fekete, Szalczinger, Juhász. Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Tata: Csákány – Szűcs, Felső, Tóth (Koronczi, 63.), Zuggó, Mészáros, Nagy (Martonfi, 46.), Bogár (Lázár, 70.), Visnyovszki, Széles (Dragonya, 53.), Kisék (Suhai, 60.). Vezetőedző: Wéber Roland.
Gólszerzők: Wágner (39.), Szőke (52.), Szalczinger (56.), illetve Mészáros (28.), Szűcs (58.), Martonfi (82.), Zuggó (90.)
Jók: mindenki, illetve mindenki.
Tokaji Zsolt: – Nem érdemeltünk vereséget. Igazságtalan játék a futball…
Wéber Roland: – Az élet néha elvesz, néha ad! Most adott! De csak azért, mert alázatosak voltunk és tettünk is érte. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Ez igazi férfimunka volt!

Zsámbéki SK-Bábolnai SE 2-0 (0-0)
Zsámbék, vezette: Büki G. (Frank V. L., Marosi M.)
Zsámbék: Bartos – György, Lőrinczy, Orosházi, Sugár B., Ludvig (Terplán, 46.), Sárközi (Szlovák, 76.), Kósa Szilágyi (Homoki, 54.), László D., Bedő (Mártonfi, 67.), Marticsek. Vezetőedző: Bodó László.
Bábolna: Szabó – Takács K., Kalamár (Takács B., 74.), Papp, Nagy, Soha, Szendi, Hajnal P. (Kalóczkai, 82.), Hajnal K., Bognár, Lanzendorfen. Vezetőedző: Józsa Péter.
Gólszerzők: Sárközi (55.), Orosházi (89.)
Jók: György, Orosházi, László D., Sugár, illetve Szendi.
Bodó László: – Nem játszottunk jól, de hajtottunk, küzdöttünk egymásért, és ezáltal legyűrtük a szervezetten és futballozni akaró, szimpatikus vendégcsapatot. Sárközi Norbinak mielőbbi felépülést kívánunk!
Józsa Péter: – Becsülettel küzdöttünk, de 0-0-nál ziccert hibáztunk, aztán kockáztattunk, így csak megnehezíteni tudtuk a bajnokesélyes dolgát.

FC Esztergom-Környei SE 0-2 (0-0)
Esztergom, vezette: Hegedüs R. (Udvardi K., Drexler D.)
Esztergom: Órai – Faragó B., Krausz (Paltineau, 64.), Spáth, Molnár (Varga, 64.), Bereczki, Bogárdi (Körmöndi, 85.), Faragó M., Ódor, Klátyik (Dani, 85.), Rácz. Vezetőedző: Spóner József.
Környe: Ténai – Kerék, Míg (Saáry, 83.), Méhész, Szerencse, Patyi (Alapi, 87.), Babai (Bihari, 65.), Szabó, Zelenai, Kósa, Bilisánczki (Mucsi, 46.). Vezetőedző: Gulyás Tamás.
Gólszerzők: Patyi (72.), Zelenai (76.)
Jók: Órai, Bereczki, Klátyik, illetve Patyi, Zelenai, Mig, Szerencse.
Spóner József: – Gratulálok a Környe csapatának a győzelemhez. Sajnos nem tudtuk bevinni 0-0-nál a vezető találatot, így nehézzé vált a mérkőzés. Nem szoktam a játékvezetőkkel foglalkozni, de döntő szituációk múltak a döntésein.
Gulyás Tamás: – Az első félidő nem működött, de a szünet után váltottunk, az működött, és Patyi bombagóljával megszereztük a vezetést.

Wati Kecskéd KSK-DG Tát SE 3-1 (2-1)
Kecskéd, vezette: Drabon B. (Jámbor B., Hegedüs P.)
Kecskéd: Grósz – Gyenes, Schmidt L. (Schmidt G., 89.), Greskó, Szabó (Neckernusz, 83.), Neukunft, Berki, Simon, Tomayer (Harsányi, 86.), Raffai, Dikasz (Czékmány, 65.). Vezetőedző: Linczmaier László.
Tát: Koller F. – Rábl, Füzes (Szutor, 83.), Varga, Dékány, Koller, Jámbor, Szabó (Kovács, 81.), Zoltai, Budavári, Páldi. Vezetőedző: Szabó Attila.
Gólszerzők: Schmidt L. (2.), Tomayer (23.), Czékmány (84.), illetve Koller T. (27.)
Jók: Dikasz, Schmidt L., Greskó, illetve Dékány, Páldi, Varga.
Linczmaier László: – Az első félidőben sajnos nem játszottunk teljes koncentrációval, és mi ezt nem engedhetnénk meg magunknak! Káoszos is volt, annak ellenére, hogy vezettünk. A második játékrészben nagyon megváltozott a játék képe, rengeteg helyzetünk volt, de elég későn rúgtuk meg a harmadikat. Gratulálok a fiúknak, a tervet teljesítettük a felsőházzal, a többi már csak hab a tortán.
Szabó Attila: – Sok hiányzót nem bírtuk el, viszont akik hadra foghatók voltak, ők szívüket, lelküket kitették a pályára.  Az első félidőben több lehetőségünk volt, mint ellenfelünknek, a másodikban viszont fölénk nőttek. Harmadik góljuk mondjuk szabálytalan volt, de az már nem osztott nem szorzott.

Sárisápi BSE-Koppánymonostori SE 1-0 (0-0)
Sárisáp, vezette: Linn K. (Szeibert P., Farkas B.)
Sárisáp: Sándor G. – Szenes, Zicsi, Manga, Jurásek J. (Sándor P., 88.), Válent (Deres, 75.), Karcagi (Csapó, 46.), Manger (Szoboszlai, 83.), Budaházi, Bojtor, Fekete. Vezetőedző: Csapó Károly.
Koppánymonostor: Boros – Egyed, Pekler, Bilkó, Fodor, Csapó, Valkó M., Valkó G., Dávid (Tóth, 46.), Alasztics (Hegedüs, 65.), Tímár (Dombi, 82.). Vezetőedző: Pintér László.
Gólszerző: Manga (79.)
Jók: Budaházi, Fekete, Zicsi, Maga, illetve Valkó M.
Csapó Károly: – Nagyon sokat tettünk a győzelemért. A helyzetek alapján egy „ikszes” mérkőzés volt, de szerencsére egy szabadrúgás eldöntötte a három pont sorsát.
Pintér László: – Ez a tavasz nem úgy alakul, ahogy szerettük volna…

Nagyigmándi KSK-Vértessomlói KSK 0-7 (0-3)
Nagyigmánd, vezette: Katona B. M. (Patócs D., Németh R.)
Nagyigmánd: Farkas F. – Nádolszky, Szalai Á., Fülöp, Kovács K., Varga (Glázer, 64.), Kuti Horváth, Dávid (Járóka M., 78.), Pálmási, Sándor (Takács M., 57.), Boros. Vezetőedző: Járóka Mátyás.
Vértessomló: Ámorth – Somodi, Erdei, Koller, Murányi (Eigner, 17.), Plotár (Pető, 60.), Batin, Kovács K. (Bátorfi, 69.), Földi, Dobbelaere (Varga, 64.), Egri (Erl, 77.). Játékos-edző: Kovács Sándor.
Gólszerzők: Plotár (26., 58.), Batin (45.), Erdei (50.), Pető (68., 81.), Erl (86.)
Jók: Dávid, Szalai Á., illetve Ámorth, Batin, Kovács K.
Járóka Mátyás: – Elvesznek tőlünk két darab büntetőt és egy érvényes gólt, mert megsértődik a játékvezető, hogy számon kéri a játékosom egy ítélete miatt? Hát hol vagyunk, az óvodába? Hétről-hétre öntöm a lelket a játékosaimba, hogy ki tudjunk állni, és akkor ilyeneket csinálnak velünk? Nem vagyok meglepődve, hogy elmegy a játékosaim kedve… Mindenki csak azt látja, hogy megint kikaptunk, de hogy mi történik, azt senki… De ezek után már pszichológus kell ide, nem edző.
Kovács Sándor: – Épp itt volt az ideje pontokat szerezni, és úgy gondolom, megérdemelten is nyertünk.