Október első hétvégéjén rendezik a nyolcadik fordulót a megyei első osztályban. Már csak egy csapat veretlen ebben a bajnokságban, méghozzá a Koppánymonostor, aki ennek megfelelően vezeti a bajnokságot. A hétvégén a lila-fehérek vívják a forduló rangadóját az Esztergom ellen. Spóner József csapata az előző fordulóban az addig veretlen Tatát verte el, így Vigh Lászlóékra is veszélyesek lehetnek. Ráadásul az Esztergom már a negyedik helyen áll, bár így is hat pont a különbség a két alakulat között. A múlt héten az első vereségét elszenvedő Tata Tátra látogat vasárnap. Wéber Rolandék mindenképpen javítani szeretnének, hiszen nem akarnak lemaradni a Koppánymonostor mögött. Ez nem lesz egyszerű, bár a Tát nem kezdte túl jól a szezont, jelenleg a nyolcadik helyen áll a csapat, mindössze két győzelemmel. A Kecskéd az előző körben épp Táton tudott diadalmaskodni, most pedig hazai közönség előtt fogadja a Linczmaier-legénység az újonc Almásfüzitőt. A piros-fehérek számára nem úgy indult újoncként a bajnokság, ahogy azt elképzelték, hiszen mindössze egy alkalommal sikerült nyerni. A pontkülönbség jelenleg hatra rúg a két klub között, így hazai pályán a Kecskéd esélyesebbnek tűnik.

A Nyergesújfalu jelenleg hatodik, míg a Bábolna az ötödik, de előbbi gárda egyel kevesebbet játszott, így most egy hatpontos derbit vívnak egymással. Mindkét gárda kissé kétarcú, tud nagyon eredményesen, de rosszul is játszani. A kettőjük párharcán sok fog múlni azon, hogy ki hogyan ébredt vasárnap reggel. Amennyiben Darabos Gáborék győzni tudnak otthon, a két klub mindenképpen helyet cserél a tabellán. Ugyanez a lehetősége megvan a Vértesszőlősnek is a Sárisáp ellen hazai pályán, hiszen a hazaiak négy, a vendégek öt pontot gyűjtöttek, így mindkettőjükről elmondható, hogy elég rosszul sikerült a start. Az előző fordulóban már a Sárisáp is megszerezte az első győzelmét, ez egy kis lökést adhat Csapó Károlyéknak, de a Vértesszőlős is a győzelemre tör. A Vértessomló remek sorozata ugyan véget ért a múlt héten, de a hazai pályán így is a győzelem a cél a Környe ellen. A környeiek jelenleg sereghajtók, mindössze három pont áll a nevük mellett, míg a somlóiak már tizenhármat gyűjtöttek. Ez alapján a hazai gárda esélyesebbnek mutatkozik, de a Környe bármikor képes meglepetést okozni.

Eurotrade Solar Megyei I. osztály, 8. forduló
Október 2, vasárnap, 15 óra
DG Tát SE-Tatai AC
Szabó Attila, a Tát vezetőedzője: – Előző héten háromgólos hátrányból fel tudtunk állni, a csapatom megmutatta, hogy van tartása, és ebből kell erőt merítenünk.  Tisztában vagyunk ellenfelünk erősségeivel, de elsősorban magunkkal kell most foglalkoznunk. Szeretnénk végre egy korrekt, jó mérkőzést játszani, bárhogy is alakul az eredmény.
Wati-Kecskéd KSK-Almásfüzitői SC
Linczmaier László, a Kecskéd vezetőedzője: – A legfontosabb, hogy: Süss fel nap! Különben tönketesszük a pályánkat! Ha lesz meccs, akkor érdekes lesz az újonc és mégis rutinos vendégek ellen megnézni, hogy mire képes az ennek ellentettjét képviselő csapatunk.
Nyergesújfalu SE-Bábolnai SE
Darabos Gábor, a Nyergesújfalu vezetőedzője: – Ellenfelünk nem tudom, hogy vasárnap melyik arcát fogja mutatni, de mindenképp szeretnénk folytatni a győzelmi sorozatunkat.
Vértesszőlősi SE-Sárisápi BSE
Kiprich József, a Vértesszőlős vezetőedzője: – Most már lassan nyernünk kéne… Létfontosságú lenne a három pont megszerzése. Remélem, hogy mindenki egészséges lesz, és teljes csapattal tudunk kiállni.
Vértessomlói KSK-Környe SE
Nagy Géza, a Vértessomló vezetőedzője: – Múltheti vereségünk után még fontosabb számunkra, hogy itthon tartsuk a három pontot. Bízom benne, hogy egy jó meccsen ki tudjuk szolgálni a közönségünket.
Koppánymonostori SE-FC Esztergom
Vigh László, a Koppánymonostor vezetőedzője: – Látjuk, hogy az Esztergomnak szépek az eredményei a bajnokságban, a múlt héten is figyelemreméltó eredményt értek el a Tata ellen. Sok gondunk van, több játékosom kevesebbet tudott csak edzeni, de azért van ekkora keretünk, hogy ezt is meg tudjuk oldani.