A 2022-es év legnagyobb rangadója vár az NB III. Nyugati-csoportját vezető Tatabányai SC-re. A tét nem kicsi, hiszen a második helyen álló Veszprém érkezik majd a megyeszékhelyre. 

A Tatabánya eddig 45 pontot szerzett a bajnokságban, míg a Veszprém 44-et, így amennyiben Gyürki Gergelyék győzni tudnak, négy pontra léphetnek el a fő ellenlábastól, ez pedig biztosítottan azt jelenti, hogy a téli pihenőt élen töltené a Bányász, hiszen ezen kívül már csak egy mérkőzés lesz a naptári évben. 

A két csapat nagyon hasonlóan szerepel, 14-14 győzelem áll a nevük mellett, ráadásul a gólkülönbség is ugyanaz. A Tatabánya kettővel többet lőtt, a Veszprém kettővel kevesebbet kapott. Ami a formát illeti: Pető Tamás csapata az utolsó öt találkozóját egyaránt megnyerte, ráadásul az utolsó négyet kapott gól nélkül abszolválta. 

Na persze ettől nem fog megijedni a Bányász, hiszen a múlt héten a hasonló formában érkező Nagykanizsa ellen is nyert, ráadásul már nyolc meccsre nyúlik a győzelmi sorozat, a vereség ízét pedig utoljára (és egyben először) még augusztus elején érezte meg a Tatabánya, a második fordulóban. 

A hazaiaknál Árvai Dániel a legeredményesebb a maga 19 góljával, de az ellenfélnél futballozó Major Norbert is élete formájában van, aki 16 alkalommal mattolta az ellenfél kapusait. A találkozót ezúttal szombaton, 13 órakor kezdik, és vélhetően idén a legtöbb szurkoló erre a mérkőzésre fog kilátogatni, bár Veszprémből is érkeznek majd nézők.

NB III., Nyugati-csoport, 18. forduló
November 26, szombat, 13 óra
Tatabánya SC-Practical VLS Veszprém