Eurotrade megyei II. osztály, 22. forduló 

A másodosztályban igen szorgosak voltak a csapatok a hétvégén, hiszen sok találatot összelapátoltak a 22. fordulóban. Meglepetést aratott a Tardos, simán nyert a Tatabánya, kiütés Mocsán.

Szombaton a pilisi derbi például hat gólt hozott. A huszadik percre kettővel ment már a Piliscsév, azonban Tirpákot a 38. percben kiállította a játékvezető. Ezt aztán csak a második félidő közepén tudta gólra váltani a Pilismarót, ám hat perccel később újra kettő volt a különbség, hiszen Török emberhátrányban is betalált. A találkozó utolsó pár percében aztán a Pilismarót még kettőt rúgott, amivel kiegyenlített, de így is csak egy pontot szereztek.

Pilismarót SC–Piliscsévi SE 3-3 (0-2)
Pilismarót, vezette: Katona B. M. (Szeibert P., Jászberényi M.).
Pilismarót: Méhes – Szarka (Kovács D., 57.), Kneiszel, Pintér G., Fehér, Kovács P., Imre (Schubauer, 57.), Benkovits, Hernádi, Gerencsér, Visnyovszki. Vezetőedző: Osvald Zsolt.
Piliscsév: Simon L. G. – Gálicz, Török, Tirpák, Morecz R., Hutera, Jámbor, Danov (Mesterházi I. Csaba, 82.), Varga L. A., Morecz B. (Béres, 76.), Koller T.
Gólszerző: Benkovits (66.), Visnyovszki (85.), Kovács D. (89.), illetve Morecz R. (1.), Török (20., 72.).
Kiállítva: Tirpák (38.).

A Tatabánya ismét városi derbit játszott, és ismételten kiütés lett a vége. Igaz, hogy a vezetést a Vértesi Erőmű szerezte meg, de sokáig nem örülhettek neki. A félidőben már 5-1 volt a különbség, de az igazi gólzápor a térfélcsere után következett. Ekkor kilenc gólt szerzett a Tatabánya hazai pályán, így alaposan kiütötték az Erőműt…

TFCE Tatabánya–Vértesi Erőmű SE 14-1 (5-1)
Tatabánya, vezette: Varga I. (Hegedüs R., Papes D.).
TFCE: Balla (Kurucz, 68.) – Kovács (Horváth Á. A., 74.), Árvai, Pawelecz, Nagy (Kocsis, 46.), Megyesi (Karap, 74.), Wágner (Horváth M., 68.), Soltész, Krupánszki, Klausz, Farkas. Vezetőedző: P. Nagy László.
Vértesi Erőmű: Katona (Kiss, 68.) – Belán, Turza (Horváth I., 74.), Halász, Lakatos, Henger, Járóka (Pap, 56.), Szabó, Schaffhauser (Szeibert, 74.), Hegedűs, Mig G. Z. (Horváth B., 62.). Technikai vezető: Auerbach Péter.
Gólszerző: Árvai (13., 15., 39., 48., 65.), Megyesi (21.), Klausz (34., 68., 70.), Kocsis (56.), Farkas (60., 61., 73.), Karap (85.), illetve Járóka (5.).

Két remek formában lévő csapat csapott össze, de így is a Környe volt a találkozó esélyese. Ennek ellenére a hazaiak szerezték meg a vezetést, Szabó egy igen nagy gólt ragasztott Szemeti kapujába. Két perccel később aztán Szalczinger sem akart lemaradni, és egy 18 méteres bombával egyenlített. Rózsahegyi még az első félidőben vétett öngólt, így a Környe mehetett előnnyel a szünetre. A térfélcsere után aztán a Bana többet kezdeményezett, aminek köszönhetően Márkus egyenlített is, majd Dobai gólja már a vezetést jelentette. A 84. percben aztán az addigra többet támadó Kovács fejesével egyenlített a Környe, de még mindig nem volt vége. A 87. percben az erőben kissé elfogyó Bana aztán megnyerte a meccset, miután a kiugró Dobait senki nem érte utol, a kapus elfektetése után pedig a hálóba gurított. Ezzel ismét fontos meccset nyert a csapat, a Környe pedig visszacsúszott a negyedik helyre.

Olvastad már a hétvégi forduló összefoglalóját a megyei első osztályból?

Banai KSK–Környe SE 4-3 (1-2)
Bana, vezette: Szűcs S. (Korcsok D. A., Vankó M.).
Bana: Pirik – Brulich, Bíró (Zsolnai J., 73.), Szabó, Vincze, Márkus, Rózsahegyi, Dobai, Róth G., Róth M., Járóka. Technikai vezető: Angyal Roland.
Környe: Szemeti – Tóth V., Fábián, Mészáros, Zelenai, Sárközi (Tóth N. N., 71.), Nádudvari (Szebeni, 56.), Kovács, Békefi, Szalczinger, Török. Vezetőedző: Selymes Attila.
Gólszerző: Szabó (31.), Márkus (51.), Dobai (68., 87.), illetve Szalczinger (33.), Rózsahegyi (öngól, 43.), Kovács (84.).

Nagy kiütést mutatott be a Mocsa, amivel egyből fel is ugrottak a dobogóra. Csizmadia ihletett formában kezdte a találkozót, hiszen 35 perc alatt mesterhármast szerzett, plusz Janó is duplázott az első félidőben, így már öt gól állt a nevük mellett a szünetre, míg az Ászár csak egy gólra volt jó. A térfélcsere után sem állt le a Mocsa, még négyet rúgtak, amiből a kapitány kettőt vállalt, ezzel pedig Csizmadia öt góllal zárt, a Mocsa pedig kilenccel. Nem volt kérdés…

Mocsa KSE–Ászár KSE 9-1 (5-1)
Mocsa, vezette: Büki G. (Ferling Á., Papes D.).
Mocsa: Kovács – Pokk R. (Balogh, 61.), Pokk J., Rácz R., Janó (Rácz J. R., 46.), Farkas, Csizmadia, Karsai, Varga L., Czifra, Jordán G. Vezetőedző: Jordán Jenő.
Ászár: Sommer – Nokta, Rakó D., Ligeti, Varga M., Pirik (Nagy J., 46.), Nagy M., Hnizda (Bősze, 61.), Molnár, Pásztor P. L. (Takács, 46.), Szabó (Répási, 85.). Vezetőedző: Rakó László.
Gólszerző: Csizmadia (7., 10., 34., 71., 81.), Janó (30., 45.), Nagy J. (öngól, 74.), Farkas (76.), illetve Molnár (39.).
Kiállítva: Nokta (54.).

A Kocs számára újabb örömre ok, hogy pontot szerzetek Süttőn. A hazaiaknak lényegében már mindegy, hiszen tét nélkül játszhatnak, szinte biztos, hogy a középmezőnyben végeznek. A Kocs ezzel az egy ponttal még mindig az utolsó helyen áll, de már jóval kevesebb a hátránya, mint eddig.

Süttői SC–Kocs KSE 0-0
Süttő, vezette: Szabó G. (Horváth I., Hegedüs P.).
Süttő: Karvalics – Nagy D. Z., Varga M., Tárai G. (Kerékgyártó, 56.), Tárai Á. (Juhász, 68.), Ölveczky, Szőke, Varga Á., Belovai, Gáll, Magai (Gebei, 35.). Vezetőedző: Mátyás Zsolt.
Kocs: Natkai – Kovács (Nagy P., 75.), Gombos, Szabó (Szűcs, 75.), Kisék Sz., Dombi (Barsi R., 87.), Adorjáni (Kisék B., 63.), Takács, Barsi Zs., Szőnyi, Gombik L. Vezetőedző: Bódis Tamás.

A forduló, ha nem az év meglepetése! Az Ete feljutásához nem férhet kétség, minden bizonnyal a második helyen végeznek, míg a Tardos foggal-körömmel küzd a bennmaradásért. A forduló előtt sereghajtó Tardos a papírformának megfelelően már a második percben hátrányba került, Gyüszi szerzett gólt. Ekkor benne volt a levegőben, hogy kiütés lesz, de nem az történt. A második félidő derekán Lipóczky egalizált, majd a 90. percben a remek formában lévő Kovács Henrik meglőtte a győztes gólt, amivel megtörtént a csoda. Ezzel a győzelemmel a Tardos megelőzte a Kocs gárdáját, de még így is a kiesőzónában állnak. Ám ha van még ilyen csoda a tarsolyukban, nem lesz gond…

Tardosi FC–Etei SE 2-1 (0-1)
Tardos, vezette: Janovics I. (Marosi M., Jászberényi M.).
Tardos: Varsányi – Juhász, Kovács H., Lipóczky, Visnyovszki, Hornyák, Mészáros P., Kilián (Buzási, 54.), Bélik, Szileszki, Nagy D. M. Technikai vezető: Árendás József.
Ete: Sulyok – Vági, Rigó, Farkas (Tóth H., 54.), Puzsoma, Baráth, Gyüszi, Roll, Szíjj, Tóth L. R., Dávid (Tálos G., 54.). Vezetőedző: Nagy Géza.
Gólszerző: Lipóczky (68.), Kovács H. (90.), illetve Gyüszi (2.).

A Szomód pocsék formában van tavasszal, most a Felsőgalla ellen próbáltak javítani. Az első félidőben egy öngólnak köszönhetően előnybe is kerültek, de a térfélcsere után a Felsőgalla fordítani tudott. Előbb Magyari Viktor, majd Benő talált be, így a Felsőgalla egy fontos győzelmet aratott, amivel meg is előzték a Szomódot a tabellán, és már az ötödik helyen állnak.

TÉG-Felsőgalla–Bar-Nul Szomódi SE 2-1 (0-1)
Tatabánya, vezette: Baranyai L. (Farkas B.).
Felsőgalla: Erdősi – Magyari V., Együd (Mészáros, 9., Zettisch, 52.), Magyari M. (Scheib, 90.), Szabacsi, Benő, Hajzer, Komáromi, Méhész, Kiss, Hagymási (Mata, 78.).
Szomód: Ficsur – Székely, Szentiványi, Fekete (Török, 76.), Szili, Gerencsér, Metzger, Sándor, Lounes, Bujdosó S., Mayer. Vezetőedző: Tóth János.
Gólszerző: Magyari V. (56.), Benő (75.), illetve Méhész (öngól, 26.).

Szabadnapos: Gyermely.
A 18. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:
Vértesi Erőmű SE–Etei SE 2-4 (1-1)
Tatabánya, vezette: Frank V. L. (Papes D., Drabon B.).
Vértesi Erőmű: Kiss – Szabó, Turza, Halász, Lakatos, Járóka (Papp, 88.), Mig G. Z., Horváth B. (Pap, 78.), Schaffhauser, Hegedűs, Szepesi (Lukács, 11.). Technikai vezető: Auerbach Péter.
Ete: Sulyok – Vági, Rigó, Farkas, Puzsoma, Baráth (Tóth H., 46.), Gyüszi, Roll, Tálos G. (Tóth L. R., 54.), Proceller, Dávid (Szíjj, 36.). Technikai vezető: Keszthelyi László.
Gólszerző: Járóka (5.), Halász (80.), illetve Farkas (36.), Gyüszi (77.), Puzsoma (91.), Proceller (92.).

Fotó: Szmolka Dávid.

Ne maradj le a kefoci híreiről! Csatlakozz hozzánk facebookon!