Egyáltalán elgondolkoztál már azon, hogy miért is szexelnek a nők, vagy ez egy túlságosan is triviális kérdés lenne? Akárhogyan is, egy friss kutatás megpróbálta kideríteni a háttérben meghúzódó okokat.

Elsőre a válasz baromi kézenfekvőnek tűnik, ám a legbiztosabb megoldás mégiscsak az, ha erről megkérdezik az illetékeseket, vagyis a nőket. Korábban egy tanulmány keretein belül már felsoroltak 237 érvet, ami miatt valaki beadja a derekát. Ezek között szerepelt például az, hogy „Orgazmusra vágytam”, „Előléptetést akartam”, és még az is, hogy „Közelebb akartam kerülni Istenhez”.

Egészen különböző okok vehetnek rá tehát egy nőt arra, hogy lefeküdjön veled, ám minket most a leggyakrabban előforduló érdekel. Még jó, hogy néhány elszánt kutatót is éppen ez izgatta, ennek kiderítése érdekében pedig 510 nőt kértek meg arra, hogy állítsanak fel fontossági sorrendet 140 indíték közül. A résztvevőknek tehát azt az okot kellett kiválasztani, amelyik miatt a legnagyobb eséllyel feküdnének le egy pasival.

Most valószínűleg nem fogsz meglepődni azon, hogy ha egy futó kapcsolatról van szó – tehát mondjuk egy bárban megismert random csávó esetén – a gyengébbik nem tagjai a legtöbb esetben azért adják be a derekukat, mert az adott pasi feltűnően szexi. Hogy az egész érthetőbbé váljon, íme a legtöbbször megjelölt válaszok:

  • „Szerettem volna megtapasztalni a fizikai élvezetet”
  • „A személy fizikai megjelenése beindított”
  • „Felizgatott”

Ebben tehát semmi meglepő nincsen, elvégre mindannyian az élvezeteket hajszoljuk. Amikor azonban nem egy random fasziról van szó, hanem egy olyan személyről, aki iránt már elkötelezett az adott nő, akkor bizony az indítékai is megváltoznak. A kutatás szerint egészen más okokból fekszenek le egy olyan férfival, akivel hosszabb ideje együtt járnak. Ilyen esetben a fizikai vonzalom helyét az érzelmi kötődés veszi át. Ilyen válaszok voltak a legnépszerűbbek:

  • „Ki akartam fejezni az illető iránti szeretetemet”
  • „Érzelmi közelségre vágytam”

Ha tehát össze akarnánk foglalni a tanulságokat, akkor azt mondhatnánk, hogy a nők leggyakrabban két okból fekszenek le veled.

1. Ő szingli, te pedig szexi vagy, ezt a szitut szeretné kiélvezni

2. Egy ideje randizol vele, ő pedig ezzel mutatja ki az érzelmeit

Nem túl meglepő, de legalább ezt is tisztáztuk. Ennyivel is beljebb vagyunk.