A megyei első osztály 9. fordulója egyáltalán nem volt unalmas, ráadásul a gólokból sem volt hiány. A kör rangadóját Tatán rendezték, ahová a listavezető Koppánymonostor utazott. A találkozónak inkább a küzdelmes jellege dominált, rengeteg sárga és három piros lap is felvillant. A korai vendéggól miatt a Koppánymonostor ment előnnyel a szünetre, de Zuggó büntetőjére Rábának még volt válasza, így a lila-fehérek veretlenek maradtak. A második helyen viszont stabilizálta a helyét a Vértessomló, miután 4-3-ra tudott győzni Esztergomban. A vendégek már korán kétgólos előnybe kerültek, ekkor nem úgy nézett ki, mint ha szoros lenne a meccs, de az lett. A kapuscserét követően az Esztergom 3-3-as állással ment bele a hosszabbításba, de a sérülten futballozó Pető a 93. percben óriási gólt vert szabadrúgásból, ami számára a harmadik, a csapata negyedik találatát jelentette.

Sárisápon is rangadó volt, és ez a párharc is a meccs végén dőlt el. Az első félidő nem hozott gólt, a másodikban viszont alig 40 másodpercet kellett várni a találatra. A sárisápi középkezdésből a Nyergesújfalu szerzett gólt. Ezt követően Csapó Károly csapata magára talált, és egyenlített is, ám végül a Nyergesújfalu örülhetett a három pontnak. Hatpontos derbi volt Bábolnán is, és itt is lehetett izgulni. Már a meccs elején megszerezte a vezetést a hazai csapat, ám a Kecskéd meg tudta fordítani. Ekkor azonban újabb erőket tudott mozgósítani Józsa Péter csapata, és Czeglédi Ádám vezérletével fordítani, így nyerni tudott a Bábolna, ezzel stabilizálta a helyét a tabellán.

A Környe pár forduló óta nem tudott pontot szerezni, most a Vértesszőlős ellen próbálták meg. A vezetést sikerült is megszerezni, ám Kiprich József csapata még az első félidőben megfordította a találkozót. A szünet után már csak egy gól esett, ezt a Környe szerezte, így végül egy-egy ponttal gazdagodtak a felek. Az Almásfüzitő kezdőcsapata messze volt az ideálistól, de mindig az a legjobb csapat, amelyik a pályán van. Ezt a közhelyet megerősítette az újonc, hiszen jó játékkal, meglepően simán, 3-0-ra nyert a Tát ellen.

Eurotrade Solar Megyei I. osztály, 9. forduló
Tatai AC-Koppánymonostori SE 1-2 (0-1)
Tata, vezette: Kreitl T. (Marosi M., Derecskei B.)
Tata: Szabó – Felső, Zuggó, Terplán (Méhész, 23.), Mészáros, Martonfi (Dragonya, 39.), Bogár, Máté-Kovács, Györgykovács, Visnyovszki (Kisék, 69.), Hauzer. Vezetőedző: Wéber Roland.
Koppánymonostor: Boros – Hegedüs, Bilkó (Sallai, 84.), Csapó, Dávid, Dombi (Sinkó, 78.), Simonka (Venczel, 26.), Valkó G., Fodor (Kalla, 70.), Korcsok, Tímár (Rába, 56.). Vezetőedző: Vigh László.
Gólszerzők: Zuggó (74., büntetőből), illetve Dombi (14.), Rába (82.)
Kiállítva: Felső (78.), Dragonya (94.), illetve Korcsok (73.)
Jók: mindenki, illetve mindenki.
Wéber Roland: – Nem érdemeltünk vereséget. Az első félidő kiegyenlített, míg a második a miénk volt! Jó felfogásban és jó ritmusban játszottunk. Remélem, hogy a sérültjeink hamar felépülnek. Felháborító, hogy egy ilyen mérkőzésen ennyi lapot osszon ki a játékvezető! Gratulálok a Monostornak!
Vigh László: – Nem ez volt a legjobb meccsünk a bajnokságban, ami a játékot illeti. Így is volt több helyzetünk, amivel lezárhattuk volna a mérkőzést. Vannak olyan találkozók, ahol küzdeni kell egymásért. Most a csapatom ezt az oldalát is megmutatta. A csapategység szempontjából nagyon fontos találkozó volt, ezekből is lehet tanulni. A későbbiekben természetesen igyekszünk úgy játszani, ahogy az elmúlt hetekben tettük.

Bábolnai SE-Wati-Kecskéd KSK 3-2 (1-1)
Bábolna, vezette: Linn K. (Jászberényi M., Lovas G.)
Bábolna: Szabó B. – Nagy, Czeglédi (Szendi, 90.), Kiss, Szabó Á., Takács K., Németh, Hajnal P. (Takács B., 90.), Hajnal K. (Varga, 87.), Végh, Soha. Vezetőedző: Józsa Péter.
Kecskéd: Grósz (Véber, 85.) – Neckernusz, Vadkerti, Schmidt L. (Kozma, 52.), Greskó, Plotár, Kovács (Czékmány, 59.), Neukunft, Schmidt G., Dikasz, Harsányi (Kalóczkai, 85.). Vezetőedző: Linczmaier László.
Gólszerzők: Czeglédi (2., 60.), Soha (79.), illetve Neckernusz (39.), Kovács (50.)
Jók: Németh, Szabó Á., Czeglédi, illetve senki.
Józsa Péter: – A forgatókönyv nem ez volt, nem így terveztük, viszont a csapat erejét mutatjuk, hogy vesztett állásból is győzni tudtunk.
Linczmaier László: – Nagyon csalódott vagyok. Jó volt az idő, a pálya, a játékvezetés, csak mi nem. Gratulálok a hazaiaknak, ma ők voltak a szerencsésebbek.

Almásfüzitői SC-DG Tát SE 3-0 (1-0)
Almásfüzitő, vezette: Derecskei B. (Jámbor B., Kun P. A.)
Almásfüzitő: Németh T. – Bombicz, Szűcs (Szegedi, 80.), Bozori (Patócs, 59.), Soós, Farkas (Bihari, 73.), Maksimchuk, Torday, Hajnal, Nagy (Schönenfeld, 80.), Németh M. Technikai vezető: Lencse Balázs.
Tát: Iványi – Sáros (Varga, 63.), Farkas, Tirpák (Szabó, 68.), Dékány, Koller T., Putnoki, Jámbor, Tillman, Páldi (Budavári, 63.), Chrompota (Szalai, 77.). Vezetőedző: Szabó Attila.
Gólszerzők: Németh (18.), Nagy (50., 66.)
Jók: Bombicz, Nagy, Hajnal, illetve senki.
Lencse Balázs: – Tudtuk, hogy nem fogunk jól játszani, minőségi játékot nem lehetett elvárni a csapattól. A legfontosabb célkitűzést – hogy megnyerjük a mérkőzést -, sikerült megvalósítani.
Szabó Attila: – Sajnos ezen a napon semmi nem jött össze. A kapott gólokat lehetne elemezgetni, hogy a három gólból kettő is bepattanó szerencsés volt, de ameddig gólt nem lövünk, nincs miről beszélni. A Füzitőnek gratulálok!

FC Esztergom-Vértessomlói KSK 3-4 (2-3)
Esztergom, vezette: Katona B. M. (Gabala Zs., Faragó Gy.)
Esztergom: Órai (Monori, 46.) – Besey, Ribár, Faragó B., Ódor (Bokros, 85.), Spáth (Bugjó, 69.), Gyebnár, Bereczki, Sándor, Heller (Szlovák, 76.), Barlangi. Vezetőedző: Spóner József.
Vértessomló: Kalmár – Tóth, Éliás, Erdei, Koller (Petőcz, 92.), Pető, Batin, Kovács K., Földi (Dobbelaere, 64.), Kovács S., Balogh. Vezetőedző: Nagy Géza.
Gólszerzők: Sándor (22.), Ódor (45., 67.), illetve Pető (9., 16., 92.), Kovács K. (35.)
Jók: Bereczki, Monori, Ódor, illetve mindenki.
Spóner József: – Gratulálunk a Vértessomló csapatának, kihasználták a dekoncentrált játékunkat. Ma fásultak voltunk ahhoz, hogy győzni tudjunk.
Nagy Géza: – Szerencsés körülmények között rászolgáltunk a három pontra.

Környe SE-Vértesszőlősi SE 2-2 (1-2)
Környe, vezette: Hegedüs R. (Sirokmán A., Drexler D.)
Környe: Alapi – Kerék (Szerencse M., 78.), Jónás R., Mig (Jónás J., 78.), Békefi (Zelenai, 65.), Szerencse D., Kántor, Patyi, Szabó K., Igaz (Babai, 46.), Stefán. Játékos-edző: Zelenai Erik.
Vértesszőlős: Kovács – Dr. Veréb, Bognár, Tóth (Müller, 78.), Szőke, Dombai, Jónás, Wágner, Bencsik, Polyák, Fekete (Nagy, 69.). Vezetőedző: Kiprich József.
Gólszerzők: Igaz (14.), Jónás J. (81.), illetve Tóth (33.), Dombai (44.)
Jók: Jónás R., Kerék, Szerencse D., illetve senki.
Zelenai Erik: – Ezt a hozzáállást kell továbbvinnünk, és biztosan lesznek még sikereink. Csapatunk nevében szeretném kifejezni őszinte részvétünket a Szakály családnak.
Kiprich József: – Környén hagytunk két pontot… Vezettünk, de kihagytuk a lehetőségeket, így a Környe büntetett.

Sárisápi BSE-Nyergesújfalu SE 1-2 (0-0)
Sárisáp, vezette: Szeibert P. (Farkas B., Mihályi M.)
Sárisáp: Sándor – Cserven, Papp, Berkeszi (Hamza, 71.), Manger (Cauxeiro, 75.), Jurásek J., Karcagi, Yousif, Marczinkó (Janetka, 82.), Válent, Bojtor. Vezetőedző: Csapó Károly.
Nyergesújfalu: Borisczki – Kozák (Molnár Á., 89.), Cseh, Tóth (Fellegi, 94.), Vass, Farkas, Mann, Balogh (Vida, 75.), Szoboszlai (Antal, 87.), Molnár A., Manga. Vezetőedző: Darabos Gábor.
Gólszerzők: Berkeszi (60.), illetve Tóth (46.), Szoboszlai (85.)
Jók: Cserven, Berkeszi, Karcagi, illetve Szoboszlai, Farkas, Molnár A.
Csapó Károly: – Egy kiegyenlített első félidő után érthetetlen gólt kaptunk negyven másodperccel a középkezdés után. Ezt követően még tudtunk egyenlíteni, voltak helyzetek mindkét oldalon, de végül a Nyergesújfalunak jött ki a lépés.
Darabos Gábor: – Egy nagyon szervezett ellenféllel szemben sikerült ismét egygólos mérkőzésen győzelmet aratnunk.

Borítókép: Zahovay Gábor