A megyei harmadosztály mindkét csoportja elkezdi a hétvégén. Délen a Dad az  előző szezont jól kezdő, de aztán visszalépő Oroszlányt fogadja majd a nyitányon, az újrakezdő Réde pedig Szákszenden kapcsolódik vissza a harmadosztály küzdelmeibe. A Bársonyos-Bokod összecsapás tavaly alsóházi derbi volt, a Csém pedig Bakonyszombathelyről viheti el a három pontot a papírforma szerint. Északon a Bajót hosszú idő után újra a harmadosztályban futballozik, első ellenfele a Bajna lesz. A címvédő Tardos a Szomódot fogadja az első körben. A Dunaalmás is jól szerepelt tavaly, az ellenfele pedig az a Tatabányai Vasas lesz, amely jó néhány évet kihagyott. A Pilismarót szereplése nagy kérdés lesz, hiszen az előző szezonban még vezették is a másodosztályú tabellát, most a Vértestolna ellen készülhetnek. A Naszály a TABAK ellen száll harcba.

Eurotrade Solar Megyei III. osztály, Dél, 1. forduló

Augusztus 13, szombat, 18 óra

Császár-Ete II.-Banai KSK.

Augusztus 14, vasárnap, 18 óra

Bakonyszombathely KSE-Csémi SE, Bársonyos SK-Bokod FCE, Dad SE-Oroszlányi SZE, Szákszendi SE-Réde KSE. A Tárkány KSE-Gesztesi SE találkozót november 27-én rendezik.

Eurotrade Solar Megyei III. osztály, Észak, 1. forduló

Bajóti Szikra SE-Bajnai SE, D.M.A.C. Dunaalmás-Tatabányai Vasas, Naszály SE-TABAK, Pilismarót SC-Vértestolnai TE, Tardosi FC-Bar-Nul Szomód SE. A Süttői SC-Szárligeti SE találkozót november 20-án rendezik.