Labdarúgás, NB II., 14. forduló

Szombathelyi Haladás–Dorogi FC

Szombathely, vasárnap, 15 óra.

A Dorog az előző fordulóban – bár a játék képe alapján legalább egy pontra rászolgált volna – 1-0-ra kikapott hazai pályán a Győrtől, így az addigi sereghajtó Békéscsaba Nyíregyháza elleni 4-3-as győzelme után visszacsúszott az utolsó helyre. A holnapi ellenfél legutóbb 2-0-ra kikapott Szentlőrincen és 18 ponttal jelenleg a kilencedik helyen áll, 11 helyezéssel és 8 ponttal a Dorog előtt. A szombathelyieknél több korábbi dorogi labdarúgó is játszik jelenleg, így Csató Martin, Nyíri Vince, illetve a kapus Mursits Roland. A Dorognak jelenleg egy sérült játékosa van Berkó Ádám személyében. Marián Sluka csapatának minden bizonnyal nem lesz könnyű dolga Szombathelyen, de minden pontra nagy szüksége van a kiesés ellen vívott harcban.

NB III., Nyugati-csoport, 15. forduló
Október 30, vasárnap, 11 óra
Puskás Akadémia FC II.-Tatabányai SC
Október 30, vasárnap, 13 óra
Zsámbéki SK II.-MOL Fehérvár II.
Komárom VSE-Kelen SC

A harmadosztály 15. fordulójában a Tatabánya idegenben, a másik két csapatunk hazai közönség előtt szerepel. A Tatabányai SC hatalmas rangadót vív a hétvégén, hiszen az előző forduló előtt még listavezető, most harmadik helyen álló Puskás Akadémia II. ellenfele lesz idegenben. A két klub között két pont a különbség, így egy hazai sikerrel akár a Felcsút vissza is előzhet, de ehhez Gyürki Gergelyéknek is lesz egy-két szava. Ami a formát illeti, a Tatabánya tizenkét meccse veretlen, legutóbb a III. Kerületet sikerült elverni fölényesen. A Puskás Akadémia az előző körben a Komárommal játszott döntetlent. A találkozó 11 órakor kezdődik.

13 órakor a Komárom fontos mérkőzést vív a Kelen ellen. A fővárosi alakulat tizenkilenc, a KVSE tizenhét pontot gyűjtött eddig a bajnokságban, így egy hazai győzelemmel helyet tudna cserélni a tabellán a két gárda. A zöld-fehérek az utóbbi két mérkőzésüket egyaránt elveszítették, a Komárom pedig négy mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatot szeretne megszakítani. A sereghajtó Zsámbék a Komáromhoz hasonlóan szintén 13 órakor lép pályára hazai környezetben, az ellenfél a MOL Fehérvár második csapata lesz, vélhetően Budu Zivzivadzéval a kezdőcsapatban, akit a klub a második csapatba száműzött bizonytalan ideig. A fehérváriak a tabella nyolcadik helyén állnak, eddig huszonegy pontot gyűjtöttek, az előző öt meccsből háromszor is nyerni tudtak. Ezzel szemben a Zsámbék öt ponttal szerénykedik a tabella utolsó pozíciójában, legutóbb a Bicske ellen szenvedett a csapat 2-1-es vereséget.

Borítókép: Hagymási Bence/24 óra