A hatodik fordulóban nem fukarkodtak a gólokkal a csapatok. A legkevesebb, szám szerint egy gólt hozó összecsapás épp a forduló rangadója volt, ahol a forduló előtt harmadik helyen álló Vértessomló fogadta a negyedik Bábolnát. Az összecsapáson a hazaiak voltak aktívabban, végig uralták az összecsapást, de a gólra a 71. minutumig kellett várni. Koller találata után a Bábolna mindent egy lapra tett fel, volt is pár veszélyes lehetősége, de Kalmár-kapus mindig a helyén volt, így a forduló rangadóját a Vértessomló nyerte, és megerősítette a helyét a dobogón, ráadásul negyedik olyan mérkőzését hozta le, amelyen nem kapott gólt. Összehasonlításképp: a Somló tavaly a 10. forduló után állt 13 megszerzett ponttal, most elég volt nekik 6. A Tata és a Kecskéd az előző szezonban kéz a kézben haladtak a bajnokságban, nagyon hasonló teljesítménnyel rukkoltak elő, végül konkrétan ugyanannyi ponttal zárták a szezont. Az idei bajnokság egyelőre más, a Tata hibátlanul várta a fordulót. Az első félidőben kicsit döcögős volt a tatai gépezet, de a vezetést megszerezték, ám a második játékrészben már nem volt kérdés a három pont sorsa. A szünet után negyed óra kellett, hogy három gólt szerezzen a tatai alakulat, a Kecskéd csak szépíteni tudott, ezzel pedig ötből öt Wéber Roland csapatának a mérlege.

A listavezető (a Tatánál egy meccsel többet játszó) Koppánymonostor sem hibázott, pedig nem tűnt egyszerűnek a Sárisáp elleni derbi. Az első játékrész kiegyenlített volt, nem véletlenül vonultak a csapatok egállal a szünetre, de a második félidőben kijött a két csapat közti mélységbeli különbség. A Monostor végül ötig meg sem állt, Fodor és Rába is duplázott, ezzel pedig maradt a listavezető pozícióban, míg Csapó Károly együttese veretlenül a sereghajtó. Köszönhető ez a forduló legnagyobb meglepetésének is, hiszen az eddig egy pontot szerző Vértesszőlős váratlanul megtáltosodott, és 5-0-ra ütötte ki az újonc Almásfüzitőt. A találkozón nem nagyon volt kérdés, hogy melyik csapaté lesz a három pont, Kiprich József együttese nem tűrt ellentmondást, ezzel pedig megszerezte első idei győzelmét. A Környe három cserejátékost is nevezni tudott az Esztergom elleni mérkőzésre, ami előrelépés a múltheti után, de ez pontot még mindig nem ért. Az Esztergom jó játékkal, lendületesen nyert 4-0-ra. A Nyergesújfalu-Tát összecsapást október 22-én rendezik, mivel a Nyergesújfalu a MOL Magyar Kupában szerepelt a Szolnok ellen, és tovább is jutott, erről a másik oldalunkon olvashatnak bővebben.

Eurotrade Solar Megyei I. osztály, 6. forduló
Wati-Kecskéd KSK-Tatai AC 1-4 (0-1)
Kecskéd, vezette: Drabon B. (Frank V. L., Faragó Gy.)
Kecskéd: Grósz – Neckernusz, Gyenes (Vadkerti, 61.), Schmidt L. (Véber, 83.), Greskó, Plotár (Kozma, 72.), Kovács (Kalóczkai, 72.), Neukunft, Tomayer, Schmidt G., Harsányi (Polovicz, 46.). Vezetőedző: Linczmaier László.
Tata: Szabó T. – Felső, Méhész (Dragonya, 38.), Zuggó, Mészáros (Putnoki, 66.), Bogár (Koronczi, 66.), Kiprich (Kisék, 66.), Visnyovszki, Martonfi, Máté-Kovács, Hauzer (Lázár, 66.). Vezetőedző: Wéber Roland.
Gólszerzők: Neckernusz (73.), illetve Mészáros (22., 62.), Hauzer (49.), Kiprich (53.)
Kiállítva: Neukunft (90., Kecskéd)
Jók: Schmidt G., Neckernusz, illetve mindenki.
Linczmaier László: – Gratulálok a Tatának, jobbak voltak! Azért szeretném jelezni Fortunának, hogy ránk kacsinthatna már, dolgozunk érte eleget! Ma is rúgtunk 3 kapufát és nem adták meg 2 gólunkat. Így azért nehéz!
Wéber Roland: – Egy szenvedős első félidő után kijöttünk a második játékrészre, és eldöntöttük a mérkőzést! A győzelmünk megkérdőjelezhetetlen! Sok melót kell még beleraknunk!

Vértesszőlősi SE-Almásfüzitői SC 5-0 (3-0)
Vértesszőlős, vezette: Szeibert P. (Linn K., Jászberényi M.)
Vértesszőlős: Kovács – Hideg R., Polyák, Szőke, Dombai, Kocsis, Vaczula (Horváth, 70.), Nagy (Keleti, 78.), Bencsik, Dr. Veréb, Fekete. Vezetőedző: Kipirch József.
Almásfüzitő: Tóth M. – Matláry (Berlik, 67.), Szalai, Torday, Bombicz, Bozori (Hajnal, 55.), Kottra, Maksimchuk, Farkas (Minárcsik, 55.), Németh (Nagy, 55.), Bihari. Technikai vezető: Lencse Balázs.
Gólszerzők: Polyák (30., 58.), Fekete (43.), Nagy (45.), Keleti (88.)
Jók: mindenki, illetve senki.
Kiprich József: – Az első félidőben nagyszerűen játszottunk, végig uraltuk. Ha minden meccsre így fogunk kimenni, akkor még sok szép siker várhat ránk.
Lencse Balázs: – Egy héttel ezelőtt azt gondoltam, hogy nincsen lejjebb. Tévedtem. Szeretnék a szurkolóinktól elnézést kérni az elmúlt hetek produkciói miatt. Ők felnőttek a megyei első osztályhoz, mi még nem. Gratulálok a Vértesszőlősnek!

Vértessomlói KSK-Bábolnai SE 1-0 (0-0)
Vértessomló, vezette: Katona B. M. (Farkas B., Gabala Zs.)
Vértessomló: Kalmár – Tóth, Éliás, Erdei, Koller, Pető, Batin, Kovács K. (Dobbelaere, 85.), Földi (Murányi, 86.), Kovács S., Balogh. Vezetőedző: Nagy Géza.
Bábolna: Szabó B. – Szabó Á., Karvaj, Soha, Takács K., Németh, Hajnal P. (Varga, 72.), Kiss, Hajnal K. (Nagy, 78.), Bognár, Végh. Vezetőedző: Józsa Péter.
Gólszerző: Koller (71.)
Jók: mindenki, illetve Szabó Á., Bognár.
Nagy Géza: – Az időjárási viszonyokhoz képest színvonalas meccsen megérdemelten tartottuk itthon a három pontot.
Józsa Péter: – A hazai csapat sajnos pont ennyivel többet tett a győzelemért.

Koppánymonostori SE-Sárisápi BSE 5-2 (1-1)
Koppánymonostor, vezette: Kreitl T. (Jámbor B., Hegedüs P.)
Koppánymonostor: Boros – Korcsok, Kalla (Valkó G., 73.), Bilkó (Hegedüs, 62.), Fodor (Tímár, 78.), Rába (Venczel, 86.), Csapó, Simonka, Valkó M., Dávid, Dombi (Sinkó, 67.). Vezetőedző: Vigh László.
Sárisáp: Sándor – Cserven, Papp (Cauxeiro, 70.), Marczinkó, Manger (Berkeszi, 86.), Válent, Hamza (Sárközi, 61.), Jurásek J., Bojtor, Karcagi (Nagy, 86.), Yousif. Vezetőedző: Csapó Károly.
Gólszerzők: Fodor (8., 75.), Rába (52., 79.), Bilkó (55., büntetőből), illetve Marczinkó (44.), Yousif (68.)
Jók: mindenki, illetve Yousif, Marczinkó.
Vigh László: – Nagyon jól, motiváltan kezdtük az első félidőt. Később kicsit belassult a játékunk. A szünet után úgy alakultak a dolgaink, ahogy szerettük volna, volt dinamikája, sebessége a játékunknak. Úgy gondolom, hogy domináltuk az összecsapást, és megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Az Berecz Dezsőnek, a klub elnökének tegnap volt az 50. születésnapja, ezzel a győzelemmel szeretnénk boldog születésnapot kívánni.
Csapó Károly: – Egy jó első félidőt produkáltunk a megye legjobb csapata ellen, voltak lehetőségeink. A szünet után könyörtelenül kihasználták az egyéni hibáinkat. Van hová fejlődnünk, de hála Istennek sok meccs van még hátra. Gratulálok a Monostornak, megérdemelten nyertek.

FC Esztergom-Környe SE 4-0
Esztergom, vezette: Hegedüs R. (Kurali Z., Sándor T.)
Esztergom: Órai – Várszegi B., Várszegi D., Faragó M., Spáth (Bugjó, 73.), Molnár (Bokros, 66.), Gyebnár (Varga, 85.), Bereczki (Németh, 81.), Sándor, Tahon (Ribár, 57.), Barlangi. Vezetőedző: Spóner József.
Környe: Bódis – Kerék, Jónás R., Zelenai, Békefi (Horváth, 59.), Szerencse D., Kántor (Alapi, 75.), Patyi, Babai (Szerencse M., 65.), Lencse, Nádudvari. Játékos-edző: Zelenai Erik.
Gólszerzők: Várszegi D. (4., 91.), Gyebnár (60., 64.)
Jók: Várszegi D., Várszegi B., Barlangi, Bereczki, illetve mindenki.
Spóner József: – Gratulálok a csapatomnak, végig jól kontrollálta a mérkőzést. Szép támadásokból szereztük a gólokat. Kitartást és sok erőt kívánunk a környei csapatnak.
Zelenai Erik: – Nem vagyunk könnyű helyzetben, több játékosunk is sérülés és betegség miatt volt kénytelen kihagyni a mérkőzést. Sajnos a játékvezetéssel is vannak problémák, de ezzel már nem szeretnénk foglalkozni. Mindentől függetlenül megyünk tovább! Gratulálunk az Esztergomnak.