Ezen a hétvégén a megyei első osztályú bajnokságban csak négy mérkőzést fognak játszani, hiszen a Nyergesújfalu és a Tata a MOL Magyar Kupában fog szerepelni, így a Vértesszőlős és a Sárisáp sem lép pályára ezen a hétvégén. Aggodalomra azonban így sem lesz ok, hiszen négy jó párharcnak lehetünk szemtanúi vasárnap 14:30-tól. Bábolnára például a Környe látogat majd. A hazaiak egy irtó nagy vereséggel kezdték a szezont, az előző fordulóban viszont nyerni tudtak. A Környe viszont két vereséggel startolt, így kötelező lenne legalább egy pontot szereznie Gulyás Tamáséknak, mert három vereséggel már most nagy hátrányt szednének össze. Az előző szezonban háromszor is találkoztak a sárgák, kétszer a Bábolna győzött, egyszer pedig döntetlennel ért véget a találkozó. Az újonc Almásfüzitő négy gyűjtött ponttal kezdte a bajnokságot, ami jónak mondható. A rutinos és fiatal játékosok egyvelegére építő Lencse-csapat biztosan nem a kiesés elől fog menekülni, ahogy a nyáron remek futballistákat (vissza)igazoló Esztergom sem. A vendégek egy vereség után egy győzelmet arattak az előző körben. A két piros-fehér csapat értelemszerűen az elmúlt évtizedekben nem találkozott egymással ebben az osztályban.

A Koppánymonostor jelenleg a második helyen áll, és még veretlen. Most hétvégén Tátra utazik a csapat. Szabó Attila csapata eddig három pontot gyűjtött a lehetséges hatból, míg a Monostor négyet, így akár helycsere is lehetne a tabellán, de a papírforma alapján a lila-fehér alakulat esélyesebb. Az előző bajnokságban mindkétszer három gólt lőve a Koppánymonostor győzött. Lesz sváb-rangadó is, már-már szokás szerint. Ezt a baráti kapcsolatban álló Kecskéd és Vértessomló csapatai vívják. Még a bajnokság elején vagyunk, de jelenleg azonos pontszámmal áll a gárda, így tétje is lesz a párharcnak. Az előző bajnokságban egyszer döntetlent, egyszer pedig kecskédi sikert hozott a kettőjük rangadója. Most a nyár utolsó hétvégéjén biztosan sokan kilátogatnak majd a találkozóra, és vélhetően nem is fognak unatkozni. Az előző fordulóban a Kecskéd nyolcat kapott, a Vértessomló pedig hiába állt fel háromgólos hátrányból, mégis vereséget szenvedett, így mindkét gárda csalódottan érkezik majd erre az összecsapásra. A Nyergesújfalu SE-Vértesszőlősi SE találkozót szeptember 7-én, 18 órától pótolják, míg a Tatai AC-Sárisápi BSE mérkőzés pótlása október 22-én lesz esedékes.

Eurotrade Solar Megyei I. osztály, 3. forduló
Augusztus 28, vasárnap, 14:30

Bábolnai SE-Környe SE
Józsa Péter, a Bábolna vezetőedzője: – Nem olyan héten vagyunk túl, mint amilyet szerettem volna. Győzelemre törekszünk a hétvégén hazai pályán.
Almásfüzitői SC-FC Esztergom
Lencse Balázs, az Almásfüzitő technikai vezetője: – Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk. Tudjuk, hogy ellenfelünk a nyáron megerősödött, egy meghatározó megyei csapat. Szeretnénk a három pontot itthon tartani.
DG Tát SE-Koppánymonostor SE
Szabó Attila, a Tát vezetőedzője: – Két csapat más célokkal, más lehetőségekkel,  nem beszélve arról hogy a Monostor a legfőbb bajnokaspiráns, viszont nem fogunk feltartott kézzel kimenni. Egyéni hibákat minimálisra kell  csökkentenünk, és el kell hinnünk, hogy van keresnivalónk, akkor szoros mérkőzést fogunk tudni játszani.
Wati Kecskéd KSK-Vértessomlói KSK
Linczmaier László, a Kecskéd vezetőedzője: – Talán először fordul elő velünk, hogy nem esélyesként várjuk a sváb derbit! Szerintem a múlt heti KO megfogta néhány fiatalunkat, de jó hozzáállással és bátor játékkal képesek lehetünk a pontszerzésre. A somlóiaknál jelenleg jóval több a rutinos játékos, így mi a fiatalos lendületre fogunk építeni.