Labdarúgás Több megyei csapatunk számára elkezdődik a tétmeccses időszak, hiszen kezdetét veszi a Megyei Kupa idei kiírása. Az első fordulóban még csak hat mérkőzést játszanak, de több gárda csak a második körben csatlakozik majd be a kiírásba, ahogy a címvédő Tatai AC is teszi majd. A Bakonysárkány számára nem ígérkezik egyszerűen a rajt, hiszen a Koppánymonostor érkezik majd szombaton. A hazaiak ugyan nem lettek bajnokok a harmadosztály déli csoportjában, de a második helyezés is feljutást ért, így a megyei másodosztályban indul idén a gárda. A Koppánymonostort nem nagyon kell bemutatni senkinek, a lila-fehér csapat a megyei első osztály második helyén végzett, így jócskán esélyese a párharcnak. A Környe-Vértesszőlős összecsapás ennél jóval szorosabbnak ígérkezik, hiszen a két klub egy bajnokságban szerepel, és nem is zártak egymástól messze az előző évi tabellán. A két alsóházi gárda keretében voltak változások, a Vértesszőlősnél új vezetőedző is van, így nagy kérdés, hogyan várják a csapatok ezt a párharcot. A két gárda majd az első osztályban is összecsap, így nem biztos, hogy a legerősebb kerettel állnak fel erre az összecsapásra.

A Réde kis kihagyás után újra nevezett a harmadosztályba, és ezzel együtt a Megyei Kupába is. Nagy kérdés, hogy milyen játékerőt képviselnek majd, bár az elmúlt szezonok alapján nem lehetnek túl vérmes álmaik a Réde-szurkolóknak. Az Ács egy osztállyal feljebb szerepel, így már önmagában ennek a ténynek is el kellene döntenie a továbbjutást, de a Kupa mindig hoz meglepetéseket. A Vértestolna is valami hasonlóval számol, hiszen másképp nehezen gyűrnék le a Sárisápot. Az előző szezonban a bronzérmet az utolsó fordulóban „elbukó” Sárisáp két osztállyal szerepel feljebb, mint a Vértestolna, így a vendégek tűnnek esélyesebbnek.

A Lábatlan ugyan a másodosztályban szerepel majd, míg a Vértessomló az elsőben, de korántsem egyértelmű ez a párharc. A hazaiak nagyon beerősítettek erre a szezonra, Karcagi Pál vezetőedző mellett több megyei első osztályból érkező futballista került a keretbe, míg a Vértessomló évek óta az állandóságban hisz, bár az érkező Nagy Géza hívására többen is visszatértek Somlóra. Az biztos, hogy egy remek mérkőzés lesz. Hasonló lehet a helyzet Kisbéren is, ahová a Bábolna utazik. Az egy osztálynyi különbség itt is megvan, ám a Kisbér a jobb megye kettes csapatok közé tartozik, amely bármikor képes a meglepetésre, bár több korábbi alapember is távozott a klubtól.

A második fordulót majd augusztus 17-én, szerdán, 18 órakor rendezik. Akkor a Csolnok a Környe-Vértesszőlős meccs győztesét fogadja, a Kisbér-Bábolna továbbjutója a Tátot látja vendégül, a Császár-Ete csapata a Dunaszentmiklóssal vív, a Réde-Ács párharc győztesének az Esztergom lesz az ellenfele, a Lábatlan-Vértessomló kettősből az egyik az Almásfüzitőt fogadja, és lesz egy Ászár-Kecskéd csata is. A Bakonysárkány-Koppánymonstor győztese a Nyergesújfalu ellen lép pályára otthon, ez lehet a kupaszerda rangadója, míg a Vértestolna-Sárisáp viadalból továbbjutó gárda a címvédő Tatát vendégeli meg.

Megyei Kupa, 1. forduló

Augusztus 7, vasárnap, 18 óra

Bakonysárkányi SE-Koppánymonostori SE, Környe SE-Vértesszőlősi SE, Réde KSE-Ácsi Kinizsi SC, Vértestolnai TE-Sárisápi BSE, Lábatlani ESE-Vértessomlói KSK, Kisbéri SSE-Bábolnai SE.