Igen rendhagyó fordulót rendeztek a megyei első osztályban, hiszen több időpontban is kezdődtek a mérkőzések.

Atlasz Geodézia megyei I. osztály, 20. forduló

Tatán például már pénteken ebéd után elkezdte focizni a játékosok. Lehet, hogy a hazaiak jól beebédeltek a meccs előtt, hiszen az első félidőben igen pontatlanul játszottak, míg a Vértesszőlős sorra dolgozta ki a helyzeteket. Ha 4-5 gólt szerez a vendég alakulat, senki sem szólhat semmit, azonban csak kétszer mattolták a tatai kapust. Ezt követően, még a szünet előtt szépített a Tata, a második játékrészben viszont fordult a kocka: a Tata feljavult, a Vértesszőlős pedig beleszürkült a meccsbe. A Tata így gyorsan egyenlíteni is tudott. A mérkőzés végéhez közeledve bármelyik csapat eldönthette volna a három pont sorsát, hiszen nagy ziccerek voltak, majd a meccs végén a Tata büntetőhöz jutott, ám Szekér kapus hárította azt, így maradt a döntetlen.



Tatai AC–Vértesszőlősi SE 2-2 (1-2)
Tata, vezette: Katona B. M. (Jurák F., Sirokmán A.).
Tata: Csákány – Széles, Csapó, Koronczi, Bogár, Zuggó (Lázár, 57.), Tóth, Mészáros, Csordás D., Járóka (Fekete, 62.), Kovács. Vezetőedző: Kele Zoltán.
Vértesszőlős: Szekér – Dr. Veréb, Járóka (Králl, 89.), Polyák (Müller, 80.), Bencsik, Duka (Zöld, 72.), Szőke, Horti, Plotár (Németh, 68.), Ratimorszky, Bognár F. Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Gólszerzők: Mészáros (38.), Járóka (48.), illetve Szőke (13.), Duka (30.).
Jók: Lázár, Fekete, Járóka, Mészáros, illetve Szekér, Dr. Veréb, Horti.

Az Oroszlány szombat délután fogadta a Kecskédet. Nagyjából mindkét félidőben az Oroszlány akarata teljesült, kivéve a végeredményt tekintve. Előbb Tóth szerzett szép gólt, majd Szeibert megduplázta a hazaiak előnyét, itt már úgy látszódott, hogy eldőlt a három pont sorsa. Nem sokkal később azonban a hazaiak összehoztak egy teljesen felesleges büntetőt, amit Hagymási magabiztosan értékesített. Két perccel később azonban Csontos találatával visszaállt a két gólos differencia. A Kecskéd azonban nem adta fel, előbb egy öngóllal szépítettek, majd a 90. percben egy nagy bedobást követően Kese talált a kapuba, így végül döntetlennel ért véget a találkozó.

OBSK Oroszlány–Wati Kecskéd KSK 3-3 (0-0)
Oroszlány, vezette: Kolonics G. (Szeibert P., Jászberényi M.).
Oroszlány: Boros – Haász (Babai, 82.), Bukovecz, Kuzma, Tóth Á., Kiss (Mester, 76.), Szűcs, Szeibert, Földi, Csontos, Minárcsik (Tóth B., 46.). Vezetőedző: Sebestyén Ferenc.
Kecskéd: Pásku – Czékmány (Bucsi, 71.), Simon, Kocsán, Greskó, Pető, Kese, Kucsera (Farkas J., 80.), Neukunft, Pető, Hagymási. Vezetőedző: Linczmaier László.
Gólszerzők: Tóth Á. (59.), Szeibert (69.), Csontos (76.), illetve Hagymási (74., tizenegyesből), Kuzma (81., öngól), Kese (90.).
Jók: Tóth Á., illetve mindenki.

A Tatabánya kissé felforgatott csapattal is magabiztosan verte a szintén több játékosát hiányoló Nagyigmándot. Az első gólra ugyan 25 percet kellett várni, utána viszont futószalagon jöttek a találatok, pedig Halasi kapus jól védett. Árvai négy, Solymos három találatot vállalt a tízből.

Tatabányai SC–Nagyigmándi KSK 10-0 (4-0)
Tatabánya, vezette: Mihályi G. (Gabala Zs., Jászberényi M.).
Tatabánya: Balla – Kovács D. Sz. (Katona, 66.), Árvai, Székely, Wágner (Fodor, 60.), Víg (Györgykovács, 60.), Klausz, Farkas M. (Gaszner, 66.), Németh, Kocsis, Solymos (Farkas V., 60.). Vezetőedző: P. Nagy László.
Nagyigmánd: Halasi – Fehér, Bakura, Horváth I., Szikszai, Kuti Horváth, Szappanos, Juhász, Hastó, Boros, Mesterházi. Szakosztályvezető: Orbán Zsolt.
Gólszerzők: Németh (25.), Árvai (27., 62., 74., 84.), Solymos (32., 37., 57.), Fodor (77., 82.).
Jók: Árvai, Fodor, illetve senki.

A dobogó szempontjából kifejezetten fontos meccset vívott a két csapat. A forduló előtt a Nyergesújfalu állt jobban a tabellán, de csak egy ponttal. A Sárisáp hamar megszerezte a vezetést, Cauxeiro a 12. percben betalált. Mint később kiderült, ez volt az egyetlen gól a meccsen, így Karcagi Pál csapata megelőzte a tabellán a Nyergesújfalut ezzel a győzelemmel, és tovább harcol a dobogóért.

Nyergesújfalu SE–Sárisápi BSE 0-1 (0-1)
Nyergesújfalu, vezette: Hartdégen Zs. (Büki F., Sirokmán A.).
Nyergesújfalu: Koller – Török (Cseh, 46.), Balogh, Fekete, Tóth, Hajnal, Nagy, Kottra (Deme, 77.), Takács, Katona, Eberst (Szoboszlai, 46.). Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Sárisáp: Sándor G. – György (Lohner, 80.), Szenes (Hamza, 50.), Berki, Cauxeiro (Góman, 65.), Terplán, Sándor P. (Farkas, 59.), Karcagi, Horváth Gy. (Guzsik, 77.), Válent, Kopányi. Vezetőedző: Karcagi Pál.
Gólszerző: Cauxeiro (12.).
Jók: senki, illetve mindenki.

Nem mondható, hogy a jó formában lévő csapatok meccse volt ez: a Vértessomló tavasszal csak egy pontot szerzett, a Koppánymonostor pedig sorozatban három vereség után látogatott a hazaiakhoz. Az első félidő nem hozott gólt, de aztán a szünet után megszerezte a vezetést a lila-fehér gárda. Ezt követően azonban nem a vendég gólok jöttek, hanem gyorsan egyenlített a Vértessomló, majd negyed órával ezt követően a győztes gólt is megszerezte. Ezzel a Vértessomlónak megvan az első tavaszi diadal, míg a Koppánymonostor sorozatban negyedik mérkőzését veszítette el, így le is mondhat a dobogóról szőtt álmokról.



Vértessomlói KSK–Koppánymonostor SE 2-1 (0-0)
Vértessomló, vezette: Kiss L. (Miráki G., Bábszki G.).
Vértessomló: Ujszászi – Fábián, Eigner B., Zink, Koller, Antalovits (Eigner Zs., 92.), Szepesi (Kovács I., 82.), Batin, Kovács K. (Antal, 80.), Gáspár (Petőcz, 15.), Egri (Murányi, 46.). Vezetőedző: Dupai János.
Koppánymonostor: Giber – Bilkó, Alasztics, Lamperth (Venczel, 46.), Rába, Sinkó, Szalai, Zvér (Reif, 74.), Dávid, Dombi (Szőnyi, 82.), Tímár. Vezetőedző: Vigh László.
Gólszerzők: Antalovits (60.), Szepesi (75.), illetve Bilkó (55.).
Jók: Ujszászi, Fábián, Batin, illetve Bilkó.

A Bábolna remek formában van tavasszal, ez kevésbé elmondható az Esztergomról. Egy bábolnai győzelem esetén be is érhette volna pontszámban a csapat az Esztergomot, ami a téli szünetben még elképzelhetetlen volt. A két csapat aztán nem bírt egymással, pedig mindkét oldalon eldönthették volna, végül maradt a döntetlen.

Bábolnai SE–FC Esztergom 0-0
Bábolna, vezette: Széplábi G. (Szántó R. D., Csejtei Cs.).
Bábolna: Pécsvárady – Valkó G., Horváth D., Valkó M. (Kaluha, 90.), Kalamár, Csillag, Marcinkó (Horváth L., 63.), Szendi, Takács (Szedlacsek, 78.), Magyar, Kolonics. Vezetőedző: Józsa Péter.
Esztergom: Iványi – Budavári, Chrompota, Faragó B., Patos, Éber (Böhm, 72.), Dékány, Bokros, Krammer, Majtényi, Várszegi B. Vezetőedző: Mátyás Zsolt.
Jók: Pécsvárady, Horváth D., Csillag, illetve Patos, Iványi.

A Zsámbéki SK-Ácsi Kinizsi SC találkozót elhalasztották, várhatóak május elsején pótolják.