Labdarúgás A megyei első osztály utolsó előtti fordulójában nem fukarkodtak a gólokkal a csapatok, hiszen legalább három mindenhol esett. A felsőházban a forduló rangadóján a Nyergesújfalu nagyon fontos három pontot gyűjtött be a Tata ellen, így az utolsó körre maradt a bronzérem eldöntése. A hazaiak már kettővel is vezettek, de a Tata fordítani tudott, azonban ez sem volt elég, a Nyergesújfalu végül megnyerte a meccset 5-3-ra. A Koppánymonostor a biztos ezüst tudatában fogadta a dobogóra hajtó Sárisápot. A találkozót a vendégek kezdték jobban, előnnyel is mentek a szünetre, ám a találkozó végén fordítani tudott a Koppánymonostor, így győzelemmel búcsúztak a hazai közönségtől, és csapatkapitányuktól. A már bajnok Zsámbék magabiztos győzelmet aratott Kecskéden, a hazaiak továbbra is pont nélkül állnak a rájátszásban, így nem sok esélyük maradt a harmadik hely megszerzésére.

Az alsóházban a legelőkelőbb helyen végző Tát az első félidőben még nem bírt a jól játszó Környével, viszont a szünet után változott a meccs képe, és végül kiütés lett. A Vértesszőlősnek is sikerült győzelemmel búcsúznia a hazai közönségtől, a sereghajtó Nagyigmándot verte az együttes 3-1-re. Az Esztergom ötöt rúgott a Vértessomlónak, így meg is előzte a tabellán, azonban az Esztergomnak ez volt az utolsó idei meccse, így jól sikerült a búcsú. A szabadnapos a Bábolna volt.

Megyei I. osztály, rájátszás, felsőház, 4. forduló
Nyergesújfalu SE-Tatai AC 5-3 (2-1)
Nyergesújfalu, vezette: Linn K. (Kurali Z., Kis G. B.)
Nyergesújfalu: Borsiczki – Kozák, Tóth (Hamza, 90.), Hajnal, Fellegi, Vass, Vida (Antal, 61.), Mann, Balogh (Pálfi, 91.), Máté-Kovács, Molnár A. Vezetőedző: Darabos Gábor.
Tata: Csákány – Szűcs, Felső, Suhai, Tóth, Zuggó, Mészáros (Kisék, 83.), Bogár (Koronczi, 73.), Visnyovszki, Putnoki (Hauzer, 60.), Mészáros (Lázár, 88.). Vezetőedző: Wéber Roland.
Gólszerzők: Vass (30., 39.), Hajnal (66., 76., 80., utóbbi büntetőből), illetve Zuggó (43., büntetőből), Mészáros (50.), (Felső 57.)
Jók: Kozák, Hajnal, Tóth, Balogh, illetve
Darabos Gábor: – A csapatomnak fantasztikus tartása volt a mérkőzésen, és ezzel a mai eredmények ismeretében sikerült saját kezünkbe venni a sorsunkat.
Wéber Roland: – Ez az eredmény ismét nem tükrözi a pályán nyújtott teljesítményünket! Van hova fejlődnünk még. Viszont mutatja a csapat erejét, hogy hátrányból fel tudott állni. A végét még csiszolni kell.

Koppánymonostori SE-Sárisápi BSE 3-2 (0-1)
Koppánymonostor, vezette: Hartdégen Zs. (Frank V. L., Drexler D.)
Koppánymonostor: Vicena – Egyed (Valkó M., 63.), Pekler, Kalla (Hegedüs, 55.), Bilkó, Venczel, Fodor, Csapó, Valkó G. (Dávid, 69.), Dombi (Sallai, 79.), Alasztics (Sinkó, 55.). Vezetőedző: Pintér László.
Sárisáp: Tőzsér – Kopányi, Farkas (Szenes, 41.), Zicsi, Manga, Jurásek J. (Jurásek Zs., 87.), Sándor P., Karcagi, Manger, Szoboszlai (Deres, 67.), Válent. Vezetőedző: Csapó Károly.
Gólszerzők: Fodor (66.), Csapó (78.), Valkó (88.), illetve Manger (22.), Sándor P. (83.)
Jók: mindenki, illetve Farkas, Zicsi, Manger, Manga.
Pintér László: – Pekler Barni a legnagyobb király! Örülök, hogy győzelemmel sikerült búcsúzni csapatkapitányunktól. Megtiszteltetés volt, hogy egykoron a csapattársad, most pedig az edződ lehettem.
Csapó Károly: – Az első félidőben az történt, amit elterveztünk. Zártan védekeztünk, ültek a kontráink, megszereztük a vezetést. Sajnos bele kellett nyúlni a csapatomba, így elveszítettük a stabilitásunkat. Átvette a vezetést az ellenfelünk, de egyenlíteni tudtunk, a végén pedig mindenképpen a győzelemre pályáztunk, így előre cseréltünk. Az ellenfelünk egy pontrúgással eldöntötte a három pont sorsát, de be kell vallani, hogy több helyzetük volt. Gratulálok a Koppánymonostornak az ezüstéremhez.

Wati-Kecskéd KSK-Zsámbéki SK 0-3 (0-1)
Kecskéd, vezette: Büki G. (Hegedüs P., Patócs D.)
Kecskéd: Grósz – Neckernusz, Gyenes, Vadkerti (Veréb, 86.), Szabó, Czékmány, Neukunft, Berki, Tomayer, Raffai, Dikasz (Harsányi, 71.). Vezetőedző: Linczmaier László.
Zsámbék: Tugyi – György, Orosházi, Sugár B. (László, 46.), Áprily, Kósa Szilágyi (Pál, 88.), Terplán, Szlovák (Sugár S., 66.), Homoki (Lőrinczy, 46.), Bedő (Mártonfi, 46.), Marticsek. Vezetőedző: Bodó László.
Gólszerzők: Bedő (41.), Terplán (66., büntetőből), Lőrinczy (90.)
Kiállítva: Gyenes (65., Kecskéd)
Jók: Vadkerti, Berki, Tomayer, illetve Tugyi, Orosházi, Marticsek, Terplán.
Linczmaier László: – Gratulálok a Zsámbéknak és sok sikert kívánok nekik az osztályozóhoz! A mai meccsről annyit, hogy sokáig egál meccs volt, de a kiállítás és az abból kapott 11-es gól eldöntötte a találkozót.
Bodó László: – Az első játékrészben élesebb volt a hazai csapat, de úgy gondolom, hogy a másodikban kezdtünk ébredezni. Jobban játszottunk, és megérdemelten vittük el a pontokat a szimpatikus, végig küzdő hazaiak ellen.

Megyei I. osztály, rájátszás, alsóház, 6. forduló
Környe SE-DG Tát SE 1-6 (0-1)
Környe, vezette: Hegedüs R. (Marosi M., Jámbor B.)
Környe: Ténai – Sztojka Bihari (Babai, 51.), Zelenai, Méhész (Alapi, 68.), Szerencse, Patyi, Szabó, Horváth (Békefi, 57.), Bándi, Kósa, Bihari (Kerék, 65.). Vezetőedző: Gulyás Tamás.
Tát: Iványi – Rábl, Varga, Tirpák (Kovács, 76.), Koller T., Kuzma (Szutor, 60.), Jámbor, Szabó, Zoltai (Budavári, 54.), Páldi (Dékány, 46.), Chrompota. Vezetőedző: Szabó Attila.
Gólszerzők: Békefi (68.), illetve Koller T. (43., 51., 83.), Kozma (54.), Dékány (62., 86.)
Jók: Szabó, Patyi, illetve Koller T., Dékány, Rábl, Varga.
Gulyás Tamás: – Hagyjuk…
Szabó Attila: – Első félidőben ellenfelünknek meddő fölénye volt, labdabirtoklásban fölénk nőttek, viszont a kontráink veszélyesek voltak, és egyik kontránkat végig is tudtuk vinni gólig.  Másodikban félidőben nagyot változott a játék képe, labdát birtokoltunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, és igy teljesen megérdemelten nyertünk ekkora különbséggel is. Gratulálok a csapatomnak, mert a biztos 7.hely megszerzése mellett ugyanolyan fordulattal pörögtek mintha bármi téttel bírt volna ez a mérkőzés.

Vértesszőlősi SE-Nagyigmándi KSK 3-1 (1-0)
Vértesszőlős, vezette: Drabon B. (Mihályi M., Urbanics Á.)
Vértesszőlős: Kovács – Szőke, Bogdár (Juhász, 46.), Németh, Fekete (Ganyi, 81.), Dombai, Jónás, Bencsik, Szalczinger, Kocsis, Polyák. Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Nagyigmánd: Farkas – Nádolszky, Németh, Szalai Á., Torma, Glázer, Fülöp, Kuti Horváth, Járóka, Bercsi (Pálmási, 77.), Boros. Játékos-edző: Járóka Mátyás.
Gólszerzők: Szőke (39., 78.), Fekete (71.), illetve Nádolszky (64.)
Jók: Szőke, illetve mindenki.
Tokaji Zsolt: – Beírták a három pontot, a többi az történelem…
Járóka Mátyás: – Az elmúlt kettő mérkőzésen valami fordult a csapattal, és elkezdtünk futballozgatni! Ma nagyrészt a Szőlős birtokolta a labdát, és addig nem is jutunk előrébb ameddig hétszer állunk szembe a kapussal és ebből egyet lövünk be. Gyalázatos helyzetkihasználás, így nehéz izgalmassá tenni meccseket. Ettől függetlenül gratulálok a csapatomnak, és le a kalappal az akaratért és az alázatért!

FC Esztergom-Vértessomlói KSK 5-2 (2-2)
Esztergom, vezette: Szeibert P. (Jászberényi M., Katona B. M.)
Esztergom: Órai – Haás, Faragó B., Bugjó, Faragó M., Molnár, Bereczki, Pásztor, Heller, Ódor, Klátyik. Vezetőedző: Spóner József.
Vértessomló: Ujszászi – Somodi, Varga, Erdei, Koller, Plotár, Pető, Batin, Kovács K., Földi, Kovács S. Játékos-edző: Kovács Sándor.
Gólszerzők: Ódor (10., 82., 88.), Molnár (17.), Klátyik (56.), illetve Pető (26.), Plotár (41., büntetőből)
Jók: Ódor, Molnár, Bugjó, Haás, illetve mindenki.
Kiállítva: Plotár (62.), Batin (66.) – mindketten Vértessomló.
Spóner József: – Gratulálok a csapatomnak, sikerült győzelemmel lezárnunk ezt a jónak mondható tavaszi szezont.
Kovács Sándor: – Sajnos kicsit tartalékosan jöttünk el, de gratulálok a csapatnak, mert 2-0-ról fel tudtunk állni, majd a kiállítások után 9 emberrel is támadásokat vezettünk. Utolsó meccsre készülünk, utána pedig nyáron lesz időnk átolvasni a szabálykönyvet. Gratulálok az Esztergomnak.