Hosszú szünet után újra megyei első osztály fordulót rendeztek a hétvégén. Mutatjuk, hogyan festett a 15. forduló.

Atlasz Geodézia Megyei I. Osztály, 15. forduló

A Vértessomló nyár végén nagy meglepetésre elkapta idegenben a Zsámbékot, így most a Bodó-legénységnek eljött az idő a revansra. Az első gólra az első játékrész végéig kellett várni, majd a második sem jött egyszerűen, de Mann duplázott. A sok fiatallal felálló Zsámbéknál bemutatkozott a 17 esztendős Kiss László, aki a 84. percben állt be, de pár perccel később egyből megszerezte első találatát. Nem rossz bemutatkozás…



Vértessomlói KSK-Zsámbéki SK 0-3 (0-1)
Vértessomló, vezette: Széplábi G. (Havasházi Sz., Frank V. L.).
Vértessomló: Ujszászi – Fábián, Eigner B., Erdei, Koller, Antalovits, Szepesi (Kovács I., 84.), Batin, Kovács K., Egri, Kovács S. Vezetőedző: Dupai János.
Zsámbék: Lakatos – Marticsek, Juhász, Sugár, Mann, Fekete I., Kósa, Áprily (Kállay, 70.), László, Karai (Kiss, 84.), Haupt (Szabó, 80.). Vezetőedző: Bodó László.
Gólszerzők: Mann (42., 81.), Kiss (90.).
Jók: senki, illetve Marticsek, Mann, Karai, Fekete I.

A forduló, ha nem a bajnokság legnagyobb rangadója. Mint ismeretes, ősszel az Oroszlány sokáig vezette a tabellát, aztán a végére a Tatabánya átvette a listavezető pozíciót, de a kék-fehérek egyetlen vereségét épp az Oroszlány okozta. A forduló előtt két pont volt a vendégek előnye. Aztán ahogy ez ilyenkor lenni szokott, az Oroszlányról Tatabányára (vissza)igazoló Kiprich Dániel már a hatodik percben betalált, majd szűk tíz perccel később Árvai is eredményes volt. Az új igazolásokkal is operáló Oroszlány próbálkozott, de nem sikerült betalálnia, majd a végén a csereként beálló Wágner Dávid lőtte be a Tatabánya harmadik gólját. Ezzel valószínűleg eldőlt a bajnoki cím sorsa…

OBSK Oroszlány-Tatabányai SC 0-3 (0-2)
Oroszlány, vezette: Szeibert P. (Büki F., Gabala Zs.).
Oroszlány: Boros – Bukovecz, Molnár A., Szűcs (Mester, 74.), Soós (Korcsok, 46.), Kuzma (Csontos, 46.), Tóth (Földi, 60.), Kiss (Szeibert, 46.), Simonka, Kelemen, Minárcsik. Vezetőedző: Sebestyén Ferenc.
Tatabánya: Dombai – Kovács D. Sz. (Víg, 87.), Árvai, Nagy (Németh, 87.), Kip­rich (Wágner, 77.), Soltész, Kovács I., Katona, Farkas, Fodor (Solymos, 74.), Gaszner (Kocsis, 74.). Vezetőedző: P. Nagy László.
Gólszerzők: Kiprich (6.), Árvai (15.), Wágner (87.).
Kiállítva: Simonka (85., Oroszlány)
Jók: Bukovecz, Csontos, illetve mindenki.

„Kiesési” rangadót vívtak Tatán, méghozzá a frissen átadott élőfüves pályán. Sem a Tata, sem a Nagyigmánd nem nagyon tehette ki az ablakba az őszi teljesítményét, így mindössze egy pont volt a különbség a hazaiak javára. Hogy ez négyre nőjön, arról Mészáros Dominik tett, aki duplázni tudott az első félidő végén. A Nagyigmánd hiába próbálkozott, nem jött össze a szépítés sem, így a Tata fontos rangadót nyert a pályaavatón.

Tatai AC-Nagyigmándi KSK 2-0 (2-0)
Tata, vezette: Hartdégen Zs. (Sirokmán A., Papes D.).
Tata: Csákány – Széles, Csapó, Bogár, Zuggó, Tóth (Koronczi, 80.), Mészáros (Járóka, 70.), Csordás D., Csordás G., Nagy (Sziranidisz, 88.), Hauzer. Vezetőedző: Kele Zoltán.
Nagyigmánd: Halasi – Horváth Z., Ötvös (Kuti, 65.), Horváth I., Krizsán, Fehér, Boros, Pintér, Mesterházi, Szappanos, Kovács (Andrej, 80.). Vezetőedző: Mohácsi Antal.
Gólszerző: Mészáros (37., 39.).
Jók: Hauzer, Csordás G., Mészáros, Nagy, illetve Fehér, Pintér, Krizsán.

A Koppánymonostor nem igazolt sokat, ellenben minőségben erősödtek, hiszen Rába Jenővel a kezdőcsapatban rohamozták a Bábolna kapuját. Az első játékrész azonban nem a lila-fehéreké volt, ugyanis meglepetésre a félidő végén a Bábolna szerezte meg a vezetést. Az esélyesebb hazaiak aztán a félidőben rendezték a sorokat, és tíz perc alatt meg is fordították a mérkőzést. A csereként beállt, korábban Bábolnán futballozó Tímár is betalált, így végül 3-1-re győzött a Koppánymonostor, és tovább dédelgeti a dobogós álmait.

Koppánymonostori SE-Bábolnai SE 3-1 (0-1)
Koppánymonostor, vezette: Lovas A. G. (Lovas G., Vankó D. G.).
Koppánymonostor: Giber – Egyed (Zvér, 63.), Pekler, Hegedüs (Patócs, 66.), Bilkó (Sallai, 80.), Alasztics, Rába (84.), Sinkó, Szalai, Dávid, Dombi (Tímár, 61.). Vezetőedző: Vigh László.
Bábolna: Pécsvárady – Valkó G., Horváth D., Valkó M. (Horváth L., 68.), Kalamár, Szendi, Takács (Nardai, 82.), Magyar, Marcinkó, Fábián, Csillag (Kolonics, 71.). Vezetőedző: Józsa Péter.
Gólszerzők: Szalai (49.), Rába (53.), Tímár (72.), illetve Valkó M. (44.)
Jók: mindenki, illetve Valkó G.

Vértesszőlősön több, Sárisápon kevesebb változás volt a télen. A papírforma alapján Karcagi Pál csapata volt az esélyesebb. Mondjuk ezen a mérkőzésen még idény eleji formában futballoztak, de így is be tudták húzni a három pontot, miután Horváth fél óra után eredményes volt, több gól pedig nem esett. Érdemes megjegyezni, hogy a Vértesszőlős kapuját Szekér Pál őrizte, aki 53 esztendős, és eddig az öregfiúkban futballozott.

Sárisápi BSE-Vértesszőlősi SE 1-0
Tokod, vezette: Mihályi G. (Jurák F., Jászberényi M.).
Sárisáp: Sándor – Szenes, Berki, Hamza (Lohner, 82.), Cauxeiro (Jurásek K., 76.), Góman, Guzsik, Karcagi (Fürst, 62.), Farkas Á., Horváth Gy., Kopányi. Vezetőedző: Karcagi Pál.
Vértesszőlős: Szekér – Járóka, Mig (Jónás, 13.), Bencsik, Müller (Králl, 58.), Plotár (Németh, 46.), Horti, Bognár M. (Polyák, 46.), Ratimorszky, Bognár F., Kocsis. Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Gólszerző: Horváth Gy. (30.)
Jók: Berki, Horváth Gy., illetve Horti, Bencsik, Járóka, Bognár F.

Az Ács hozta a kötelezőt: egy raklapnyi gólt kaptak. Télen sem sikerült megoldani a problémákat Ácson, így most is alig tudtak kiállni, aztán mérkőzés közben el is fogytak. A Kecskéd Kucserával a kapuban állt fel, de ez sem zavarta őket abban, hogy 14 találatig jussanak – bár Linczmaier vezetőedző így sem volt elégedett a csapatával. Pető négyet, Simon hármat, Czékmány, Bucsi és Kese kettőt-kettőt rúgott a találkozón, míg az Ács nyolc mezőnyjátékossal fejezte be a mérkőzést.

Ácsi Kinizsi SC-Wati Kecskéd KSK 0-14 (0-6)
Ács, vezette: Csejtei Cs. (Erdélyi D., Szijártó M.).
Ács: Marczali – Blahó, Kovács I., Anicka, Kohár M., Tóth A., Satu, Baumgartner, Vörös J., Szabó, Vendégh. Vezetőedző: Nagy László.
Kecskéd: Kucsera – Farkas J. (Bucsi, 46.), Simon, Kocsán (Farkas P., 61.), Juhász T., Horváth Z. (Czékmány, 22.), Pető, Kese, Neukunft, Greskó (Kiss, 55.), Hagymási. Vezetőedző: Linczmaier László.
Gólszerzők: Pető (9., 48., 69., 84.), Simon (16., 33., 35.), Czékmány (30., 87.), Farkas J. (39.), Bucsi (58., 74.), Kese (72., 78.).
Jók: senki, illetve senki.

Az Esztergom jól tudja a receptet, hogyan kell a Nyergesújfalut 3-1-re legyőzni, ugyanis ebben a szezonban másodjára teszi meg. Pedig ki gondolta volna ezt a szünetben… Akkor még 0-0 volt, aztán Dékány kiállítása miatt emberhátrányba került az Esztergom. Ezen felbuzdulva aztán megszerezték a vezetést, majd a másik oldalon is villant a piros, a büntetőt Gyebnár értékesítette. Tíz perccel később újra betalált az esztergomiak leggólerősebb futballistája – ahogy a vendégeknél is ugyanennek a címnek a tulajdonosa, azaz Manga volt eredményes, de eddigre a három pont már eldőlt. Ezzel az Esztergom a négy pontos hátrányból egyet csinált.

FC Esztergom-Nyergesújfalu SE 3-1 (0-0)
Esztergom, vezette: Miráki G. (Bábszki G., Szántó R. D.)
Esztergom: Iványi – Ribár (Budavári, 71.), Chrompota (Bugjó, 63.), Szlovák, Gyebnár, Várszegi B., Dékány, Bokros (Patos, 76.), Krammer, Majtényi, Várszegi D. Vezetőedző: Szivák Krisztián.
Nyergesújfalu: Koller – Török, Balogh (Fellegi, 84.), Tóth (Eberst, 69.), Cseh, Manga, Nagy, Kottra (Szoboszlai, 59.), Takács, Rozmán (Halmos, 76.), Fekete. Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Gólszerzők: Bokros (52.), Gyebnár (58., 68.), illetve Manga (75.)
Kiállítva: Dékány (49.), illetve Cseh (57.)
Jók: Gyebnár, Várszegi D., Iványi J., Krammer, illetve Balogh, Eberst, Szoboszlai.