A negyedik fordulót rendezték az Atlasz Geodézia Megyei I. osztályban. Nézzük, hogyan alakult a hétvége. 

A Vértessomló a forduló meglepetését mutatta be az Esztergom ellen. Az esztergomiak három forduló után hibátlanul álltak, így a találkozó esélyesei voltak, de arról se feledkezzünk meg, hogy a Vértessomló tud bravúrokat bemutatni. Nem volt ez másképp most sem: az első húsz percben kettőt rúgtak, amivel igencsak megfogták a vendégeket. Kiss ugyan szépített, de a szünetre mégis kétgólos előnnyel mehetett Somló, miután Antalovits is betalált. A térfélcsere után újra visszakapaszkodott az Esztergom, de az egyenlítő gólt nem sikerült megszerezniük. Az utolsó percekben aztán jött Kovács, és meglőtte a mindent eldöntő gólt, amivel a Vértessomló otthon tartotta a három pontot.

Vértessomlói KSK–FC Esztergom 4–2 (3–1)
Vértessomló, vezette: Frank V. L. (Havasházi Sz., Sirokmán A.)
Vértessomló: Ujszászi – Szomolya, Fábián, Eigner B., Erdei, Koller, Antalovits, Szepesi (Petőcz, 92.), Batin, Kovács K., Kovács S. Vezetőedző: Dupai János.
Esztergom: Iványi – Budavári (Patos, 57.), Chrompota, Faragó B., Szlovák (Faragó M., 46.), Klátyik, Dékány (Molnár, 77.), Kiss, Várszegi D., Horváth (Bokros, 65.), Gyebnár. Vezetőedző: Szivák Krisztián.
Gólszerzők: Szomolya (15.), Koller (20.), Antalovits (45.), Kovács K. (87.), illetve Kiss (37.), Klátyik (53.)
Jók: mindenki, illetve senki.

A Tatabánya magabiztosan húzta be az újabb három pontot, ezúttal Nyergesújfalura kellett utazniuk ezért. A vendégek viszonylag korán elkezdték a gólgyártást, hiszen Kovács és Solymos találataival már a 11. percben kettő volt a különbség. A szünet előtt még Árvai is betalált. A második félidőben már csak az volt a kérdés, hogy mennyi lesz a különbség, végül öt lett.



Nyergesújfalu SE–Tatabányai SC 0–5 (0–3)
Nyergesújfalu, vezette: Tóth R. (Lovas A. G., Komáromi N.)
Nyergesújfalu: Koller – Török, Balogh, Szoboszlai (Gimesi, 46.), Jámbor (Halmos, 46.), Manga (Kovács, 83.), Nagy, Engelbrecht, Takács (Janusz, 24.), Katona, Fekete. Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Tatabánya: Balla – Árvai, Nagy (Németh, 73.), Soltész, Kovács I., Klausz (Wágner, 73.), Györgykovács (Víg, 84.), Solymos (Horváth M., 84.), Farkas V., Fodor (Kocsis, 58.), Gaszner. Vezetőedző: P. Nagy László.
Gólszerzők: Kovács I. (5.), Solymos (11., 64.), Árvai (44., 79.)
Jók: senki, illetve Árvai, Solymos, Klausz, Kovács I.

A Zsámbék mindössze egy ponttal állt három fordulót követően, ami az előző szezon ezüstérmesétől mindenképpen meglepetés. A Nagyigmánd ellen meg akarták szerezni az első győzelmet, és végül sikerült is. Igaz, hogy a második percben a vendégek kerültek előnybe, de bő fél órányi játék után már a hazaiaknál volt a fór. A szünet után csak a Zsámbék talált be, méghozzá háromszor, ezzel pedig magabiztossá tették a győzelmüket. Mind az öt zsámbéki gólt más-más játékos szerezte.

Végre kiderült, pontosan mikor fognak játszani megyei csapataink a Magyar Kupában

Zsámbéki SK–Nagyigmándi KSK 5–1 (2–1)
Zsámbék, vezette: Kolonics G. (Büki F., Szabó G.)
Zsámbék: Lakatos – Juhász, Marticsek, Sugár, Mann (Tuba, 86.), Király (Peinlich, 86.), Dávid (Nagy, 75.), Haupt (Karai, 70.), Fekete, László, Veréb. Vezetőedző: Bodó László.
Nagyigmánd: Billig – Gudmon, Hévizi (Krizsán, 82.), Horváth Z., Bakura (Lakatos, 46.), Viola, Müller, Fehér, Pintér, Kuti Horváth (Boros, 65.), Simon. Megbízott vezetőedző: Mohácsi Antal.
Gólszerzők: Mann (15.), Fekete (32.), Sugár (65.), Karai (73.), Marticsek (87.), illetve Hévizi (2.)
Jók: Király, László, Mann, Fekete, Sugár, illetve Billig.

A forduló rangadója meglepően sima lett. A forduló előtt mindkét gárda neve mellett kilenc pont állt. Az első félidő azért itt is szoros volt, hiszen a Koppánymonostor vezető góljára öt perccel később válaszolt az Oroszlány, de a szünetig ez a két gól volt összesen. Nem úgy utána: Kiprich Dániel tíz perc alatt duplázott, majd Kuzma is betalált, amire a vendégeknek már nem volt válaszuk. Ezzel az Oroszlány négy mérkőzés után hibátlan, és kéz a kézben vezetik a tabellát a Sárisáppal.

OBSK Oroszlány–Koppánymonostori SE 4–1 (1–1)
Oroszlány, vezette: Miráki G. (Bábszki G., Csejtei Cs.)
Oroszlány: Boros – Kiprich, Soós, Bukovecz, Korcsok, Kuzma, Tóth Á. (Tóth B., 81. (Mester, 89.)), Kiss, Szűcs, Földi, Kelemen. Vezetőedző: Sebestyén Ferenc.
Koppánymonostor: Giber – Zvér, Pekler, Szőnyi (Sallai, 76.), Hegedüs, Bilkó, Venczel (Kugler, 78.), Sinkó, Szalai (Alasztics, 63.), Dombi (Patócs, 63.), Tímár. Vezetőedző: Vigh László.
Gólszerzők: Tóth Á. (17.), Kiprich (50., 60.), Kuzma (72.), illetve Zvér (12.)
Jók: mindenki, illetve senki.

A Sárisáp is folytatta remek szereplését, sorozatban negyedik meccsüket is megnyerték a szezonban. Korán kétgólos vezetést szereztek, majd emberelőnybe is kerültek a 29. percben, miután Csordást kiállította a játékvezető. A szünet előtt még jött a harmadik gól, a térfélcsere után pedig már nem akartak elfáradni Karcagi Pál fiai. A Tata jelenleg egy lőtt góllal áll, ami nem túl biztató a jövőre nézve.



Tatai AC–Sárisápi BSE 0–3 (0–3)
Tata, vezette: Fiderman M. (Széplábi G., Szántó R. D.)
Tata: Sulyok – Molnár, Csapó, Rába (Koronczi, 77.), Kun, Zuggó (Hauzer, 69.), Tóth (Nagy, 64.), Mészáros (Tebele, 79.), Csordás D., Bogár, Csordás G. Vezetőedző: Kele Zoltán.
Sárisáp: Sándor – György (Lohner, 59.), Berki, Horváth Gy., Góman (Stréhli, 72.), Terplán, Hamza (Jurásek Zs., 46.), Sándor, Karcagi (Guzsik, 79.), Farkas (Válent, 46.), Kopányi. Vezetőedző: Karcagi Pál.
Gólszerzők: Sándor P. (22.), Hamza (27.), Horváth Gy. (41.)
Kiállítva: Csordás G. (29., Tata)
Jók: Sulyok, Kun, illetve Kopányi, Horváth Gy., Karcagi.

A Bábolna és az Ács csatája mindig különleges, most sem volt ez másképp. Az Ács pont nélkül állt a forduló előtt, de Bábolna rajtját sem mutogatják az iskolákban. Az első félidőt viszont igen, hiszen háromszor is mattolták az ácsiakat. A szünet után ugyanez volt a forgatókönyv, újabb három bábolnai gólt láthattak a kilátogatók, így végül kiütéssel zárult a megyei El Clásicó. Az Ács ezzel továbbra is pont nélkül áll. Az más kérdés, hogy a hat gólból hármat olyan játékos szerzett (Lami és Mészáros), akik tavaly még Ácson futballoztak…

Bábolnai SE–Ácsi Kinizsi SC 6–0 (3–0)
Bábolna, vezette: Szeibert P. (Jászberényi M., Lovas G.)
Bábolna: Szepesi – Horváth, Valkó M. (Szalai, 81.), Kalamár (Popovics, 73.), Mészáros (Kerekes, 73.), Lami, Szendi, Marcinkó (Kolonics, 65.), Magyar, Fábián, Csillag (Mesterházi, 76.). Vezetőedző: Józsa Péter.
Ács: Boráros – Vörös R. (Szabó, 61.), Kovács I., Kohár M., Cseh, Kovács K. (Fürjes, 55.), Baumgartner, Ponty, Gerencsér, Anicka, Vendégh (Taár, 46.). Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők: Magyar (7.), Lami (39., 73.), Valkó M. (41., 59.), Mészáros (50.)
Jók: Horváth D., Lami, Csillag, Valkó M., illetve senki.

Mindkét csapatnak nagyon kellett a három pont, mert beragadtak a rajtnál. A Vértesszőlős már Gulyás Tamás vezetésével fogadta a Kecskédet, és a meccs elején meg is szerezték a vezetést. Igaz, hogy még az első félidőben egyenlíteni tudott a Kecskéd. A szünetbeli döntetlen után nagy kérdés volt, hogy melyik csapat tudja megrúgni a győzelemhez szükséges egy gólt, s ez végül a Kecskéd lett. Igaz, hogy egy öngóllal szerezték meg a vezetést, de ezért is három pontot adnak. A Vértesszőlős tehát három, a Kecskéd pedig hat ponttal várja a folytatást.

Vértesszőlősi SE–Wati Kecskéd KSK 1–2 (1–1)
Vértesszőlős, vezette: Erdélyi D. (Nagy G., Varga I.)
Vértesszőlős: Lord – Zöld, Szappanos (Bognár, 46.), Dr. Veréb, Bencsik, Csontos, Plotár (Szőke, 46.), Polyák, Duka (Kocsis, 76.), Ratimorszky (Tóth B., 81.), Mig (Szerencse, 4.). Vezetőedző: Gulyás Tamás.
Kecskéd: Maronga R. – Kocsán, Bucsi (Czékmány, 46.), Horváth Z. (Kiss, 76.), Pető, Kovács (Maronga P., 81.), Kucsera, Neukunft, Tomayer, Farkas, Kese. Vezetőedző: Linczmaier László.
Gólszerzők: Zöld (8.), illetve Kese (40.), Bencsik (79., öngól).
Jók: Lord, Dr. Veréb illetve Maronga R., Kese, Neukunft.