Nem túl hosszú szünet után már augusztus közepén elkezdődik a megyei első osztályú bajnokság. Nem csak a 12 csapat, de az első forduló kezdési időpontja is szokatlan, hiszen az együttesek 15 órától lépnek majd pályára. Az első körben több nagy rangadó is lesz, de a legnagyobb talán a Nyergesújfalu-Koppánymonostor összecsapás lehet. Az előző szezonban utóbbi csapat a második helyen végzett, míg a Nyergesújfalu a harmadik lett, és a nyári átigazolási szezon ismeretében azon lennénk meglepődve, ha ez a két csapat nem végezne dobogós pozícióban – mitöbb, mindketten a bajnoki címért harcolhatnak majd, többedmagukkal egyetemben, hiszen az idei szezonban több alakulat bejelentkezett a bajnoki címért. A Nyergesújfalu 4-5 kezdőjátékost igazolt, a Koppánymonostornak pedig sikerült egyben tartania a keretet, egy-két jó igazolással megspékelve.

1991 – rég volt, e sorok írója például még meg sem született. Ekkor szerepelt utoljára megyei első osztályú mérkőzésen az Almásfüziői SC, vasárnap pedig újra, hiszen két év alatt két osztályt ugrott a gárda, ráadásul bőven nem a bennmaradásért fog küzdeni Berlik Zsolt csapata, sokkal inkább a dobogóért harcolhat a játékoskeret alapján. A Sárisáp kerete jócskán átalakult a nyáron, mentek el jó játékosok Csapó Károly csapatától, de érkeztek is újak – nagy kérdés, mire lehet képes a csapat. A Tát is erősödött a nyári pihenő során, és a Környe is bevethet majd új játékosokat, így kettőjük párharca háromesélyesnek tűnik – bár az előző bajnokságban a Tát jobban szerepelt.

Az előző szezonban furcsa bajnokságot maga mögött tudó Esztergom nem bízta a véletlenre, és egy kezdőcsapatnyi új játékost igazolt a nyáron – ám szinte kivétel nélkül olyanokat, akik már játszottak korábban Esztergomban, így összeszokatlanságról nem beszélhetünk. A Kecskédnél is volt jövés-menés, a legjobb góllövő, Szabó Márk mellett a védelem oszlopa, Berki Gábor sincs már a csapatnál, így a pótlásuk mindenképpen nehéz lesz. Kettőjük párharca háromesélyes, bár az első körben ez minden összecsapásról elmondható. Például a Vértesszőlős-Vértessomlóról is. A két kék-fehér csapat a nyáron edzőt váltott, ráadásul mindkettőhöz ismerős arc érkezett: szőlősre Kiprich József, somlóra Nagy Géza tért vissza. A keretben kisebb-nagyobb változások voltak.

Eurotrade Solar Megyei I. osztály, 1. forduló

Augusztus 14, vasárnap, 15 óra

Bábolnai SE-Tatai AC

Józsa Péter, a Bábolna vezetőedzője: – Próbáljuk a maximumot kihozni ebből a lehetőségből, ami most van. Hazai pályán szerepelünk, a körülmények ismeretében a maximumra törekszünk.

Almásfüzitői SC-Sárisápi BSE

Lencsés Balázs, az Almásfüzitő technikai vezetője: – Harminckét esztendő után kerültünk vissza az első osztályba. Nagy a várakozás a csapat, a szurkolók és az egyesület részéről. Nehéz meccsre számítunk, tudjuk, hogy a Sárisáp egy nagyon stabil első osztályú csapat, de győzelemmel szeretnénk kezdeni.

DG Tát SE-Környe SE

Szabó Attila, a Tát vezetőedzője: – Felkészülési mérkőzésink formáit remélem át tudjuk menteni a bajnoki mérkőzésekre is, és akkor rendben leszünk.  Egy összeszokott masszív, csapat fog hozzánk látogatni, megpróbáljuk a lehető legjobbat kihozni magunkból.

Wati-Kecskéd KSK-FC Esztergom

Linczmaier László, a Kecskéd vezetőedzője: – A keretünk a mezőny legfiatalabbja lesz, tele helyi 

srácokkal. Nagyon tehetségesek, de sajnos nagyon kevés a rutinos játékos a keretben, így 2 célunk lehet. Biztos bentmaradás és az, hogy mi fejlődjünk ebben a bajnokságban a legtöbbet. Augusztusban pedig úgy örülnénk minden pontnak, mint a gazdák az esőnek, hiszen a csapatunknál még tart (sajnos) a nyaralószezon, de azért meg fogjuk nehezíteni a jól erősítő Esztergom dolgát!

Nyergesújfalu SE-Koppánymonostor SE

Darabos Gábor, a Nyergesújfalu vezetőedzője: – Kupasikerünk után most a bajnokság első fordulója következik. Vasárnap ismét nehéz feladat vár ránk, mert hazai pályán kell bizonytanunk egy nagyon erős ellenféllel szemben. Ettől függetlenül bízom a srácokban, csapatunkban, vagyis a sikeres rajtban.

Vértesszőlősi SE-Vértessomlói KSK

Kiprich József, a Vértesszőlős vezetőedzője: – Minden csapatnak fontos a kezdés, főleg ha otthon játszik. Szeretnénk győzelemmel kezdeni a bajnokságot, de nem lesz egyszerű a Somló ellen.