A megyei első osztály 3. fordulójában csak négy mérkőzést játszottak le a hétvégén, ugyanis a Nyergesújfalu és a Tata a MOL Magyar Kupában volt érdekelt (melyről bővebben a másik oldalunkon olvashatnak), így ellenfeleik sem szerepelhettek. A négy találkozónak így sem volt rossz a gólátlaga, bár erről leginkább az Almásfüzitő és az Esztergom gondoskodott. Mindkét gárda a támadófutballt részesíti előnybe, és ez ezen a találkozón jól látszott. Az újonc hazaiak hamar megszerezték a vezetést, de az Esztergom egyenlíteni tudott. Ezt még kétszer megtette mindkét gárda, azaz a három füzitői gólra három esztergomi találat jutott az első játékrészben, ráadásul a vendégeknél mindhármat a hosszú idő után visszatérő, bajnokin most bemutatkozó Gyebnár Gergely szerezte. A második félidőben már csak egy gól esett, és hiába támadt az Almásfüzitő, végül az Esztergom hazavihette mindhárom pontot, ezzel második győzelmét is megszerezte, és megelőzte az Almásfüzitőt. A Bábolna egy győzelemmel és egy vereséggel várta a még nulla ponttal álló Környét hétvégén. Végül a hazaiak ha nem is jó játékkal, de otthon tudták tartani a három pontot a Környe ellen. Ehhez Soha Máté első félidőben szerzett duplája szükségeltetett. Ezzel a Bábolna hat ponttal áll, ami az első fordulóban elszenvedett 8-0-s vereség után nagy előrelépés.

Sosem szoktak unalmasan telni a sváb-rangadók, és ez most hétvégén sem volt másképp. A Kecskéd és a Vértessomló csapatai régóta baráti viszont ápolnak, azonban ezt arra a kilencven percre elfelejtik a felek. A parázs hangulatú mérkőzés első félideje nem hozott gólt, viszont a szünet után Plotár találata megtörte a csendet. A hazaiak egy büntetőt is kihagytak, viszont a 92. percben a vendégek nem: Koller Máté ekkor mentett pontot a Vértessomlónak, így végül döntetlennel zárult az összecsapás. A forduló rangadója simább lett, mint az előzetesen várni lehetett. A bajnokság egyik legnagyobb esélyeseként kikiáltott Koppánymonostor Tátra utazott. A vendégek nem bízták a véletlenre, már az első félidőben kvázi eldöntötték a találkozót, és a 4-1-es sikernek köszönhetően (és annak, hogy a Tata nem játszott) átvették a vezetést a tabellán. A Nyergesújfalu SE-Vértesszőlősi SE találkozót szeptember 7-én, 18 órától, a Tatai AC-Sárisápi BSE összecsapást pedig október 22-én rendezik.

Eurotrade Solar Megyei I. osztály, 3. forduló

Bábolnai SE-Környe SE 2-0 (2-0)
Bábolna, vezette: Farkas B. (Jászberényi M., Lovas G.)
Bábolna: Szabó B. – Karvaj, Bognár (Varga, 87.), Kiss (Farkas, 80.), Czeglédi (Hajnal K., 64.), Szabó Á., Takács K., Németh, Hajnal P. (Takács B., 72.), Végh, Soha (Nagy, 90.). Vezetőedző: Józsa Péter.
Környe: Bódis – Jónás R. (Szerencse M., 82.), Zelenai (Kántor, 40.), Békefi (Horváth, 54.), Szerencse D., Patyi, Szabó, Kósa, Duka (Kerék, 54.), Jónás J. (Alapi, 90.), Stefán. Vezetőedző: Gulyás Tamás.
Gólszerzők: Soha (24., 42.)
Jók: Szabó Á., Végh, Soha, illetve Szabó, Jónás J., Duka, Patyi.
Józsa Péter: – Nem tudtuk megismételni a múlt heti jó játékunkat. Kissé nyögvenyelősen, de sikerült itthon tartani a három pontot.
Gulyás Tamás: – Olyanok vagyunk, mint a bokszoló, akit már egyszer megütöttek… Ha másodszor megütnek, onnan már nem térünk magunkhoz. Amint gólt kapunk, nekünk ez akkora ütés jelent jelen pillanatban valamiért – aminek még nem tudom az okát –, hogy nem tudunk felállni. Valószínűleg mentálisan van gond. Gratulálok az ellenfélnek, de a játékosaimat sem tudom elmarasztalni. Most ilyenben vagyunk, de megyünk tovább…

Almásfüzitői SC-FC Esztergom 3-4 (3-3)
Almásfüzitő, vezette: Kreitl T. (Hegedüs R., Marosi M.)
Almásfüzitő: Németh T. D. – Matláry, Szalai, Bombicz, Kuzma, Bozori (Nagy, 70.), Soós (Patócs, 77.), Maksimchuk, Torday (Farkas, 46.), Németh, Galambos. Technikai vezető: Lencse Balázs.
Esztergom: Órai – Besey, Várszegi B. (Faragó M., 54.), Várszegi D., Spáth, Gyebnár (Bugjó, 88.), Bereczki (Németh, 82.), Sándor (Bokros, 92.), Ódor (Klátyik, 56.), Tahon, Barlangi. Vezetőedző: Spóner József.
Gólszerzők: Szalai (5.), Bozori (31.), Soós (35.), illetve Gyebnár (21., 33., 43.), Farkas (öngól, 49.)
Jók: Németh T. D., Szalai, illetve Gyebnár, Ódor, Várszegi D.
Lencse Balázs: – Bemutattuk ma, hogy egy csapat hogyan tudja magát tönkreverni. Gratulálunk az Esztergomnak, jó hozzáállással mentek bele a mérkőzésbe.
Spóner József: – Nagyon nehéz idő várt mindkét csapatra. Egy hektikus, fordulatos első félidő után a másodikban sikerült a győztes gólt megszerezni, és hősiesen kivédekezni. Szeretném megjegyezni a játékvezetői hármas ténykedését, nagyon jól fújták a mérkőzést, a játékosoknak csak a játékra kellett koncentrálni. További sok sikert a szimpatikusan futballozó Almásfüzitőnek a bajnokság hátralévő részéhez!

DG Tát SE-Koppánymonostori SE 1-4 (0-2)
Tát, vezette: Szeibert P. (Linn K., Gabala Zs.)
Tát: Koller F. – Sáros (Budavári, 72.), Rábl, Tirpák (Varga, 46.), Dékány, Koller T., Putnoki (Farkas, 67.), Jámbor, Szabó, Tillman, Chrompota. Vezetőedző: Szabó Attila.
Koppánymonostor: Boros (Ujszászi, 87.) – Hegedüs, Bilkó (Valkó M., 63.), Venczel, Rába (Alasztics, 67.), Csapó, Sallai, Valkó G. (Sinkó, 50.), Dombi, Dávid, Korcsok (Fodor, 57.). Vezetőedző: Vigh László.
Gólszerzők: Koller T. (58.), illetve Korcsok (12.), Rába (23., 46.), Fodor (58.)
Jók: Sáros, illetve mindenki.
Szabó Attila: – Teljesen megérdemelt a Monostor győzelme. Volt egy nagyon rossz első, és egy jó második félidőnk.
Vigh László: – Végig kontroll alatt tartottuk a mérkőzést. Kevés területet engedtünk az ellenfélnek, sok helyzetet alakítottunk ki. A nagy meleg látszódott a színvonalon, de összességében egy rossz szavam sem lehet a játékosaimra.

Wati Kecskéd KSK-Vértessomlói KSK 1-1 (0-0)
Kecskéd, vezette: Drabon B. (Hegedüs P., Faragó Gy.)
Kecskéd: Grósz – Neckernusz, Vadkerti, Schmidt L., Greskó (Gyenes, 86.), Plotár (Kalóczkai, 90.), Czékmány (Simon, 89.), Kovács, Schmidt G., Dikasz, Harsányi. Vezetőedző: Linczmaier László.
Vértessomló: Kalmár – Tóth, Éliás, Erdei, Koller, Pető, Batin, Kovács K., Kovács S., Balogh, Petőcz (Csernák, 46.). Vezetőedző: Nagy Géza.
Gólszerzők: Plotár (74.), illetve Koller (92., büntetőből)
Jók: mindenki, illetve Kalmár.
Linczmaier László: – Gratulálok mindkét csapatnak, parázs kis meccs volt. A mi kispadunkról úgy tűnt, hogy annak ellenére bezsebeljük a három pontot, hogy kihagytunk egy büntetőt. De a hosszabbításban Batin jól esett, a játékvezetőnek tetszett, ez viszont nekünk nem esett jól.
Nagy Géza: – Egy parázs meccsen rászolgáltunk az egy pontra, igazságos döntetlen születet. További sok sikert kívánok a Kecskédnek.