Ma este nyolc csapat méri össze tudását a Magyar Kupa megyei selejtezőjének harmadik fordulójában.


A legjobb nyolc közé hat első és két másodosztályú csapat jutott be.
A harmadik körben a Bábolna a Sárisápot fogadja. A bábolnaiak az előző fordulóban az Etét verték idegenben 3-0-ra, emellett a bajnokságot is jól kezdték: itt egy 2-0-s győzelem jött össze a Nagyigmánd ellen. A Sárisápnak felemás a mérlege, hiszen amíg a kupában az Esztergomot verték 2-1-re, addig a bajnokság első fordulójában egy hetesbe futottak bele Tatabányán. A két csapat közül a Bábolna hasonlít előző szezonbeli önmagára, a Sárisápnál sok változás történt.
Szintén hasonló lesz a felállás Kecskéden is, ahová az Oroszlány látogat. A kecskédiek továbbjutása az előző fordulóban igen szövevényesre sikeredett, hiszen kétgólos hátrányt kellett ledolgozniuk a Vértesszőlős ellen, majd végül büntetőkkel sikerült továbbmenniük. Az Oroszlány viszonylag könnyen lépett tovább a 2. fordulóból, ahol a Nyergesújfalu volt az ellenfelük. A múlt szerdai kupasikerek után a bajnokság rajtja egyik félnek sem sikerült jól: a Kecskéd Zsámbékon kapott egy négyest, míg az Oroszlány hazai pályán nyelt be ugyanannyit a Tatától.
A két másodosztályban szereplő alakulat egyaránt hazai pályán fogadja majd egy osztállyal feljebb szereplő ellenfelét. Az Ászár továbbjutása már a második fordulóból is meglepetés volt, hiszen a Vértessomlót múlták felül 5-3-ra. Most egy újabb megyei első osztályban szereplő csapat lesz az ellenfelük, mégpedig a Tata. A tataiak erősödtek a nyáron, ennek eredményeképpen a harmadosztályú Bakonyszombathely csapatát simán múlták felül az előző fordulóban, viszont az Oroszlány elleni bajnokin született győzelmük meglepő volt.
A Környe aratta az előző kupanap legnagyobb különbségű győzelmét, hiszen egy tucat gólt lőtt a Koppánymonostornak. Most az is benne van a pakliban, hogy ugyanannyit kapnak, hiszen a Tatabánya látogat hozzájuk. A két csapat nemrégiben már vívott egy tétmeccset, még az előző szezon megyei kupasorozatában, ahol 6-0-ra győzött a kék-fehér alakulat. A Környe még nem kezdte el a bajnokságot, a Tatabánya viszont egy 7-0-s sikerrel melegített be. A találkozók egyaránt 18 órakor kezdődnek.