A megyei első osztályban a 11. fordulót rendezték, azaz az első harmadán túl vagyunk a bajnokságnak, és már minden csapat találkozott mindenkivel, így a következő héten már belevágunk a visszavágók korszakába. A forduló legnagyobb rangadója egyértelműen Tatán volt, ahol szombaton, villanyfényes meccsen vívtak a hazaiak a Vértessomlóval. A fordulót megelőzően csak egy pont volt a két csapat között a különbség, és jelen állás szerint bőven kijelenthető, hogy ez a két csapat jó eséllyel pályázik a dobogóra. A találkozó elég feszült volt, hiszen előbb Martonfi kapott piros lapot a játékvezetőtől, majd még az első félidőben Wéber Roland vezetőedzőt is elküldték a tatai kispadtól. Az első félidő nem hozott gólt, viszont a szünet után Batin Ábel megszerezte a vezetést az emberelőnyben játszó vendégeknek. Pár perccel később Zuggó büntetőből egyenlített, de csak négy percig volt egál az állás, hiszen Pető Dániel is betalált. Ez is tiszavirágéletűnek bizonyult, egy újabb büntetőből a Tata másodszor is kiegyenlített. Az utolsó tíz percben aztán jött Koller Máté, és eldöntötte a három pont sorsát, így a Vértessomló megelőzte a Tatát a tabellán, és már a harmadik. A találkozó végén egyébként a kispadon ülő Szeles is a kiállítás sorsára jutott, így a Tata elég foghíjas lesz a következő fordulóban. Vasárnap délelőtt 11 órakor a listavezető Koppánymonostor fogadta a Vértesszőlőst. Bő 25 percig nem esett gól, azonban Feketét kiállította a játékvezető, ezt következően pedig egy új meccs bontakozott ki. A listavezető lila-fehér csapat azt csinált, amit akart, végül 10-1-re sikerült nyerni, Rába és Korcsok is mesterhármast ért el az összecsapáson.

A Bábolna vereség után fogadta az Almásfüzitőt, így mindenképpen javítani akart a gyengén rajtoló újonc ellen. Egy szögletet követően a vendégek szerezték meg a vezetést, és bár a Bábolna sorra dolgozta ki a helyzeteket, az utolsó passzokba mindig hiba csúszott. A hazai csapat azonban nem adta fel, és végül a 92. percben jött az áttörés, és megtörtént az egalizálás. A döntetlen egyik félnek sem túl jó, a Bábolnának idén ez volt az első döntetlenje. Szorosabb párharcnak tűnt az Esztergom-Nyergesújfalu mérkőzés, de a remek formában lévő Darabos-csapat nem nagyon hagyott kérdőjeleket, miután 5-0-ra győzött Esztergomba. A vendégek pedig mindkét Mangát hiányolták, de a góllövéssel így sem volt gond, Tóth Dániel mesterhármast szerzett.

A Sárisáp és a Tát sem úgy szerepel eddig, ahogy tavaly, így mindkét oldalon fontos lett volna a három pont megszerzése, de a futball alaptörvényei alapján ez csak egyiknek sikerülhetett. A hazaiak mestere, Csapó Károly ismét a mezőnyben nevezte Sándor Gábort, aki eddig kapusként brillírozott, és bár megint gólt szerzett, a találkozót az agilisebben, pontosabban futballozó Tát nyerte meg 4-2-re, így Szabó Attila csapata került előrébb a tabellán, míg a Sárisáp továbbra is nagy gödörben van. Ha már gödör, akkor a Környe kapaszkodott kicsit a hétvégén, hiszen 3-3-as döntetlent játszott kisebb meglepetésre a Kecskéd ellen. A hazaiak hamar kétgólos előnyre tettek szert, de a szünet után jól sültek el Linczmaier László cseréi, és a beálló Czékmány gyorsan duplázott. Ekkor már a Kecskéd vezetett 3-2-re, de a Környében még volt spiritusz, így pontot tudott menteni. Ezzel ugyan a Környe maradt az utolsó, de legalább pontot szerzett.

Eurotrade Solar Megyei I. osztály, 11. forduló
Tatai AC-Vértessomlói KSK 2-3 (0-0)
Tata, vezette: Linn K. (Jászberényi M., Farkas B.)
Tata: Szabó T. – Felső, Méhész, Zuggó, Martonfi, Bogár (Dragonya, 71.), Máté-Kovács, Györgykovács, Visnyovszki (Putnoki, 77.), Hauzer (Koronczi, 71.), Kiprich. Vezetőedző: Wéber Roland.
Vértessomló: Kalmár – Éliás, Erdei, Koller, Pető, Batin, Kovács K., Földi, Kovács S., Dobbelaere (Csernák, 83.), Petőcz. Vezetőedző: Nagy Géza.
Gólszerzők: Zuggó (54., büntetőből), Kiprich (61., büntetőből), illetve Batin (50.), Pető (58.), Koller (85.)
Kiállítva: Martonfi (24.), Wéber Roland (40., vezetőedző), Szeles (90., kispadról) – mindhárman Tata.
Jók: mindenki, illetve mindenki.
Wéber Roland: – Felháborító és kiábrándító! A játékvezető pökhendi stílusban vezette a mérkőzést, tönkretéve rengeteg belefektetett munkát! Sajnálom a csapatunkat, mert rengeteget dolgoztunk a sikerért! Sajnos nem rajtunk múlt. Nehéz elviselni ennyi hibát… Hiába dolgozol te bármennyit hétköznap, ha oda jön valaki a hétvégén, és tönkretesz mindent! Gratulálok a Somlónak!
Nagy Géza: – Az éj leple alatt elloptunk három pontot Tatáról…

Koppánymonostori SE-Vértesszőlősi SE 10-1 (3-0)
Koppánymonostor, vezette: Katona B. M. (Gabala Zs., Mihályi M.)
Koppánymonostor: Boros (Ujszászi, 68.) – Kalla (Fodor, 46.), Venczel, Rába, Csapó (Simonka, 74.), Sallai, Sinkó, Dávid (Zsapka, 68.), Alasztics, Korcsok, Tímár (Dombi, 62.). Vezetőedző: Vigh László.
Vértesszőlős: Kovács  – Hideg R., Horváth, Polyák, Dombai, Bogdán, Vaczula, Barkóczi, Németh P., Müller (Magyarics, 30.), Fekete. Vezetőedző: Kiprich József.
Gólszerzők: Korcsok (25., 44., 54.), Tímár (30.), Fodor (60., 79.), Rába (65., 82., 87.), Simonka (84.), illetve Dombai (78.)
Kiállítva: Fekete (24., Vértesszőlős)
Jók: mindenki, illetve senki.
Vigh László: – A játék minden elemében felülmúltuk az ellenfelet. Élveztük a focit, ami nagyon fontos volt végre. Kihoztuk a mérkőzésből a maximumot.
Kiprich József: – Huszonöt percig egyanrangú ellenfelek voltunk. Ezt követően volt egy szabálytalanság, ami szerintem nem ért pirosat. Tíz emberrel viszont szétestünk, és ilyen arányban is megérdemelten nyert a Koppánymonostor.

Bábolnai SE-Almásfüzitői SC 1-1 (0-1)
Bábolna, vezette: Kreitl T. (Sirokmán A., Marosi M.)
Bábolna: Szabó B. – Nagy, Czeglédi, Kiss, Takács K., Szendi, Németh, Hajnal P., Hajnal K. (Varga, 70.), Végh, Soha. Vezetőedző: Józsa Péter.
Almásfüzitő: Németh T. D. – Soós, Szűcs, Hajnal B., Bombicz, Kuzma, Bozori (Berlik, 89.), Minárcsik (Bihari, 67.), Farkas, Maksimchuk, Németh M. Technikai vezető: Lencse Balázs.
Gólszerzők: Czeglédi (92.), illetve Maksimchuk (24.)
Jók: Nagy, Szendi, Kiss, illetve Németh T. D., Maksimchuk, Hajnal B., Kuzma.
Józsa Péter: – Hazai pályán az eredmény csalódás, viszont pozitívum, hogy a csapat végig hitt a gólszerzés lehetőségében, ami ha nehezen is, de sikerült, így a végén pontot mentettünk.
Lencse Balázs: – Egy jó iramú mérkőzésen két nagyon motivált, lelkes csapat találkozott. Egy kis hiányérzetem van, mert megszerezhettük volna a három pontot, ha a végén kicsit jobban koncentrálunk. Gratulálok a bábolnai csapatnak, nagyon lelkesek voltak.

FC Esztergom-Nyergesújfalu SE 0-5 (0-2)
Esztergom, vezette: Szeibert P. (Jászberényi M., Derecskei B.)
Esztergom: Monori – Várszegi D., Bereczki, Ribár, Barlangi (Bokros, 69.), Szlovák, Ódor (65.), Klátyik, Molnár, Bugjó, Gyebnár (Pásztor, 60.). Vezetőedző: Spóner József.
Nyergesújfalu: Borsiczki – Hajnal (Molnár Á., 61.), Tóth (Jakobi, 73.), Vass, Farkas, Szoboszlai, Mann, Balogh (Manga M., 85.), Antal, Molnár A., Takács. Vezetőedző: Darabos Gábor.
Gólszerzők: Tóth (7., 60., 65.), Takács (38., 50.)
Jók: Szlovák, Bereczki, Bugjó, illetve mindenki.
Spóner József: – Gratulálok a Nyergesnek a megérdemelt győzelmükhöz. Sajnálom viszont, hogy elvették a szabályos egyenlítőgólunkat.
Darabos Gábor: – Nagy tisztelet ellenfelünknek, de hatalmas szükségünk volt erre a győzelemre a jövő vasárnapi meccs előtt. Gratulálok csapatomnak.

Környe SE-Wati-Kecskéd KSK 3-3 (2-1)
Környe, vezette: Erdélyi D. (Faragó Gy., Szabó B.)
Környe: Alapi – Kerék (Babai, 73.), Jónás R., Mig, Zelenai, Szerencse D., Patyi (Szerencse M., 83.), Szabó, Veres (Igaz, 64.), Jónás J., Stefán. Játékos-edző: Zelenai Erik.
Kecskéd: Véber – Neckernusz (Gyenes, 89.), Vadkerti, Schmidt L., Greskó, Plotár, Kovács (Polovitz, 64.), Neukunft, Tomayer, Dikasz, Harsányi (Czékmány, 64.). Vezetőedző: Linczmaier László.
Gólszerzők: Szabó (10.), Mig (22.), Zelenai (82.), illetve Harsányi (41.), Czékmány (74., 76.)
Jók: Jónás R., Stefán, illetve Czékmány.
Zelenai Erik: – Gratulálok a csapatnak, nagyot küzdött mindenki! Kis szerencsével nyerhettünk is volna.
Linczmaier László: – Változatos meccs volt. Az első félidőben pocsékul játszottunk, a másodikban „csak” rosszul. Sajnos csak három gólt rúgtunk, annyival pedig ritkán nyerünk. Kellene egy győzelem, hogy visszatérjen az önbizalmunk.

Sárisápi BSE-DG Tát SE 2-4 (0-3)
Sárisáp, vezette: Farkas B. (Linn K., Lovas G.)
Sárisáp: Tőzsér – Guzsik, Papp (Berkeszi, 65.), Sándor, Cauxeiro, Jurásek J., Karcagi, Yousif, Marczinkó, Válent, Bojtor (Cserven, 59.). Vezetőedző: Csapó Károly.
Tát: Koller F. – Sáros, Varga (Budavári, 51.), Farkas M., Dékány, Koller T., Putnoki (Szalai, 69.), Jámbor, Tillman, Páldi (Rábl, 75.), Chrompota (Szabó, 88.)
Gólszerzők: Sándor (78., büntetőből), Cauxeiro (87.), illetve Varga (12.), Dékány (18.), Varga (29.), Chrompota (64.)
Jók: Jurásek J., illetve mindenki.
Csapó Károly: – Gratulálok először is a Tátnak, teljesen megérdemelten nyertek. Sokadszorra is óvodás gólokat kaptunk.
Szabó Attila: – Fontos mérkőzés volt, és ezt átérezték a játékosaim is. Nagyon jó felfogásban és gólratörően játszottunk. Úgy gondolom, megérdemelt a siker. Sárisápnak sok sikert a továbbiakban!

Borítókép: F.P./24 óra