Megkezdődött az Atlasz Geodézia Megyei I. osztály, és az első fordulóban rögtön potyogtak a gólok. 

A teljesen átalakuló Ács kezdőcsapatában alig találunk ismerős arcot, és már az előző szezonban is a kiesés ellen harcoltak – vélhetően most sem lesz másképp. A fiatalokra építő csapat az Esztergomot fogadta. Az első félidőben az Ács kissé megszeppenten állt fel, aminek meg is lett az eredménye: öt gólt szerzett az Esztergom. A három pont eddigre már eldőlt, de a találkozóból volt még 45 perc. Ebben az Ács már jobb volt, Vörös például mesterhármast vágott, míg a másik oldalon Gyebnár duplázott, így legalább egy kis sikerélménye volt az Ácsnak, ha úgy vesszük, a második félidőt megnyerték. Az biztos, hogy hosszú az út az ácsi fiatalok előtt. Az Esztergom kispadján pedig győzelemmel mutatkozott be Szivák Krisztián, aki Veress Balázst váltotta.



Ácsi Kinizsi SC–FC Esztergom 3–7 (0–5)
Ács, vezette: Csejtei Cs. (Papes D., Vankó D. G.)
Ács: Boráros – Gerencsér, Kovács K. (Vörös R., 46.), Kovács I., Taár, Kohár M., Cseh, Baumgartner (Blahó, 87.), Vörös J., Ponty, Fürjes (Kovács, 19.). Vezetőedző: Nagy László.
Esztergom: Iványi – Budavári, Szlovák, Klátyik (Molnár, 75.), Dékány, Kiss, Bokros, Várszegi B. A. (Mészáros, 66.), Majtényi (Horváth, 76.), Várszegi D. (Faragó, 60.), Gyebnár. Vezetőedző: Szivák Krisztián.
Gólszerzők: Vörös J. (60., 76., 79.), illetve Klátyik (13., 29.), Bokros (20., 36.), Várszegi D. (38.), Gyebnár (50., 73.)
Jók: mindenki, illetve Klátyik, Kiss, Bokros, Várszegi D.

A Sárisáp alaposan beigazolt a nyáron, nem csak rutinos játékosok (Sándor Gábor, Berki Gábor), de fiatalok is érkeztek a csapathoz (György, Terplán, Hamza), így jóval nagyobb és minőségibb kerettel tud dolgozni Karcagi Pál. A Kecskédnél is volt változás a nyáron, több új igazolás is helyet kapott a kezdőben. A találkozó viszont már az első félidőben eldőlt, a Sárisáp három gólt is tudott szerezni, ráadásul két újonc is betalált. A második félidőben is az újoncoké volt a főszerep: az egyik oldalon a Bokodról igazolt Kese, a másikon a Dorogról érkező Hamza talált be, így végül 4-1 lett.

Sárisápi BSE–Wati Kecskéd KSK 4–1 (3–0)
Tokod-Üveggyár, vezette: Juhász D. (Molnár I., Imrő J.)
Sárisáp: Sándor – György, Berki, Stréhli (Guzsik, 83.), Jurásek Zs. (Góman, 46.), Fluxa (Fürst, 59.), Horváth Gy. (Karcagi, 53.), Terplán, Sándor P. (Hamza, 63.), Farkas, Kopányi. Vezetőedző: Karcagi Pál.
Kecskéd: Ténai (Maronga R., 46.) – Kocsán, Bucsi, Horváth Z. (Kiss, 63.), Pető, Kovács M. (Czékmány, 59.), Kucsera, Neukunft, Tomayer R., Kese, Mérten (Maronga P., 55.) Vezetőedző: Liczmaier László.
Gólszerzők: Horváth Gy. (9.), György (32.), Terplán (38.), Hamza (85.), illetve Kese (75.)
Jók: Terplán, Kopányi, Sándor G., illetve Kocsán.

Mindkét csapatról elmondható, hogy több változás ment végbe a nyáron, de amíg a Koppánymonostor kimondottan erősödött, addig a Vértesszőlősnél több alapember távozott, elég csak Gíberre, Juhászra, Matláryra vagy Kiprichre gondolni, akiknek együtt több száz Vértesszőlős-meccs van a lábukba. Persze igazoltak jó képességű labdarúgókat Kiprichék, de még messze voltak a csapattól. Ezt ki is használta a Koppánymonostor. Az első félidőben még csak kettő volt a különbség, de a szünet után aztán Zvér duplázott, majd Bilkó is betalált, míg a másik oldalon az új igazolás, Tóth volt eredményes. A vége meglepően sima lett, minden tekintetben ellenfele fölé nőtt a Koppánymonostor.



Koppánymonostori SE–Vértesszőlősi SE 5–1 (2–0)
Koppánymonostor, vezette: Széplábi G. (Lovas A. G., Sirokmán A.)
Koppánymonostor: Giber – Egyed (Bilkó, 57.), Pekler, Hegedüs, Venczel, Alasztics (Reif, 87.), Sallai, Sinkó, Zvér (Rácz, 90.), Dombi (Szalai, 62.), Tímár. (Sárközi, 82.) Vezetőedző: Vigh László.
Vértesszőlős: Lord – Bencsik, Müller (Králl, 46.), Csontos, Szőke (Tóth, 46.), Szappanos, Szerencse, Ratimorszky, Plotár (Zöld, 46.), Bognár (Polyák, 57.), Takács. Vezetőedző: Kiprich József.
Gólszerzők: Sinkó (16.), Sallai (45.), Zvér (53., 60.), Bilkó (81.), illetve Tóth (82.)
Jók: mindenki, illetve senki

A szomszédvári rangadón hamar elkezdődött a gólgyártás. A Bábolna tíz perc után már kettővel ment, de alig már perccel később szépített a Nagyigmánd. Még csak fél óra telt el a meccsből, és máris 3-1 volt a vendégeknek. A szünet után aztán a Bábolna meglőtte negyedik, a Nagyigmánd a második gólját. Több találat nem esett, így a Bábolna kezdte végül győzelemmel a szezont.

Nagyigmándi KSK–Bábolnai SE 2–4 (1–3)
Nagyigmánd, vezette: Katona B. M. (Gabala Zs., Révész Cs.)
Nagyigmánd: Gucsi – Hévizi, Busai, Nagy Z., Viola (Horváth, 76.), Lakatos, Müller, Horváth, Fehér (Kuti, 58.), Pintér, Simon. Vezetőedző: Mohácsi Antal.
Bábolna: Szepesi – Valkó G., Horváth D., Valkó M., Kalamár, Mészáros (Popovics, 89.), Lami (Szendi, 46.), Marcinkó (Kaluha, 90.), Magyar, Fábián, Csillag (Jakab, 80.). Vezetőedző: Józsa Péter.
Gólszerzők: Pintér (16.), Lakatos (78.), illetve Marcinkó (9.), Kalamár (10.), Valkó M. (30.), Mészáros (65.)
Jók: senki, illetve Magyar, Fábián, Marcinkó, Szendi.

A Tatabánya-szurkolók már nagyon várták a megye egyes rajtot, ráadásul nem is kellett messzire menniük. A tatai csapat eléggé átalakult erre a szezonra, nagyobb szerepet kapnak a fiatalok, néhány rutinos játékos pedig távozott. Ennek ellenére a Tata pariban volt a Tatabányával. Árvai szokásos gólja után azonban kiállította a játékvezető Tebelét, így egy teljes félidőt játszhatott emberelőnyben a bajnoki cím várományosa. Farkas Viktor megduplázta a TSC-vezetését, így végül nem is jó játékkal, de győzelemmel kezdett a Tatabánya.

Tatai AC–Tatabányai SC 0–2 (0–1)
Tata, vezette: Szeibert P. (Szántó R. D., Büki G.)
Tata: Giricz – Csapó, Rába, Bogár, Tebele, Tóth (Dácher, 86.), Mészáros D., Nagy (Zuggó, 56.), Csordás G., Molnár, Benkő (Koronczi, 56.). Vezetőedző: Kele Zoltán.
Tatabánya: Balla – Kovács D. Sz. (Horváth M., 78.), Árvai, Nagy, Soltész, Gaszner, Kovács I. (Klausz, 65.), Hajas, Kocsis (Wágner, 65.), Farkas V. (Farkas M., 78.), Fodor (Györgykovács, 65.). Vezetőedző: P. Nagy László.
Gólszerzők: Árvai (25.), Farkas V. (57.)
Kiállítva: Tebele (42., Tata)
Jók: Molnár, Giricz, Csordás G., illetve senki.

Új vezetőedzővel utazott el az Oroszlány Vértessomlóra. Nem csak a kispadon, de a kezdőcsapatban is találkoztunk új nevekkel, hiszen Kiprich és Korcsok is ott kapott lehetőséget. A Vértessomló szinte ugyanazzal a kerettel dolgozik idén, mint az előző szezonban. A találkozó eleje szoros volt, a félidő végén szerzett góljának köszönhetően az Oroszlány ment előnnyel pihenni. A szünet után aztán kinyílt az olló, és végülis a vendégek még három gólt szereztek, amire nem volt hazai válasz. Ezzel pedig magabiztos győzelmet aratott Sebestyén Ferenc csapata.



Vértessomlói KSK–OBSK Oroszlány 1–5 (1–2)
Vértessomló, vezette: Jurák F. (Jászberényi M., Tomacsek B.)
Vértessomló: Ujszászi – Fábián (Gál, 61.), Eigner B., Erdei, Koller, Antalovits, Szepesi (Kovács I., 76.), Batin (Járóka, 50.), Kovács K., Kovács S., Petőcz. Vezetőedző: Dupai János.
Oroszlány: Boros – Kiprich, Soós, Bukovecz, Korcsok (Mester, 69.), Kuzma, Tóth, Szűcs (Kiss, 59.), Simonka, Kelemen, Minárcsik (Babai, 82.). Vezetőedző: Sebestyén Ferenc.
Gólszerzők: Szepesi (10.), illetve Minárcsik (7., 46.), Kuzma (48.), Kiprich (80.), Mester (86.)
Jók: senki, illetve Kiprich, Minárcsik, Kuzma, Boros, Tóth.

A forduló rangadója végül gól nélküli döntetlent hozott. Az újonc vezetőedző, Jánosi Dániel vezetésével a Nyergesújfalu is sokat tett a győzelemért, ahogy a Zsámbék is, de egyik fél sem talált be, ennek ellenére egy jó meccset láthattak a kilátogatók.

Nyergesújfalu SE–Zsámbéki SK 0–0
Nyergesújfalu, vezette: Miráki G. (Fiderman M., Drabon B.)
Nyergesújfalu: Koller – Balogh (Török, 57.), Fekete, Tóth (Jámbor, 85.), Janusz (Szoboszlai, 76.), Manga, Nagy, Engelbrecht, Takács, Katona, Eberst. Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Zsámbék: Lakatos – Juhász, Peinlich (Haupt, 62.), Marticsek, Sugár, Mann (Tuba, 76.), Dávid, Kósa Szilágyi, Szabó (Fekete I., 70.), László (Fekete Cs., 81.), Karai (Nagy, 90.). Vezetőedző: Bodó László.
Jók: Fekete, Nagy, Engelbrecht, illetve Lakatos, Marticsek, Juhász, Kósa Szilágyi.

Borítókép: Sz. D.