Hosszú szünet után újra pattog a labda a megyei bajnokságban.

Egyelőre még csak a megyei másodosztályban indul útjára a sportszer, de itt is jó lesz a kínálat. A Bana például az Etével vív rangadót a másodosztály tavaszi nyitányán. A banaiak mindenkire veszélyesek, az Ete pedig a bajnoki címre hajt, így mindenképpen egy jó összecsapásnak tűnik ez a párosítás. Ősszel az Ete 6-1-re győzött. Az újonc Császár jól szerepel egyelőre, és az Ászár ellen tovább folytathatják jó sorozatukat. Az első másodosztályú mérkőzésüket is az Ászár ellen vívták ősszel, akkor sikerült nyerniük, szóval most hazai pályán ezt ismételnék, és a papírforma is ezt mutatja.
A Bajót is újoncként virgonckodik a másodosztály dobogóján, épp az előbb említett Császár előtt. A hétvégi ellenfelük a Gyermely lesz. A gyermelyiek ugyan egy jobb napon bárkit képesek elverni, de kiegyensúlyozatlan teljesítményük miatt jelenleg a 13. helyen állnak.
A Bokod-Környe derbi elég egyoldalúnak tűnik, hiszen amíg a bokodiak a kiesés elől menekülnek, addig a Környe vezeti a tabellát, ráadásul télen még erősödtek is. Ősszel a kettőjük ütközete tíz gólt hozott – mindet a Környe szerezte. Ha a Bokod nem köti fel azt a bizonyos ruhadarabot, könnyen megismétlődhet ez a végeredmény.
Városi rangadót is rendeznek Tatabányán, ezúttal a Vasas lesz a pályaválasztó. Hozzájuk a Felsőgalla látogat. A tabellán jelenleg a Kiprich József vezette Felsőgalla áll jobban, éppen tíz ponttal. Az őszi randevújukon a Felsőgalla 8-1-el küldte haza a Vasast. A Mocsa Kocsra látogat, itt a cél csakis a három pont lehet a vendégek számára, ám a Kocs ősszel jobban szerepelt, mint szokott. Pilisi derbi is vár ránk, ezúttal a Csév látogat Marótra. A két csapat között mindössze egy pont és egy hely a különbség, így akár helycsere is lehet. A sereghajtó Szomód hazai pályán fogadja a Süttőt.
Március 10, vasárnap, 14:30
Banai KSK-Etei SE, Császári SE-Ászár KSE, Bajóti Szikra SE-Gyermely, Bokod Erőmű LE-Környe SE, Kocs KSE-Mocsa KSE, Tatabányai Vasas-TÉG-Felsőgalla, Piliscsévi SE-Pilismarót SC, Bar-Nul Szomód SE-Süttői SC.