A megyei első osztályban megkezdődött a rájátszás, azaz alsó-, és felsőházra szakadt a mezőny. Mintha két ellentétes dimenzióba került volna a két csoport, már ami a góllövést illeti, hiszen a felsőház három mérkőzésén összesen négy találat esett, addig az alsóházban ugyanennyin tizenhét. A felsőházban a már bajnok Zsámbék tét nélkül fogadta a dobogóért harcoló Sárisápot. A hazaiak elfogytak a bajnokság végére, de így is sikerült otthon tartani a három pontot, így idén harmadszor is elverte a Bodó-csapat Csapó Károlyékat. A második helyen álló Koppánymonostor és a dobogóra pályázó Tata nem bírt egymással. Az első félidő végén egy büntetőből a hazaiak szerezték meg a vezetést, de a nyomó vendégek a találkozó végén egalizáltak, így egy-egy ponttal gazdagodtak a csapatok. Ha van olyan meccs, ahol gólfiesztát várunk, az a Kecskéd-Nyergesújfalu, hiszen az elmúlt hetekben ez a két csapat rendesen adott (és kapott) a gólátlagnak. Most ez nem így történt, talán a tét nyomta rá a bélyegét a mérkőzésre, de csak egy találat esett, amit Hajnal Róbert a találkozó végén szerzett. Mivel mindkét csapat a dobogó legalsó fokára hajt, ezért egy hatpontos derbi volt. Ezzel a végeredménnyel a Nyergesújfalu egy pontra közelítette meg a tabellán a most legyőzött ellenfelét.

Az alsóházban potyogtak a gólok, pedig itt már semmilyen tét nem nyomta a csapatok vállát. A Bábolna egy órát játszott, és itt a játék szó szerint érhető. Ennyi idő alatt kilenc gólt rúgott a csapat, a maradék harminc perc említésre sem méltó. A sereghajtó Nagyigmánd mindössze tizenegy játékossal utazott el, ebben a tizenegyben még a vezetőedző, Járóka Mátyás is benne volt. A forduló legnagyobb meglepetése talán a Vértesszőlős sima győzelme az Esztergom ellen, bár a fordulót megelőzően ugyanannyi ponttal állt a két csapat, de a tavasszal az Esztergom szárnyalt, míg a Vértesszőlős nem nagyon. Ettől függetlenül a hazaiak – főleg az első félidőben mutatott teljesítményükkel – otthon tartották a három pontot. A Környe nem tudott győzni hazai pályán, a Vértessomló hátrányból felállva vitte haza mindhárom pontot. A hétvégén a Tát volt a szabadnapos.

Megyei I. osztály, rájátszás, felsőház, 1. forduló
Zsámbéki SK-Sárisápi BSE 1-0 (1-0)
Zsámbék, vezette: Kreitl T. (Péntek E. R., Faragó Gy.)
Zsámbék: Tugyi – György, Orosházi, Sugár B., Ludvig (Dávid, 76.), Kósa Szilágyi, László, Szlovák (Terplán, 58.), Mártonfi (Sugár S., 70.), Homoki, Marticsek. Vezetőedző: Bodó László.
Sárisáp: Sándor G. – Kopányi, Szenes, Zicsi, Manga, Jurásek J., Válent, Sándor P. (Deres, 72.), Manger, Szoboszlai (Jurásek Zs., 75.), Farkas (Bojtor, 49.). Vezetőedző: Csapó Károly.
Gólszerző: Ludvig (7.)
Jók: Orosházi, Sugár B., Ludvig, Szlovák, illetve Sándor G., Kopányi, Manga, Manger.
Bodó László: – Az nagyon nagy dolog, hogy megint lehoztuk kapott gól nélkül, viszont ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni a jövőben. A vendégek kapusa volt a mezőny legjobbja. Természetesen ennek ellenére nagyon örülünk a három pontnak.
Csapó Károly: – A helyzetek alapján egy kiegyenlített első félidő volt. A szünet után kitámadtunk, a Zsámbéknak több lehetősége volt, gratulálok a győzelemhez.

Koppánymonostori SE-Tatai AC 1-1 (1-0)
Koppánymonostor, vezette: Linn K. (Frank V. L., Patócs D.)
Koppánymonostor: Vicena – Pekler, Kalla (Valkó G., 78.), Hegedüs, Venczel (Alasztics, 73.), Csapó, Valkó M., Tóth (Sinkó, 83.), Dombi (Dávid, 66.), Korcsok (Egyed, 59.), Tímár. Vezetőedző: Pintér László.
Tata: Valakovics – Szűcs, Felső, Suhai, Zuggó, Lázár, Mészáros, Bogár (Nagy, 83.), Kisék (Bezzeg, 83.), Martonfi, Hauzer (Putnoki, 83.). Vezetőedző: Wéber Roland.
Gólszerzők: Hegedüs (46., büntetőből), illetve Felső (87.)
Kiállítva: Venczel (88., kispadról), illetve Suhai (94.)
Jók: Hegedüs, Csapó, illetve mindenki.
Pintér László: – Kezünkben volt a mérkőzés, le kellett volna zárnunk, de nem tettük meg. A találkozó folyamán minden fejsérülésnél megállították a játékot, a kapunk gólunknál nem…
Wéber Roland: – A labdát többet birtokló ellenfél alig-alig volt veszélyes a kapunkra! Magabiztosan, egységesen és fegyelmezetten zártunk, és a támadásainkban több veszély rejlett, mint a Monostornak. Gratulálok a csapatunknak, és boldog anyák napját kívánunk minden édesanyának és nagymamának!

Wati-Kecskéd KSK-Nyergesújfalu SE 0-1 (0-0)
Kecskéd, vezette: Szeibert P. (Jászberényi M., Marosi M.)
Kecskéd: Grósz – Schmidt L. (Czékmány, 32.), Greskó, Szabó, Schmidt G., Neukunft, Berki, Simon (Neckernusz, 78.), Tomayer, Raffai, Dikasz. Vezetőedző: Linczmaier László.
Nyergesújfalu: Borsiczki – Kozák, Tóth, Guzsik, Hajnal, Manga (Jakobi, 90.), Mann, Balogh, Máté-Kovács, Molnár A., Takács.
Gólszerző: Hajnal (79.)
Kiállítva: Hajnal (88., Nyergesújfalu)
Jók: Grósz, Berki, Schmidt L., illetve mindenki.
Linczmaier László: – Matek anárként nem lehetnének előítéleteim a számokkal kapcsolatban, de az  az igazság, hogy a héten megutáltam a 11-est! Szerdán a meccs végén 11-esből egyenlített a Zsámbék, majd elbuktuk a 11-es párbajt. Ma pedig sorsdöntő meccsen mi 0-0-nál kihagytuk a 11-est, a Nyerges pedig a végén berúgta a 11-est.
Darabos Gábor: – Ismét jó mérkőzést játszottunk egymással, de végre most mi szereztük a három pontot eldöntő gólt. Büszke vagyok csapatomra, mert ez a győzelem a szív és az akarat diadala volt.

Megyei I. osztály, rájátszás, alsóház, 1. forduló
Bábolnai SE-Nagyigmándi KSK 9-0 (6-0)
Bábolna, vezette: Vojvoda M. (Jámbor B., Udvardi K.)
Bábolna: Szabó – Varga, Nagy, Takács K., Kiss (Kalóczkai, 56.), Szendi, Hajnal P., Papp, Hajnal K., Lanzendorfen (Takács B., 56.), Soha. Vezetőedző: Józsa Péter.
Nagyigmánd: Farkas – Nádolszky, Szalai J., Szalai Á., Fülöp, Járóka, Torma, Kuti Horváth, Pálmási, Boros, Németh. Játékos-edző: Járóka Mátyás.
Gólszerzők: Kiss (2., 8.), Soha (17., 20., 29.), Hajnal P. (35.), Papp (45.), Hajnal K. (50.), Kalóczkai (58.)
Jók: mindenki, illetve senki.
Józsa Péter: – Jó hozzáállással hoztuk a kötelezőt.
Járóka Mátyás: – Az első félidőt nagyon elrontottuk, három kapushibával kezdtük a mérkőzést, ami megfogta a csapatot, de a második félidőért le a kalappal a csapat előtt. Köszönöm annak a tíz játékosnak aki eljött, mindent elmond, hogy én voltam a tizenegyedik.

Környe SE-Vértessomlói KSK 2-3 (1-2)
Környe, vezette: Katona B. M. (Baranyai L., Urbanics Á.)
Környe: Ténai – Zelenai, Méhész, Szerencse, Patyi, Babai, Igaz (Bihari, 46.), Szabó, Bándi, Duka, Sztojka Bihari (Alapi, 52.). Vezetőedző: Gulyás Tamás.
Vértessomló: Ámorth – Somodi (Petőcz, 78.), Éliás, Erdei (Bátorfi, 83.), Koller, Plotár (Varga, 88.), Pető, Batin, Kovács K., Földi (Egri, 65.), Kovács S. Játékos-edző: Kovács Sándor.
Gólszerzők: Méhész (6.), Patyi (52.), illetve Kovács K. (7.), Pető (23.), Koller (65.)
Jók: Duka, Szabó, illetve Erdei, Kovács K., Koller.
Gulyás Tamás: – A meccs nagyrészében felborult a pálya, de sajnos ma ebbe ennyi volt.
Kovács Sándor: – A Somlói Tűzoltóbál látszódott a csapaton, de összességében megérdemelten nyertünk, még ha kínkeservesen is. Győztünk, ez a lényeg. Kiemelném a csapatkapitányunk teljesítményét, ami nagyban hozzájárult a győzelemhez.

Vértesszőlősi SE-FC Esztergom 3-0 (3-0)
Vértesszőlős, vezette: Hegedüs R. (Drexler D., Janovics I.)
Vértesszőlős: Kovács (Dobrotka, 92.), – Keleti, Németh, Szőke (Ratimorszky, 87.), Dombai, Jónás (Nagy, 68.), Juhász (Bogdár, 80.), Szalczinger, Kocsis, Polyák, Bencsik (Wieszt, 75.). Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Esztergom: Órai – Haás, Tuza, Faragó B., Heller, Galacs (Varga, 68.), Bugjó, Molnár, Bogárdi, Ódor, Klátyik. Vezetőedző: Spóner József.
Gólszerzők: Dombai (28.), Juhász (37.), Németh (40.)
Kiállítva: Dombai (73., Vértesszőlős)
Jók: Kovács, Kocsis, Dombai, Németh, illetve Heller, Klátyik, Haás, Faragó B.
Tokaji Zsolt: – Az első félidő teljesítményét a másodikban megünnepeltük, amiért nagy árat fizettünk a kiállítással.
Spóner József: – Nagyon gyenge első félidei teljesítménye után másik arcunkat mutattuk a másodikban, és futószalagon gyártottuk a helyzeteket. A kihagyhatatlant is kihagytuk, ha reggelig játszunk, akkor sem tudunk gólt lőni.

Kiemelt kép: Dallos István/24 óra