Szombaton délután NB I.-es csapat érkezett Komáromba, hiszen a Pintér Attila vezette Mezőkövesd érkezett MOL Magyar Kupa meccset vívni. A matyóföldi gárda jól szerepel az első osztályban, ráadásul még az sem mondható, hogy tartalékosan állt fel a kék-sárga együttes, hiszen a MOL Fehérvár elleni 2-2-es döntetlennel végződő, múltheti összecsapáshoz képest mindössze két helyen változott a kezdőcsapat. A találkozó 22. percében aztán megtört a jég, Szabó Marcell kapus a tizenhatoson belül szabálytalankodott Vutovval szemben kissé feleslegesen, a megítélt büntetőt pedig a válogatott Cseri Tamás értékesítette. Az első félidő végén kettőre nőtt a vendégek előnye, amikor Drazic tizenöt méterről bombázott a komáromi kapuba. A második játékrész nem hozott már találatot a korábbi szövetségi kapitányok összecsapásán, Szabó kapus több alkalommal is nagyot védett, így a két osztállyal feljebb szereplő Mezőkövesd megérdemelten jutott tovább a piros mezben szereplő komáromiak ellen. Bozsik Péter vezetőedző a találkozó után elmondta, hogy az első húsz-huszonöt percben a csapat kissé álmoskásan kezdett, de az első játékrész második felében már jobban küzdött a csapata. A mérkőzését összképét nézve azonban egyáltalán nem volt kérdés, hogy melyik csapat szerepel az NB I.-ben, és melyik fog továbbjutni – tette hozzá Bozsik Péter. A találkozót követően Pintér Attila elmondta, hogy a Mezőkövesdnek egyetlen célja volt a Komárom ellen, ez pedig a továbbjutás, mindegy, hogy kettő, három, vagy négy gólt szerezve. Hozzátette, hogy a Komárom egy nagyon szimpatikus, futballozni próbáló, jól szervezett csapat benyomását keltette. Pintér szerint a kilátogató szurkolóknak sem lehetett panasza, hiszen egy közönségszórakoztató mérkőzést láthattak.

A MOL Magyar Kupa legnagyobb meglepetését azonban a Tatabánya csapata mutatta be, hiszen NB III.-as csapatként búcsúztatott egy magasabban rangsorolt, másodosztályú gárdát. A vezetést a sérüléséből visszatérő Árvai Dániel szerezte meg a 31. percben, majd a második gólt az éppen helyére beálló Farkas Zoltán rúgta. A 61. percben Lovrencsics Balázs (a válogatott Lovrencsics Gergő testvére) szépíteni tudott, de ez is kevés volt az üdvösséghez Lipcsei Péteréknek, hiszen a 83. percben Soltész Barnabás is talpra ugrasztotta a tatabányai szurkolókat, így 3-1 lett a végeredmény, így az NB III.-as Tatabánya jutott tovább. Bekő Balázs: – Jó iramú, nagyon sok párharccal tarkított kemény mérkőzés volt. Fel tudtuk venni a ritmust, jó felfogásban futballoztunk. Mindenki hozzá tudott tenni, mindenkiből azt a pluszt hozta ki a meccs, ami ilyenkor elvárható. Tulajdonképpen azt lehet mondani, hogy megérdemelt a továbbjutásunk.

A Tatabánya a Nagykanizsát kapta a következő fordulóban egyetlen megyei továbbjutó csapatként.

MOL Magyar Kupa, 3. forduló
Komárom VSE-Mezőkövesd Zsóry FC 0-2 (0-2)
Komárom, vezette: Derdák M. (Huszár B., Bede T.)
Komárom: Szabó M. – Tóth D., Schiller, Végh, Simigla (Pulai, 81.), Vincze (Szecsődi, 65.), Szileszki, Böndi (Szántó, 56.), Gelencsér (Galambos, 81.), Hajba, Csendes. Vezetőedző: Bozsik Péter.
Mezőkövesd: Tordai – Derekas (Calcan, 80.), Drazic (Jurina, 58.), Besirovic, Lakvekheliani, Szépe, Kocsis, Farkas, Cseri (Madarász, 71.), Vutov (Cseke, 46.), Nagy (Chrien, 46.). Vezetőedző: Pintér Attila.
Gólszerzők: Cseri (22.), Drazic (43.)

Tatabányai SC-Soroksár SC 3-1 (1-0)
Tatabánya, vezette: Zierkelbach P. (Bertalan D., Halmai K.)
Tatabánya: Balla – Árvai (Farkas Z., 46.), Kovács I., Soltész, Szegleti, Katona, Hajas, Németh (Hadobás, 77.), Klausz (Gyürki, 65.), Farkas V. (Krupánszki, 62.), Székely. Vezetőedző: Bekő Balázs.
Soroksár: Major – Kópis (Lőrinczy, 46.), Lipcsei K., Szerető, Ladányi (Lovrencsics, 46.), Kovac (Redzic, 46.), Orosz (Hudák, 57.), Nagy, Gengeliczky, Korozmán (Csernik, 69.), Valencsik. Vezetőedző: Lipcsei Péter.
Gólszerzők: Árvai (31.), Farkas Z. (59.), Soltész (83.), illetve Lovrencsics (61.)

Borítókép: Szmolka Csaba